دایره المعارف صحابی پیامبر(ص) در آینده به زبان ترکی و عربی ترجمه می شود

مدیر گروه دایره المعارف صحابه پیامبر(ص) از انتشار این دایره المعارف 7 جلدی در پژوهشکده باقر العلوم (ع) خبرداد و گفت: ترجمه دایره المعارف صحابی پیامبر(ص) به زبان ترکی و عربی در آینده منتشر می شود.

 حجت الاسلام و المسلمین عبدالرضاعسگری، مدیر گروه دایره المعارف صحابه پیامبر(ص) در پژوهشکده باقر العلوم (ع) به خبرنگار شبستان گفت: دایره المعارف صحابه پیامبر(ص) در7 جلد تالیف و تدوین شده است که جلد اول آن به اهل بیت حضرت رسول (ص) اختصاص دارد. 5 جلد دیگر درباره اصحاب و یاران پیامبر(ص) و جلد پایانی آن نیز درباره منابع، اعلام و اشخاص است.
حجت الاسلام عسگری با اشاره به اینکه در دایرةالمعارف صحابه پیامبر (ص) علاوه بر استفاده از کتاب عالمی دامغانی که در آن 240 تن از صحابه را نام برده از 250 منبع دیگر نیز استفاده شده و تعداد صحابه به 300 نفر افزایش یافته است، افزود: این دایره المعارف با رویکرد شیعی تالیف شده است اما در آن از منابع اهل تسنن نیز استفاده شده است.


مدیر گروه دایره المعارف صحابه پیامبر(ص)افزود: کلیه مراحل مطالعاتی، نگارش، ویرایش و ارزیابی کار زیر نظرحجت الاسلام استاد محمد هادی یوسفی غروی، عضو گروه تاریخ موسسه امام خمینی(ره) انجام شده است. کارهای مطالعاتی و تهیه مطالب محتوایی نیز به عهده 35 نفر از طلاب سطح 3 و4 حوزه و دانشجویان مقطع فوق لیسانس یا دکترای تاریخ بوده است.
وی با اشاره به این که جلد دوم این دایره المعارف به صحابه خاص پیامبر(ص) مانند مقداد، ابوذر، سلمان و سایر اصحاب خاص اختصاص دارد گفت: با توجه به این که منبع اصلی در تدوین این دایره المعارف کتاب"یاران پیامبر(ص)" اثر مرحوم عالمی دامغانی و یکی از اهداف طرح نیز احیای این اثر ارزشمند بوده است، سعی شده درترتیب اسامی صحابه همان روش حفظ شود بنابراین سایر جلدها به ترتیب حروف الفبا تدوین شده است.
حجت الاسلام عسگری افزود: درتدوین این اثر، بعد تاریخی زندگی نامه اصحاب مورد نظر بوده و براساس وقایع تاریخی کلیه رویدادهای تاریخی از بدو تولد تا زمان وفات آن شخصیت ذکر شده اما نتیجه گیری و قضاوت به عهده خواننده گذاشته شده است.


مدیرگروه دایره المعارف صحابه پیامبر(ص) درباره منابع مورد استفاده در دایره المعارف صحابه پیامبر(ص) گفت: با توجه به تاریخی بودن بحث تلاش شده تا ازقدیمی ترین و اصیل ترین منابع که مطلب مورد نظر را برای اولین بار ذکر کرده اند، استفاده شود و بر این اساس در جلد اول و دوم این دایره المعارف نزدیک به 250 منبع مورد مراجعه قرار گرفته است.
وی با اشاره به چاپ این دایره المعارف به زبان فارسی گفت: در تاریخ تشیع تعداد کتب و منابع مطالعاتی راجع به اصحاب و صحابی پیامبر(ص) که به زبان فارسی نگاشته شده باشد بسیار معدود و محدود است و اکثر این کتاب ها به زبان عربی نوشته شده اند با توجه به موضوع دایره المعارف صحابه پیامبر(ص) به زبان فارسی چاپ و منتشر می شود و پس از چاپ اولیه کار و ارزیابی آن، این اثر7 جلدی به زبان عربی و ترکی نیز ترجمه می شود.
حجت الاسلام عسگری افزود: دایره المعارف صحابه پیامبر (ص) در حال حاضر مراحل صفحه بندی و طراحی جلد را می گذراند و تلاش می شود تا پایان سال جاری در اختیار علاقه مندان قرار بگیرد.
 

پایان پیام/

کد خبر 11151

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha