سینما مطبوعات نیست

علی معلم با اشاره به طرح دوباره موضوع «قانون سینما» پس از سال ها گفت: سینما مطبوعات نیست و تجربه قانون مطبوعات را نمی توان به هنر تأویل پذیری چون سینما تعمیم داد.

به گزارش خبرنگار شبستان، علی معلم تهیه کننده و کارشناس سینما در ارتباط تلفنی با برنامه سینمایی هفت درباره آشنایی خود با سازوکار اجرایی سازمان سینمایی گفت: تاکنون اطلاعاتی محدود و فاقد انسجام درباره سازمان سینمایی مطرح شده است.

 

وی ادامه داد: ساختار قدیمی که زمان انقضایش رسیده بود قرار است به سازمانی نو بدل شود اما هنوز مشخص نیست نهادهای مرتبط با سینما همچون سینمای تجربی و سینما شهر چه جایگاهی در ساختار تازه خواهند داشت.

 

معلم در بخش دیگری از سخنان خود تاکید کرد: دوستان ما در معاونت سینمایی ضرورت تغییر در ساختار سینما را احساس کرده اند چرا که سینما با توجه به ویژگیها و کارکردهایش نمی تواند در سطح یک معاونت باقی بماند و از دهه 60 تاکنون نیز به همین خاطر موسسه هایی به معاونت سینمایی الصاق شد.

 

این کارشناس سینما درباره تحلیل خود از اعلام شکل گیری سازمان سینمایی در این برهه زمانی گفت: جذب بودجه بیشتر برای سینما در سال آینده اقتضا می کرد این سازمان پیش از پایان سال تشکیل شود.

 

معلم پیشنهاد کرد تا زمانی که این تئوری تثبیت نشده دوران گذاری برای آن تعریف شده و از مشورت اهالی سینما بهره گرفته شود.

 

این تهیه کننده سینما در بخش دیگری از سخنان خود درباره آنچه فرایند دولتی شدن سینما نامیده می شود گفت: صنف واحد تهیه کنندگان به سوی دولتی شدن سوق یافته و کم مانده برای سینماگران بخش نامه صادر کنند.

 

وی درباره طرح دوباره موضوع قانون سینما نیز توضیح داد: این طرح در زمان مرحوم سیف الله داد نیز مطرح شد در آن زمان با تلاش بسیار توانستیم ایشان را قانع کنیم که سینما مطبوعات نیست و تجربه قانون مطبوعات به هنر تاویل پذیر چون سینما قابل تعمیم نیست.

 

وی تصریح کرد: با ورود قوه قضاییه به سینما فیلمسازی به طور کلی منفک می شود.

 

معلم همچنین با یادآوری این نکته که انچه در برابر سینماست "نقد" است نه "قانون" گفت: البته به فرد خاصی نباید توهین شود که این قابل پیگیری است اما موضوعات تاویل پذیری چون انتقاد اجتماعی قابلیت پیگیری قضایی ندارد.

 

پایان پیام/
 

کد خبر 111255

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha