توسعه ورزش بانوان در گرو حمایت های بیشتر

توسعه و رونق ورزش بانوان و برنامه ريزي مناسب در اين زمينه هميشه در جلسات مختلف ورزشي تاکید شده است اما نیاز است برای رسیدن به شرایط ایده آل برنامه ریزی بهتر و حمایت های بیشتری صورت پذیرد.

خبرگزاری شبستان- خراسان جنوبی: توسعه و رونق ورزش بانوان و برنامه ريزي مناسب در اين زمينه هميشه در جلسات مختلف ورزشي و حتي مجمع هاي انتخاب روساي هيئت هاي ورزشي مطرح و بر اجراي آن تاكيد شده است.

 


هر چند اقداماتي هم در اين زمينه انجام شده، اما كافي نبوده و یا این که به صورت مقطعی برخی از چالش ها مرتفع شده اما نیاز است برای رسیدن به شرایط ایده آل برنامه ریزی بهتر و حمایت های بیشتری صورت پذیرد.

 


بر اساس گفته بسیاری از بانوان که در رشته های مختلف ورزشی فعالیت دارند مهم ترین چالش پیش روی آنها مربوط به بحث ميزان استفاده بانوان از وقت هاي مناسب سالن هاي ورزشي است كه به ميزان كافي و در زمان مناسب نمي توانند در سالن به تمرين بپردازند.

 


یکی از بانوان ورزشکار در این رابطه می گوید: همیشه ساعت هایی که هیچ متقاضی ندارد در اختیار بانوان قرار می گیرد در صورتی که این انصاف نیست.

 


او در بین صحبت هایش این سوالات را هم مطرح می کند که چرا نباید lما بانوان بهترین ساعت ها را برای ورزش کردن داشته باشم؟ چرا سالن عفاف که مختص بانوان بود فقط چند ماه در اختیار آن ها قرار گرفت و بعد از آن ها گرفته شد؟

 


یکی دیگر از مربی ها هم از اختصاص سالن ها به بانوان در زمان های نامناسب گلایه می کند و می‌گوید: بیشتر سالن‌ها سر ظهر یا سر شب در اختیار بانوان قرار می گیرد که با توجه به شرایط خاص بانوان بسیاری از آن ها برای ورزش در این زمان مشکل دارند و همین موضوع سبب می شود دیگر ادامه ندهند.

 


به گفته وي، علاوه بر اين كه زمان هاي نامناسبي براي تمرين به بانوان اختصاص مي يابد آن ها مجبورند براي اين كه در زمان مشخص شده سالن را به شيفت بعدي كه آقايان هستند تحويل دهند 15 دقيقه زودتر تمريناتشان را به پايان برسانند كه در مجموع بانوان در هر جلسه يك ساعت تمرين مي كنند.

 


* سالن اختصاصي
اين مربي با تجربه بيرجندي تنها راه حل برون رفت از اين بحران را اختصاص سالن ويژه به بانوان بيان مي كند و مي گويد: سالني مثل عفاف كه در مكان مناسبي از شهر قرار گرفته است از طريق اداره کل ورزش و جوانان با پرداخت هزينه در اختيار مربيان فعال بانو قرار گيرد تا با برنامه ريزي بتوانند از اين سالن در زمان هاي مناسب استفاده كنند.

 


يكي ديگر از مربيان با تجربه استان كه در رشته هاي فوتسال و واليبال فعال است با اشاره به اختصاص زمان نامناسب براي تمرين تيم هاي بانوان مي گويد: بي توجهي به ورزش بانوان سبب مي شود كه انگيزه آن ها روز به روز براي حضور در عرصه هاي ورزشي كاهش يابد و استعدادها پرورش نيابند.

 


به گفته محمد زاده با توجه به واگذاري سالن ها به بخش خصوصي، اين بخش براي اين كه بتواند درآمد داشته باشد و هزينه ها را جبران كند مجبور است سالن ها را در اختيار افرادي قرار دهد تا بتواند هزينه از آنها بگيرد و بانوان به دليل نداشتن درآمد و كم توجهي از سوي خانواده ها نمي توانند در ورزش هزينه كنند.

 


* هدر رفت استعدادها
او به این نکته هم اشاره می کند که برخی از بازیکنان تیم استان که استعداد زیادی دارند از شهرستان ها هستند که برای هزینه های رفت و آمد و اسکان در مرکز استان جهت حضور در تمرینات تیم استان مشکلات زیادی دارند و بیشتر خانواده ها هم همراهی نمی کنند و نیاز است که حمایت های بیشتری از این استعدادها شود.

 


وی تاکید می کند: در صورتي كه اگر به بانوان اهميت داده شود و افزون بر این که ساعت هاي مناسب براي تمرين آن ها در نظر گرفته شود از نظر مالی هم‌حمایت بیشتری شوند؛ در تمامي رشته ها حرف براي گفتن دارند.

 


*تفاوت ها
یکی دیگر مربیان فعال هم از تفاوت در حمایت از ورزش بانوان و آقایان گلایه هایی را مطرح می کند و می گوید: برای آقایان اعتباراتی که در نظر می گیرند نسبت به بانوان خیلی بیشتر است طوری که از ۱۰۰ درصد اعتبارات زیر ۱۰ درصد در اختیار بانوان قرار می گیرد.

 


به گفته وي اين قضيه تفاوت بين مردان و زنان را به صورت كامل نشان مي دهد كه بانوان ديده نمي شوند.

 


یکی دیگر از فعالان در حوزه ورزش بانوان که سال هاست پا به پای ورزشکاران در رشته فوتبال و فوتسال فعالیت داشته نبود خوابگاه را هم یکی دیگر از مهم ترین چالش‌های ورزش بانوان مطرح می کند و می افزاید: به همین دلیل جرات میزبانی رقابت های استانی یا کشوری را نداریم همین الان اگر بخواهیم فستیوال برگزار کنیم که از شهرستان ها ورزشکار بیاید فضایی برای اسکان آن ها نداریم و توانی هم برای پرداخت هزینه خوابگاه های سطح شهر نداریم و با توجه به شرایط بانوان هر مکانی هم مناسب برای اسکان آن ها نیست.

 


او با اشاره به این که بانوان سال هاست با این مشکلات دست و پنجه نرم می کنند، می افزاید: هم اکنون قرار است استعدادیابی بانوان را برگزار کنیم اما به دلیل مشکلات موجود انگیزه ای برای این کار نداریم.

 


یکی دیگر از مربی ها با اشاره به ارتباط هاي خود با اعضاي تيم هاي ديگر استان ها مي گويد: آن ها بارها درخواست تمرين مشترك با تيم بيرجند را داشته اند كه به دليل كمبود اعتبار نه مي توانم ورزشكاران را به استان هاي آن ها اعزام كنم و نه فضا و خوابگاه مناسبي در اختيار داریم تا بتوانم از آن ها دعوت كنم.

 


خزاعی از حمایت نشدن بانوان توسط باشگاه ها هم گلایه هایی را مطرح می کند و می افزاید: فقط دو باشگاه آن هم در حد دادن یک دست لباس و چند توپ از ورزش بانوان حمایت کرده و بقیه هیچ اقدامی انجام نداده اند.

 


* استقبال اندک
بگی دیگر از فعالان ورزش بانوان هم كه از وضعيت موجود گلايه دارد ريشه اين مشكل را استقبال پايين بانوان از رشته هاي ورزشي مي داند و مي گويد: بخش خصوصي تمايلي به اختصاص ساعت هاي مناسب براي تمرين بانوان ندارد در صورتي كه اگر استقبال زياد شود اين مشكل نيز حل مي شود.

 


به گفته محمدی تصورات بانوان هيچ تغييري نكرده است و آن ها هنوز بر اين باورند كه جايگاه ورزش بانوان از آقايان پايين تر است به خاطر همين تمايلي براي سرمايه گذاري در ورزش ندارند.

 


وي ادامه مي دهد: علاوه بر اين نگاه برخي از آن ها به ورزش، تفريح و گذراندن اوقات فراغت است و هيچ وقت ورزش را به صورت مداوم براي قهرماني و سلامتي دنبال نمي كنند.

 


وي البته اين پيشنهاد را هم عنوان مي كند كه چنانچه بانوان سالن اختصاصي براي ورزش در اختيار داشته باشند استقبال آن ها بيشتر خواهد شد و اختصاص ندادن سالن اختصاصي براي ورزش اين قشر دلسردي آن ها را از فعاليت هاي ورزشي رقم مي زند.

 


* استفاده از ظرفیت های سالن ها
معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در پاسخ به گلایه بانوان در خصوص فضای تمرینی می گوید: هم اکنون بانوان از همه سالن های ورزشی متناسب با ظرفیت آن استفاده می کنند. در سال گذشته با توجه به نگاه و توجه مدیرکل به توسعه ورزش بانوان، سالن عفاف در اختیار حوزه بانوان قرار گرفت که برای ساعات تمرین بانوان در سالن مذکور، برنامه ریزی لازم صورت گرفت و به منظور حمایت از ورزش بانوان در گام اول افزایش ساعات تمرینی آن ها برای استفاده از ظرفیت های حداکثری سالن عفاف اقدام شد.

 


به گفته «سیده اعظم اسلامی» به دنبال این هستیم که تیم های منتخب استان بر اساس طرح جامع راهبردی توسعه ورزش قهرمانی استان بتوانند از سالن های عفاف و سایر سالن های سطح استان استفاده کنند.

 


وی ادامه می دهد: همچنین توسعه باشگاه های خصوصی استان به ویژه در بخش بانوان از برنامه های دیگر این حوزه است که مقرر شده این باشگاه ها در راستای سند جامع راهبردی استان فعالیت داشته باشند.

 


*۳۰ درصد اعتبارات ویژه بانوان
وی در خصوص اعتبارات ورزش بانوان هم می گوید: براساس دستور العمل های وزارت سهم اعتبار بانوان ۳۰  درصد کل اعتبارات واریزی است اما در خراسان جنوبی به طور معمول اعتبار مربوط به بانوان با نظر رئیس هیئت ۵۰ درصد و مساوی اعتبار آقایان و یا در برخی هیئت ها بیشتر و یا کمتر هم هزینه می شود.

 


به گفته اسلامی برای افزایش سهم بانوان با توجه به مشارکت نایب رئیس هیئت در جلسات و برنامه های ورزشی با مدال آور بودن رشته ورزشی در بخش بانوان این اعتبار افزایش می یابد که در سال گذشته برخی هیئت های ورزشی تا ۷۰ درصد اعتبارات را هم به فعالیت های ورزشی بانوان اختصاص داده اند.

 


* حدود ۶ هزار بانوی ورزشکار
معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی آمار بانوان ورزشکار را  پنج هزار و ۸۷۷ نفر اعلام می کند و می افزاید: این ورزشکاران آموزش های مورد نیاز را تحت نظر هزار و ۵۵۳ مربی فرار گرفته و حدود ۸۴۶ داور بانو در استان فعال است.

 


او با اشاره به ملی پوش بودن چهار ورزشکار بانوی استان می افزاید: نجمه خدمتی در تیراندازی، مهسا کدخدا در والیبال، سپیده طاهری در جدو و آرزو حسینی در مچ اندازی عضو تیم ملی در این رشته ها هستند.

 


وی با بیان این که ۴۷ رشته ورزشی ویژه بانوان داریم به سایر ظرفیت های زیرساختی ویژه بانوان هم اشاره می کند و ادامه می دهد: ۹ سالن ویژه بانوان و ۸۹ سالن مشترک آقایان و بانوان، ۲۱ باشگاه ویژه بانوان و ۱۳۰ باشگاه مشترک آقایان و بانوان، یک استخر ویژه بانوان و ۸ استخر مشترک بانوان و آقایان در استان وجود دارد.

 


* توسعه در برنامه
او در پاسخ به این سوال که برای توسعه ورزش بانوان در بخش همگانی و قهرمانی چه برنامه ای دارید؟ می گوید: در این راستا برنامه عملیاتی و سند راهبردی طراحی شده و فعالیت ها حول اجرای طرح راهبردی توسعه ورزش همگانی و قهرمانی انجام می شود که در سند توسعه ورزش همگانی شاخص های رسیدن به میزان حضور بانوان در فعالیت های ورزشی تعیین و برنامه ریزی شده است که با توجه به شرایط حاکم و بیماری کرونا امکان تغییر در شاخص ها وجود دارد.

 


به گفته وی در سند قهرمانی ۱۱ رشته ورزشی بر اساس آمایش رشته های مدال آور کشوری در بازی های المپیک و آسیایی و بر اساس طرح آمایش استان و با توجه به این که در کوتاه ترین زمان می توانند بازدهی خوبی داشته باشند انتخاب شده اند که در مرحله اول تفاهم نامه هایی با ۱۱ فدراسیون مربوطه، آموزش و پرورش و هیئت های استان تنظیم شده است که بر اساس سند ذکر شده مراحل انجام کار در جدول کارنما مشخص و برنامه ریزی و در حال اقدام و حائز اهمیت است که در این خصوص آموزش مربیان و داوران ۱۱ رشته ورزشی، برگزاری اردوهای تیم ملی، استعدادیابی، برگزاری دوره های ارتقا، برگزاری مسابقات استانی، کسب مدال آوری و سایر برنامه ها را داریم و در این رابطه جذب اعتبارات را در دستور کار داریم و امیدواریم که هیئت های شهرستان ها همکاری لازم را داشته باشند. البته دیگر هیئت های ورزشی هم موظف به اجرای فعالیت ها و توسعه ورزش خود هستند.

 


* جذب حامی از طریق خیران
معاون امور بانوان اداره کل ورزش و جوانان خراسان جنوبی در رابطه با جذب حامی مالی در ورزش بانوان می گوید: در سال های قبل تعدادی از خیران و حامیان مالی در بخش بانوان حمایت هایی را تا حدودی داشته اند که این حمایت ها در اعزام تیم ها و بخش زیرساخت انجام شده است و با دستور استاندار، منطقه ویژه اقتصادی از ورزشکار المپیکی استان حمایت های مالی داشته است.

 


به گفته اسلامی بر اساس آیین نامه هیئت های ورزشی یک بخش از اعتبارات هیئت ها از اداره کل تامین می شود و هیئت ها باید به دنبال جذب اسپانسر و حامی مالی باشند که با توجه به کمبود بنگاه های اقتصادی، حامیان مالی و اسپانسرها در استان و حمایت نشدن آن ها در بخش ورزش خیلی از این ظرفیت استفاده نشده و با برگزاری مجمع خیران ورزش یار در سطح شهرستان ها و فعال کردن آن ها فرهنگ سازی لازم و مقدمات برای جذب حداکثری منابع مالی انجام خواهد شد.

 


به گفته وی برای ارتقای سطح فنی جامعه ورزشی استان که بانوان هم جزو آن ها هستند تفاهم نامه ای با استان سیستان و بلوچستان در خصوص همکاری مشترک در برگزاری مسابقات ورزشی، نشست های علمی، سمینار ها،کارگاه های آموزشی کاربردی کوتاه مدت و میان مدت و بلند مدت در راستای ارتقای سطح علمی مربیان و داوران و اردوهای تمرینی منعقد شده است.

 


وی در خصوص رفع مشکل خوابگاه برای میزبانی بانوان در مرکز استان هم این راهکار را مطرح می کند که تعاملی با آموزش و پرورش برای استفاده از ظرفیت هاخوابگاه های شبانه روزی مدارس انجام شده و هم چنین با توجه به دستور استاندار در نشست با هیئت های ورزشی تفاهم نامه ای با سایر ارگان های دولتی با توجه به ظرفیت خوابگاه هایی که در اختیار دارند بسته شده است.

 

 

 

کد خبر 1120646

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha