خبرگزاری شبستان-اصفهان: تربیت نیروی انسانی، تیم سازی و شناسایی ظرفیت های فعال در بین نوجوانان و جوانان نوعی سرمایه گذاری از نوع سرمایه انسانی است که مثل تمرکز در حوزه های اقتصادی و بهره گیری از منابع مالی برای آینده، این موضوع نیز در حوزه نیرو کار مولد و اثر بخش صورت می گیرد.
این ماموریت مهم پس از مدارس و دانشگاه ها که مباحث علمی، دانش و مهارت را در بین افراد ارتقا می دهند، نهادهای تربیتی و فرهنگی به ویژه مساجد و تشکل های فرهنگی فعال در این مراکز نقش کاربردی و غیرقابل انکاری را دارند.
مسئولیت پذیری، کسب معارف اسلامی و ارتقا دانش عمومی از جمله کارکردهای مسجد و دستاورد فعالیت مناسب کانون های فرهنگی و هنری بوده که باید در جامعه به آن پرداخته شود.
فرصت خدمت در مسجد برای یک نوجوان فرصت های معنوی و انسانی را فراهم می سازد تا در مدل کوچک دانش و مهارت کسب کند و در آینده از آن برای تصمیم سازی و امیدآفرینی در جامعه استفاده کند.
کسی که فراگرفته حقوق مردم را رعایت و در مسیر خدمت به مردم بر اساس داستان، روایات و اندیشه های ناب اسلامی به بهترین نوع اجرایی کند و در این خصوص از بیت المال حراست کرده و مسائل حاشیه ای را دور بگذار قطعا در عرصه خدمت به مردم به بهترین نوع عمل می کند.
فردی که در نوجوانی جوهره کار و اهمیت آن را در خود باور می سازد و نتایج آن را مشاهده می کند در آینده با ایجاد فرصت های شغلی قطعا امیدآفرین خواهد بود و با تمرکز بر مبانی علمی، عملی و اعتقادات در گره گشایی از مشکلات جامعه به جای خرابکاری اهتمام دارد.
چنین شخصی منافع عمومی را هزینه دسترسی به نیازهای شخصی خود قرار نمی دهد و نمیگذارد که افرادی نیز در این چنین مسیری حق و حقوق دیگران را ضایع کنند.
سرمایه گذاری برای نوجوانان برای آینده کشور یک ضرورت و البته نقطه استراتژیک جامعه به حساب می آید که متوجه همه مسئولان و نهادهای مردمی مثل کانون های فرهنگی و هنری مساجد است تا شاهد دستاوردهای موثر آن باشیم.
نوجوانانی که امروز با عضویت در کانون های فرهنگی و هنری مساجد فرصت خدمت فرهنگی یافته اند، بر اساس تجربه و کسب معرفت امیدآفرینان و تصمیم سازان ارزشی آینده کشور خواهند بود که الگوی سازنده و موثر آن را در بین فرماندهان دوران دفاع مقدس تجربه کرده ایم.
*دغدغه نوجوانان در حضور مسجد
گذر میدانی و بررسی های صمیمی با نوجوانان نشان داده که آنان با حضور در مسجد مشکلی ندارند اما آنچه انگیزه این گروه را کمتر تقویت کرده عوامل متعددی مثل نظافت، خوش رفتاری، جذابیت برنامه ها، نظم در اجرای فعالیت ها، احترام، جوان گرایی و ارئه محتوای ناب هستند که بعضا مغفول مانده است.
کانون فرهنگی و هنری مسجدی که این مولفه ها را در تصمیم سازی ها مورد توجه قرار داده توانسته در جذب افراد و مسئولیت سپاری موفق عمل کند.
گفتگو با نوجوانان کانون های فعال مساجد نشان داد که آنان به سبب مسئولیتی و احترامی که داشتند توانسته اند خوب شکوفا و فرصت های پیشرفت زیادی را پیدا کنند.
بسترسازی برای حضور نوجوانان در مساجد با برنامه های جذاب
مقدمه این نگارش چنان بر جذابیت آینده روشن تصویرنگاری می کند که بسیاری از اهمیت دوران نوجوانی و تربیت نیروی انسانی آینده به این شکل مدیریتی خرسند و از نظر علمی و مبانی نیروی انسانی نیز پذیرفتنی است اما در این جریان چه اقدام و چگونه برنامه ریزی باید صورت بگیرد.
وقتی خواهان حضور نوجوانان برای حضور در مسجد و نقش نمایی خادمی در این مراکز دینی هستیم آیا نباید بستر و زمینه ها از حالت نرم افزاری و فیزیکی فراهم شود.
اصلاح رفتارهای فردی بین عموم نمازگزاران، متولیان مسجد، مسئولان تشکل های فرهنگی و بهبود زمینه های حضور مثل نظافت و آرایش ظاهری مسجد،ارائه محتوا و برنامه های جذاب و موثر از جمله اقداماتی است که باید برای پیش مقدمه آن جریان مهم صورت بگیرد.
استاد حوزه و دانشگاه با اشاره به اهمیت ایجاد جذابیت برای حضور نوجوان و جوان در مسجد گفت: نمازگزاران زمینه حضور نسل جوان و نوجوان به مسجد را با اخلاق نیکو و صبر و حوصله با آنان فراهم سازند.
حجت الاسلام «مهدی گرجی» به متولیان این حوزه نیز توصیه کرد تا با ارائه برنامه های جذاب، توجه به سلایق، حمایت از پیشنهادات و مسئولیت سپاری به آنان کمک کنند تا زمینه جذب فراهم شود.
وی ادامه داد: رفتار مناسب و خوب خانواده ها و عموم مردم نسبت به جوان و نوجوانی که به مسجد می آید زمینه جذب مجدد آنان را فراهم خواهد کرد.
*تیم سازی با استفاده از بچه های مسجد
تجربه دوران دفاع مقدس در تربیت رزمندگان فعال و فرماندهانی بی نظیر که از دل مسجد تربیت شده اند نباید فراموش شود بلکه الگوسازی و جهت دهی مناسب در این خصوص مهم و ارزشمند است.
کانون های فرهنگی و هنری مسجد مدال خادمی در این مراکز را به نوجوانان و جوانان پسپارند تا در آینده تصمیم سازان و آینده سازان ارزشمند و توانمندی در جامعه جلوه کنند.
رئیس مرکز رسیدگی به امور مساجد استان اصفهان با اشاره به سیاست های جدید این مرکز اذعان داشت: زمینه حضور جوانان و گرایش به این گروه در مدیریت مساجد افزایش یافته تا بتوانیم در مسیر جذب و ارائه برنامه متناسب با جوانان فعال عمل کنیم.
حجت الاسلام «سید صادق ابطحی» افزود: یکی از دغدغه های امروز جامعه نیاز به تربیت نیروی انسانی مومن انقلابی است که مساجد بهترین مکان در تحقق این امر و کانون های مساجد زمینه ساز چنین اقدامی هستند.
نظر شما