نشست تخصصی «چلیپای نستعلیق، آیینه هویت ایرانی» در آبیک برگزار شد

نشست تخصصی«چلیپای نستعلیق، آیینه هویت ایرانی از سوی انجن خوشنویسان اداره فرهنگ و ارشاد اسلامی آّبیک برگزار شد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قزوین، استاد غلام حسین امیر خانی در نشست تخصصی «چلیپای نستعلیق، آیینه هویت ایرانی» در سالن آمفی تئارت شهید آوینی مجتمع فرهنگی و هنری باران، اظهار کرد: بیشترین انتخاب مشق خوشنویسی از اشعار حافظ است که این یک رونویسی و عادت نیست بلکه افتخار خوشنویسان است و ذهن انسان را به فضایی می رساند که بالاتر ازآن برای انسان میسر نیست.


وی با بیان اینکه ادبیات ایران محور، مادر و جوهر افکار  وشخصیت مردم بوده است، افزود: ادبیات کشور ما جزو پنج کشور طراز اول دنیاست که هیچ کشوری در مقام نتوانسته با کشور ما برابری کند.


امیرخانی، تمام دستاوردهای فرهنگ و هنر کشور را در سایه سار ادبیات ذکر کرد و گفت: ادبیات، سازنده شخصیت، منش، افکار و عاطفه ماست که در هر عرصه و سلیقه ای به قلب ها و اندیشه ها نفوذ کرده است.
 

این استاد خوشنویسی تصریح کرد: از قطعات خوشنویسی می توان به جایگاه، شخصیت و فرهنگ هر ملت پی بردکه هنر خوشنویسی در کشور ما از صفات و امتیازات فراوانی برخوردار است.


امیرخانی با اشاره به رشد دائمی هنر خوشنویسی طی صدها سال اخیر، افزود: تفاوتی که آثار خوشنویسی امروز با آثارگذشته دارد در ایجاد تعال بر خط، ترکیب جزئی و کلی و نیز بیان فنی است.


وی خاطر نشان کرد: از اساتید بزرگ دوران تاریخی پر افتخار خوشنویسی که در چلیپا نویسی به موفقیت وقله کمال وزیبایی رسیده می توانیم میر علی هروی را نام ببریم که ملاحت، رهایی و روانی خاصی در آثار ایشان مشهود است.
 

این استاد خوشنویسی ادامه داد: میر عماد حسنی که در ترکیه و حجاز بوده از روی نوشته های میر علی هروی مشق کرده که یکی دیگر از استادان بزرگ چلیپا نویسی محسوب می شود.


امیر خانی یادآورشد: در موزه های فرانسه، لندن، هندوسن پطرزبورگ آثار بسیار زیادی از هنر خوشنویسی وجود دارد که متاسفانه فهرست و شناسنامه ندارد ولی بسیار ارزشمند هستند.


وی افزود: با مطالعه سیر تاریخی هنر خوشنویسی بیشتر به این سرمایه، فرهنگ و هنر اصیل ایرانی پی می بریم.


یک استاد دیگر خوشنویسی کشور در ادامه این نشست، اصلی ترین وسخت ترین کار چلیپا نویسی را تنظیم کلمات کنار یکدیگر عنوان کرد و گفت: برای تحقق این امر، می طلبد که خوشنویس خلاقیت، توانایی و ابتکار خود را به منصه ظهور برساند.


استاد جواد بختیاری افزود: با توجه به بیکران کلمات و ابتکارات هنرمندان با رعایت اصول و قواعد زیبایی شناسی وتضاد م یتوان چلیپای نستعلیق را به نحو احسن مشق کرد.


وی ادامه داد:دلیل سختی کار چلیپای خوشنویسی به دلیل آمیختگی حس، منطق، عقل وزیبایی شناسی است که میر عماد حسنی زیبایی شناسی آن را به سرحد رسانده است.


این استاد خوشنویسی اذعان کرد: با فضاسازی مناسب، تنظیم کلمات و تذهیب خوب می توان چلیپا نویسی زیبایی را مشق کرد.


بختیاری، برگزاری نشست های تخصصی و فرهنگی را سبب پالایش افکار، ایجاد همدلی، دوستی و صفای دل دانست و افزود: این نشست علاوه بر آثار مثبت آکادمیک، از نظر عاطفی در هنرمندان وجامعه تاثیرگذار خواهد بود.


یک استاد خوشنوسی استان قزوین نیز در این نشست اظهار کرد: هنرمندان بری ارتقای سطح کیفی خوشنویسی باید به ریشه های معنوی این هنر بیندیشند.

 

عباس پارس مهر ادامه داد: خوشنویسان باید با تمرین و ممارست در به دست آوردن کمالات انسانی و پالایش روح و روان همواره تلاش کنند.


وی افزود: هنر خوشنویسی به دلیل همسو بودن با معیار های اسلامی مورد توجه زمامداران و امت اسلامی بوده است.


این استاد خوشنویسی ، امام علی(ع) را اولین کاتب به گواهی تاریخ ذکر کرد و گفت: خوشنویسان باید پاسدار و حافظ هنر گذشتگان و پاسخگوی خاص اقبال جهانیان باشند که مسئولیتی بزرگ وبسیار خطیر است.


این استاد خوشنویسی، هنر خوشنویسی را احساس هنرمند بر روی کاغذ به وسیله قلم عنوان کرد و گفت: صفای خط از صفای دل است وراه رسیدن به تعالی وفضیلت مجالست با هنر خوشنویسی است.


پارس مهر تصریح کرد: با مطالعه در روند آموزش هنر خوشنویسی در می یابیم که در بعد کیفی و خلق آثار نوین به موفقیتهای چشمگیری دست یافته ایم.


در حاشیه این نشست، نمایشگاهی با عنوان سیر چلیپا در آثار قدما و استادان معاصر برپا شده بود که 63 تابلوی خوشنویسی در معرض دید علاقه مندان قرار گرفت.

 

پایان پیام/

کد خبر 111848

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha