به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، امیرحسین بانکی پور، رئیس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شب گذشته (دوشنبه 10 آبان) در بخش خبری ساعت 21 شبکه یک سیما درباره طرح جوانی جمعیت و حمایت از خانواده افزود: در این طرح وام ازدواج 140 میلیون تومان در نظر گرفته شد و اگر خانم زیر 23 سال و آقا زیر 25 سال باشد وام ازدواج 200 میلیون می شود که موجب شده سن ازدواج پایین بیاید.
وی با اشاره به اینکه در خصوص فرزندآوری هم تسهیلات خوبی در نظر گرفته شده است، ادامه داد: بر این اساس برای فرزند اول 10 میلیون تومان، فرزند دوم 20 میلیون و تا 50 میلیون تسهیلات پرداخت می شود که بانک مرکزی موظف شد و دولت هم در بودجه سالانه در نظر می گیرد.
رئیس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه در سال های اخیر حدود 40 درصد ازدواج و حدود 35 درصد فرزندآوری کاهش پیدا کرده است، گفت: در این طرح به صورت حل مسأله موانع مانند آموزش، حقوق و دستمزد، بهداشت و درمان و الگوی مسکن در ازدواج و فرزندآوری را شناسایی کردیم.
وی با اشاره به اینکه این قانون در همین هفته ابلاغ خواهد شد و بعضی از مواد قانون را در بودجه امسال دیدیم که از شروع سال انجام دادیم و بعضی از مواد قانون را سه ماه بعد از ابلاغ قانون در نظر گرفتیم، گفت: این قانون حدود 74 ماده و 240 حکم دارد. در این قانون تسهیلات آموزش برای افرادی که ازدواج می کنند و یا فرزندآوری دارند دیده شده است.
بانکی پور با بیان اینکه در این طرح حق تأهل تا 5 سال دیگر هفت و نیم برابر می شود یعنی هر سال 50 درصد افزایش پیدا خواهد کرد و حق اولاد هر سال دو برابر می شود، تصریح کرد: در این طرح سعی کردیم که به مشوق های مالی و بهداشت و درمان توجه کنیم.
رئیس کمیسیون مشترک حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مجلس شورای اسلامی با ابراز تاسف نسبت به اینکه نرخ باروری و تعداد ازدواج ها هر سال کاهش پیدا کرده است، گفت: با روش حل مسأله، 21 مانع را دقیق بررسی کردیم و برنامه ما در این قانون 7 ساله است و هر سال مقرر شده نرخ باروری یک دهم اضافه شود الآن نرخ باروری به یک و شش دهم رسیده است و مقرر شد به بالای دو و یک دهم برسانیم.
وی با بیان اینکه تعداد 3 میلیون و 200 هزار زوج نابارور در کشور داریم که اینها درمان پرهزینه دارند و در بودجه امسال هزار و 400 میلیارد تومان برای درمان اینها به دولت دادیم، گفت: مراکز ناباروری در کشور کم است. در این قانون دیده شد که مراکز ناباروری تجهیز شوند و در هر استان حداقل یک مرکز ناباروری باشد و 90 درصد هزینه ها به عهده دولت و 10 درصد را مردم پرداخت کنند.
بانکی پور با اشاره به اینکه الگوی دو فرزندی در جامعه تثبیت شده است گفت: در این قانون گفته شد افرادی که فرزند سوم می آورند دولت یک زمین 200 متری برای آنها در نظر بگیرد و 150 میلیون تومان به قیمت تمام شده با دو سال تنفس و 8 سال اقساط به آنها پرداخت کند.
نظر شما