بالاترین معروف، حکومت دینی است

حجت‌الاسلام مهدی ماندگاری در همایش امر به معروف و نهی از منکر گفت: بالاترین معروف، حکومت دینی و بالاترین منکر، تضعیف حکومت دینی است.

به گزارش خبرنگار شبستان، حجت‌الاسلام مهدی ماندگاری، در نخستین همایش امر به معروف و نهی از منکر که امروز با همکاری مرکز مقاومت بسیج و شورای امر به معروف و نهی از منکر وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد، گفت: باور کنید که حیات واقعی تنها با اسلام است و ایران قرار است که بسترساز ظهوری شود که اسلام واقعی در آن شکل گیرد.

 

وی افزود: بالاترین معروف از نگاه پیشوایان دینی ما حکومت دینی و بالاترین منکر تضعیف حکومت دینی است.

 

حجت‌الاسلام ماندگاری به شیوه‌های امر به معروف و نهی از منکر در جامعه اشاره کرد و گفت: برای اینکه بتوانیم امر به معروف و نهی از منکر تأثیرگذاری داشته باشیم نخست باید معروفات را در جامعه زنده کنیم چرا که با زنده کردن معروفات منکرات خود در جامعه از بین می‌رود.دوم اینکه منبع ما در بیان امر به معروف دین باشد و سوم اینکه ما با شناخت در این عرصه گام برداریم.

 

وی ادامه داد: اسلام دین جامع، کامل و پویا است که با عنصر امامت و ولایت به‌روز می‌شود. اسلام دین خدا است و خداوند در این دین همه خلایق را در نظر آورده بنابراین اسلام می‌تواند بهترین مدل زندگی را که امنیت‌آور، سعادت‌بخش و هویت‌بخش است را ارایه دهد.

 

وی یاد آور شد: زمانی که در یک جامعه معروفات مورد توجه قرار نگیرند منکرات جامعه را فرا خواهد گرفت، از این رو همه افراد جامعه باید امر به معروف را به شیوه‌ای درست فرا گیرند، چنانکه پیامبر (ص) در جامعه جهل‌زده عرب توانست اسلام نوبنیاد را پایه‌گذاری نماید.

 

وی تصریح کرد: برای اینکه امر به معروف خوبی  و تاثیرگذار داشته باشیم باید از یک فرمول کاربردی استفاده کنیم و آن این است که ما باید نخست چیزهایی را که در وجود افراد قابل تأیید است را تأیید نماییم و سپس آن چیزهایی را که قابل تبدیل است به چیزهای خوب تبدیل کنیم و اگر چیزی در وجود افراد باید تخریب شود به شیوه درست آن را تخریب کنیم.

 

وی عنوان کرد: در مرحله دوم ما باید معروف را با آثارش برای مخاطب توضیح دهیم و آسیب‌های منکر را بیان کنیم، مثلا اینکه می‌گوییم نماز مایه آرامش است باید برایش علت داشته باشیم و اگر می‌گوییم بی‌حیایی و بی‌حجابی بد است باید علت‌های آن را بیان کنیم.

 

وی در پایان گفت: مثلا آسیب‌های بی‌حیایی و بی‌حجابی در جامعه مانند ناکامی، ترس، سوء ظن، مقایسه و هاضمه شهوانی است که همه اینها به افراد جامعه و خانواده‌ها آسیب می‌رسانند، اگر ما بتوانیم اینها را به خوبی بیان کنیم می‌توانیم جامعه‌ای در راستای اهداف ارزشی خود بسازیم.

پایان پیام/
 

کد خبر 111825

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha