موج گسترده کارآفرینی، عامل کلیدی توسعه اقتصادی در عصر مدرن

عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور گیلان، با اشاره به ایجاد رویکردهای نوین توسعه اقتصادی در کشور، گفت: موج گسترده کارآفرینی، عامل کلیدی توسعه اقتصادی در عصر مدرن به شمار می رود.

محمد دوستار، عضو هیئت علمی دانشگاه پیام نور گیلان در گفتگو با خبرنگار شبستان، اظهار کرد: در مرکز رقابت بین المللی، شرکت های کارآفرینانه هستند که لبه تیز رقابتی آنها معطوف به استراتژی تغییر مستمر در فرایندها و محصولات است.


وی، تصریح کرد: قبل از شروع هر کسب و کار جدید، سازمان ها باید دارای سرمایه اجتماعی، تکنولوژی، تسهیلات لازم و شرایط روانی متعادل موفقیت در کارآفرینی باشند.


دوستار، با بیان اینکه سرمایه انسانی، ویژگی های سازمانی و جایگاه بالای فرد در شبکه روابط سازمانی می تواند موجب ایجاد روابط بهتر و کسب اطلاعات بیشتر و یادگیری بالای سرمایه اجتماعی باشد اظهار کرد: ماهیت تغییر و تحولات در دنیای مشاغل به گونه ایی است که نیاز مستمر به کسب دانش و مهارت دارد.


اعتلای کارآفرینی سازمانی در پرتو سرمایه اجتماعی

وی در این راستا، اظهار کرد: شرکت ها برای اینکه بتوانند روح کارآفرینی را در سازمان خود بیافرینند، باید ابتدا به ساختار مناسب کارآفرینی توجه کنند.
 

دوستار، تصریح کرد: آنها برای برقراری کارآفرینی شرکتی باید آزادی های لازم را در اختیار کارآفرینان درون سازمانی قرار دهند و از ایده های جدید بهره گیرند.


عضو هئیت علمی دانشگاه، با اشاره به اینکه وجود اتصالات شبکه بین افراد و پیکربندی شبکه ای بسیار حائز اهمیت می باشد، ادامه داد: هنگامی که یک شبکه اجتماعی شامل حفره های ساختاری یا شکاف است، فرصت های کارآفرینی به وجود می آیند.

 

وی، خاطرنشان کرد: افرادی که دارای میزان بالایی از سرمایه ی اجتماعی هستند، در مقایسه با سایر افراد، جایگاه های شبکه ای سودمندی را در سازمان کسب می کنند به طوریکه به کمک جایگاه و موقعیت خود می توانند، به افراد متفاوت و همچنین به اطلاعات لازم دسترسی یابند.

 

کارکرد سرمایه های اجتماعی

دکتر دوستار، افزایش روحیه کارآفرینی و مشارکت سرمایه گذاران، کاهش هزینه های مبادله، افزایش تعاملات بین بنگاهی به ویژه در حیطه تحقیق و پژوهش و افزایش روابط بین دانشگاه ها و بنگاه ها را از مزایای سرمایه اجتماعی اعلام کرد و گفت: هریک از این کارکردها در مجموع می تواند فعالیت اقتصادی را متحول کرده و منجر به تولید ثروت شود.


وی، ادامه داد: در واقع سرمایه گذاری از طریق کانال ها و روش های فوق بر گسترش تولید اثر می گذارد.

 

دوستار، اصلی ترین کاربرد سرمایه اجتماعی را کاهش هزینه های مبادله برشمرد و گفت: این مزیت در سودآوری صنایع تاثیر به سزایی دارد.

وی، با بیان اینکه سرمایه گذاری در سرمایه اجتماعی و تلاش برای تقویت بنیان های روابط گروهی و شبکه ای بین مردم و مسئولان، یکی از اقدامات لازم جهت توسعه و گسترش فعالیت های اقتصادی در کشور محسوب می شود، ادامه داد: روحیه کارآفرینی که در سایه سرمایه اجتماعی افزایش می یابد، با انجام فعالیت های جدید به گسترش فعالیت های اقتصادی می انجامد.


پایان پیام/


 

کد خبر 112093

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha