حجتالاسلام غلامعلی شجاعی، امام جماعت مسجد الرسول (ص) نارمک مسجد را بهترین پایگاه آموزش و تعلیم و تربیت اسلامی دانست و به خبرنگار شبستان گفت: مسجد بهترین پایگاه برای ارتقای آگاهی در جامعه اسلامی به شمار میرود چرا که در زمان پیامبر(ص) نیز آموزشهای اسلامی در مساجد شکل می گرفت.
وی فلسفه ایجاد مسجد را تربیت اسلامی دانست و یادآور شد: مسجد به غیر از اینکه جایگاه تربیت اسلامی و انسانی است، محور آموزشهای محتوایی چون تفسیر قرآن و احادیث نهجالبلاغه، احکام و اعتقادات مذهبی هست.
استاد معارف دانشگاه علم و صنعت کتابخانه مجهز و فعال، برنامه ریزی مدون و کارآمد برای حاضران مسجد، مسئولیت سپاری به نسل جوان در برنامههای مختلف را از مهمترین عوامل جذب نسل جوان و تحقق تربیت مسجدی دانست.
وی نقش امام جماعت مسجد را در امر تربیت اسلامی کلیدی و اساسی برشمرد و گفت: همانطور که امام خمینی (ره) فرمودند "امام جماعت مسجد مدیر اصلی مسجد است "، مدیر مسجد باید علاوه بر داشتن آگاهی و اطلاعات به روز اخلاق و رفتارش همانند پدری دلسوز در خانواده باشد. امام جماعت مسجد باید بتواند پاسخگوی نیازهای اخلاقی و تربیت نسل جوان باشد و برای گسترش اخلاق و تربیت اسلامی با بیانی منطقی مباحث را برای جوانان تبیین کند.
حجتالاسلام شجاعی کانونهای مساجد را بهترین مکان برای آموزشهای مباحث تربیتی اخلاقی دانست و ادامه داد: کانونهای مساجد میتوانند به عنوان بازوان اجرایی امام جماعت مسجد عمل کنند و با برنامهریزی اصولی به امر آموزش مباحث مورد نیاز جوانان بپردازند و خلأهایی که در مباحث مختلف در مساجد را پوشش دهند و در حقیقت استعدادهای بالقوه را بالفعل کنند.
وی یادآور شد: تنوع در برنامهریزی، تبلیغات، ایجاد رابطه خوب بین هیئت امنا، جوانان و دستاندرکاران مساجد میتواند به افزایش کارآیی مساجد به ویژه در مباحث آموزشی و افزایش تربیت اسلامی کمک کند و بایدآنقدربرنامه مسجد جذاب باشد که مردم آن را خانه دوم خود محسوب کنند و آن چه نسل جوان در مدرسه و خانواده امکان یادگیری و آموزش آن را ندارد بهتراست فرصت یادگیری آن را در مسجد فراهم شود.
استاد معارف دانشگاه علم وصنعت خاطرنشان کرد: اگر مسجد خانه دوم محسوب شود و مردم نقش خود را در مسجد پررنگ احساس کنند برای رفع مشکلات و نواقص مسجد نیز کمک میکنند. در حقیقت هدف تعلیم و تربیت اسلامی رسیدن به رستگاری و حقیقتجویی است و سعادت انسان در پرتوی تعلیم و تربیت اسلامی در مسجد که به رشد حیات دنیوی و اخروی توجه میکند، امکانپذیر میشود.
پایان پیام/
نظر شما