طرح اصلاحات ارضی در سال ۴۲ ضربه‌ سنگینی به بخش کشاورزی کشور زد

آزادیخواه با بیان این که طرح اصلاحات ارضی در سال ۴۲؛ ضربه‌ سنگینی به بخش کشاورزی کشور زد، گفت: اکنون میانگین اراضی کشاورزی ما زیر پنج هکتار و فاجعه است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، احد آزادیخواه، سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی شب گذشته (یکشنبه 7 آذر) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با بیان اینکه از سال ۷۴ که قانون حفظ کاربری اراضی کشاورزی تصویب شد، گفت: مجریان قانون؛ بازدارندگی را در این زمینه انجام داده اند که به عنوان نمونه، نیاز به اسناد رسمی برای ساخت خانه باغ هاست، البته بخشی از کشاورزان به شدت با این موضوع مخالفت می‌کنند.

 

وی با بیان این که طرح اصلاحات ارضی در سال ۴۲؛ ضربه‌ سنگینی به بخش کشاورزی کشور زد، افزود: اکنون میانگین اراضی کشاورزی ما زیر پنج هکتار و فاجعه است.

 

آزادیخواه با بیان اینکه می‌توانیم در زمینه قانون ارث برای جلوگیری از خرد شدن زمین‌های کشاورزی؛ قانون مکملی را تصویب کنیم که این زمین‌ها تقطیع نشوند،  افزود: با توجه به این که یکپارچه سازی اراضی در اساسنامه تعاونی‌ها تعریف شده است و در این زمینه قانون داریم، اما این اتفاق نیفتاده و قانون اجرا نشده است و در امر تجهیز و نوسازی اراضی کشاورزی ناموفق بوده ایم.

 

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه دستگاه‌های مسئول؛ زمین‌ها را برای یکپارچه سازی به مدت یک سال از کشاورز می‌گیرند، گفت: این کار سه سال طول می‌کشد و معیشت کشاورزان دچار مشکل می‌شود.

 

آزادیخواه با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه؛ بانک‌ها را موظف کردیم ۱۵ درصد از منابع خود را به بخش کشاورزی اختصاص دهند، اما این اتفاق نیفتاده است، گفت: اکنون اگر کسی بخواهد زمین کشاورزی بخرد؛ بانک از او حمایت نمی‌کند.

 

وی با بیان اینکه در کمیسیون ماده ۱۰۰؛ اصل تخریب ساخت و ساز غیرمجاز است، اما از متخلف؛ جریمه نقدی می‌گیریم که این کار خطا است، افزود: در بحث خرد شدن اراضی کشاورزی؛ به اندازه‌ی کافی قانون داریم، اما اگر جایی خلأ قانونی وجود دارد، اصل؛ لایحه محوری است و وزارت جهاد کشاورزی لایحه بیاورد که ما آن را کمک کنیم.

 

وی با بیان اینکه بر اساس ماده‌ ۱۲ قانون امنیت غذایی، جهاد کشاورزی می‌تواند اراضی خرد شدن را یکپارچه سازی کند و این اجازه را به آن داده ایم، گفت: اکنون ۹ میلیون تن ذرت و مقدار زیادی نهاده‌های دامی مانند کنجاله وارد و ارز از کشور خارج می‌کنیم بنابراین نیاز به مزرعه داریم.

 

سخنگوی کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی افزود: اگر قانون تجهیز و نوسازی اراضی و مبارزه با خرده مالکین و قانون امنیت غذایی اجرا شود؛ مشکلات حل خواهد شد.

کد خبر 1121416

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha