وقف مهمترین راهکار رفع محدودیت حوزه های علمیه در پذیرش طلاب

مشاور نماینده ولی فقیه در سازمان اوقاف محدودیت پذیرش طلبه در حوزه های علمیه را چالشی جدی خواند و گفت: اگر وقف با نیت این حوزه ها افزایش یابد آنگاه می توان این مانع را در تربیت چهره های مستعد علمی برطرف کرد.

حجت الاسلام والمسلمین سیدجلال رضوی مهر، مشاور سرپرست سازمان اوقاف و امور خیریه در امور حوزه های علمیه درباره اولویت های امروز این حوزه ها به سنت حسنه وقف به خبرنگار شبستان گفت: توسعه کمی و کیفی مدارس علمیه به منظور تربیت چهره های ممتاز علمی از نیازهای اصلی حوزه های علمیه به این حکم الهی است.

وی اظهار کرد: متاسفانه امروز کمبود فضای لازم منجر به محدودیت در پذیرش طلاب شده است در حالی که اگر بتوان از طریق وقف این مشکل را برطرف کرد آنگاه محدودیت پذیرش چهره های مستعد که می توانند زمینه رشد علمی را در کشور فراهم کنند، به عنوان یک چالش جدی برطرف می شود.

حجت الاسلام رضوی مهر درباره دیگر نیازهای حوزه های علمیه به وقف تصریح کرد: تجهیز مدارس و حوزه های علمیه به کتابخانه و کافی نت و برگزاری اردوهای علمی پژوهشی برای طلاب جوان از دیگر نیازهایی است که می توان از طریق وقف و عواید موقوفات آنها را برطرف کرد.

 

مشاور سرپرست سازمان اوقاف در امور حوزه های علمیه تاکید کرد: اگر بتوان موقوفات حوزه های علمیه را از مسیر تبلیغ و ترغیب خیراندیشان گسترش داد آنگاه نه تنها پاسخگویی به نیازهای علمی کشور ممکن می شود بلکه می توان به درخواست کشورهای دیگر نیز که مدارس علمیه ندارند، پاسخ داد.

وی درباره راهکارهای ترغیب واقفان خیراندیش به وقف برای حوزه های علمیه بیان کرد: صداوسیما نخستین نقش آفرین این میدان است. از سوی دیگر مبلغان اعزامی به مناطق مختلف در مناسبت های مذهبی نیز باید نیاز حوزه های علمیه را بازگو کنند. تا بتوان این دژ مستحکم اسلام را در برابر تهاجمات دشمن مصون نگاه داشت البته برگزاری سمینارها و تالیف کتب و پایان نامه نیز می تواند در این میدان نقش موثری ایفا کند.

 

حجت الاسلام رضوی مهر با اشاره به اه اندازی سامانه جامع موقوفات کشور ابراز کرد: این سامانه که به طور دقیق آمار و اطلاعات مرتبط به موقوفات در کشور را شامل کوچکترین و بزرگترین آنها، عواید و موارد مصرف را تصریح می کند علاوه بر شفاف سازی می تواند به مردم اطمینان لازم برای وقف اموال خود به عنوان صدقه ای جاریه را دهد.

وی با اشاره به تبدیل بقاع متبرکه به قطب فرهنگی کشور خاطرنشان کرد: این مهم در کنار اعزام های تبلیغی در مناسبت های مذهبی، چاپ ونشر قرآن، نهج البلاغه و سایر کتب دینی مذهبی، برگزاری مسابقات قرآنی در مراحل مختلف شهرستانی، استانی، کشوری و بین المللی و برگزاری کنگره های علمی و سیره عملی اهل بیت (ع) همگی در سایه وقف و عواید حاصل از آن رخ داده است.

پایان پیام/

 

 

کد خبر 111842

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha