به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری شبستان، جعفر قادری، عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی شب گذشته (دوشنبه 8 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه فرصت یک ساله به بانک مرکزی داده شد تا سامانه و دستگاههای پوز را به حسابهای مؤدیان مالیاتی، وصل و ساماندهی کند، گفت: فرصت حدود ۱۵ ماههای از قانون داده شده است که سازمان امور مالیاتی در این فاصله بتواند مقدمات را فراهم کند که این فرصت تا اردیبهشت سال ۱۴۰۰ به پایان رسید.
قادری با اشاره به اینکه کار بزرگی میخواهد انجام شود و این موضوع به فراهم شدن مقدمات نیاز دارد، افزود: به علل مختلف از جمله کافی نبودن این فرصت ۱۵ ماهه، تاکنون این قانون، اجرا نشده است.
وی با بیان اینکه یکی از اشکالهایی که سازمان امور مالیاتی مطرح میکند این است که اگر تعداد دستگاههای کارت خوان، بیشتر از مؤدیان مالیاتی باشد و به یکی از حسابهای مالیاتی مؤدیان، متصل نباشد، امکان سوء استفاده وجود دارد، گفت: جمع آوری دستگاههای کارتخوان اضافی، شاید به راحتی امکان پذیر نباشد و تبعات اجتماعی داشته باشد.
وی با بیان اینکه از زمان تصویب قانون تاکنون حدود ۲ میلیون دستگاه کارتخوان غیرفعال جمع آوری شده است، افزود: برای ایجاد شفافیت در نظام مالیاتی و وصول مالیات کشور، به جز اجرای این قانون راهی نداریم. اکنون در شرایطی هستیم که با توجه به محدودیت درآمدهای نفتی و محدودیتهایی که برای فروش و واگذاری سهام دولت در واحدهای تولیدی وجود دارد و مشکلهایی که متأسفانه در فروش اموال و داراییهای دولت داشتیم مرکز ثقل درآمدهای دولتی، درآمدهای مالیاتی است.
عضو کمیسیون برنامه، بودجه و محاسبات مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه جلساتی بین بانک مرکزی، اتاق اصناف و سازمان امور مالیاتی برگزار شده است، گفت: تا دو یا سه ماه دیگر، این عقب افتادگی جبران میشود و احتمالاً بتوانند با تأخیر پنج تا شش ماهه، مشکل را برطرف کنند و قانون اجرا شود.
نظر شما