خبرگزاری شبستان: در هشتاد و چهارمین مراسم اسکار که به عنوان معتبرترین جایزه سینمای جهان شناخته میشود، سینمای ایران که پس از کاندیداتوری بچه های آسمان ساخته مجید مجیدی در 1997 برای دومین بار در این مراسم حضور داشت، برای فیلم جدایی نادر از سیمین موفق به دریافت اسکار بهترین فیلم خارجی شد.
مراسم اسکار بعنوان جذاب ترین و معروف ترین جایزه ی سینمایی دنیا، ویترین یک سال سینمایی به حساب می آید که هر ساله در آغاز سال جدید میلادی به معرفی برترین های سینما در سالی که گذشت می پردازد. شهرت و جذابیت بالای این مراسم در کنار اعتبار آن موجب شده که حضور در آن از زمره بزگترین افتخارات در کارنامه هر سینماگری قلمداد شود و بدست آوردن این مجسمه طلایی از اهمیت و اعتبار بالایی برخوردار باشد. از این رو سینما دوستان در تمام جهان هر ساله چشم به صحنه کداک تئاتر دارند تا بهترین های سینما از نگاه اسکار را بشناسند.
اما آنچه که اسکار هشتاد و چهارم را برای سینمای ایران متمایز می کرد، حضور فیلم جدایی نادر از سیمین بود که با کسب معتبرترین جوایز تمامی جشنواره های بین المللی جهان امید اصلی کسب اسکار بهترین فیلم خارجی به شمار می رفت و در نهایت در رقابت با فیلم های «کلهشق» ساخته میشائیل آر روسکام از بلژیک، «پانویس» ساخته جوزف سدار از رژیم صهیونیستی، «در تاریکی» ساخته آنییژکا هولاند از لهستان و «آقای لازار» ساخته فیلیپ فالاردو از کانادا موفق به کسب این جایزه شد. جایزه ای که جایش در ویترین افتخارات سینمای ایران خالی می نمود.
در اسکار هشتاد و چهارم که با حضور بزرگان سینمای جهان برگزار می شد اصغر فرهادی نویسنده و کارگردان، محمود کلاری فیلمبردار، پیمان معادی، لیلا حاتمی و سارینا فرهادی بازیگران فیلم جدایی نادر از سیمین نمایندگان ایران در این مراسم بودند که با توجه به موفقیت های فیلم در جشنواره های مختلف مورد توجه حضار قرار گرفتند.
پوشش اسلامی لیلا حاتمی و سارینا فرهادی بعنوان نمایندگان ایران بر فرش قرمز اسکار از دیگر نکات جالب توجه بود.
جدایی نادر از سیمین که در جشنوارههای بینالمللی با نام یک جدایی شناخته میشود در دو بخش بهترین فیلم خارجی و بهترین فیلمنامه اصلی کاندیدای دریافت اسکار بود که با کسب تندیس طلایی اسکار بهترین فیلم نام ایران را در تاریخ برندگان جایزه این آکادمی جاودانه کرد.
از دیگر حاشیه های جذاب مراسم صحبت های اصغر فرهادی بود که در مقابل بزرگان انگلیسی زبان سینمای دنیا، ابتدا با زبان مادری به مردم سرزمین اش سلام فرستاد و بعد جایزه اش را به مردم ایران برای فرهنگ، تمدن و صلح طلبی شان اهدا کرد.
پایان پیام/
نظر شما