عدم حضور مساجد در فعالیت اجتماعی، تفکری سکولاریستی است

آیت الله مصباح یزدی با اشاره به عدم همکاری های لازم در برخی از مساجد برای انجام فعالیت های اجتماعی گفت: این مخالفت ها آگاهانه و یا ناخودآگاه ریشه در تفکر جدایی دین از سیاست دارد.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، آیت الله مصباح یزدی، رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) امروز (3 اسفند) در دیدار با ستاد انسجام بسیج مساجد و محلات سپاه علی بن ابی طالب (ع) با اشاره به اختلاف نظرهای موجود در خصوص رابطه دین با امور دنیا خاطرنشان کرد: در این خصوص چندین نظر مختلف وجود دارد که یکی از آنها قائل به جدایی دین از سیاسیت و امور دنیایی است.

 

وی ادامه داد: جامعه به دو بخش تقسیم می شود که بخش اول آن به خدا و دین مربوط می شود که متصدیان آن هم روحانیون هستند و بخش دوم امور دنیوی می باشد که متصدی آن دولت به معنای عام می باشد.

 

رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: سکولاریست یکی از گرایش هایی است که البته این تفکر خیلی هم از افکار جامعه ما هم به دور نیست.

 

وی گفت: برخی از مسئولین کشور در زمان های گذشته در این زمینه کتاب هم نوشته اند و حتی دین را سکولار مطرح می کنند.

 

وی گفت: گرایش دیگر شعار معروف مرحوم آیت الله مدرس (دیانت ما عین سیاست ما و سیاست ما عین دیانت ماست)است.

 

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: این گرایش مبتنی بر پیش فرضی از دنیاست که با تعاریف دیگر متعارض می باشد و در زمان حاضر فقط در اسلام قابل مشاهده است چرا که از نظر اسلام دین عبارت است همه انچه که انسان را به سعادت نزدیک می کند و هر کار خیری که انسان را به خداوند نزدیک می کند.

وی گفت: پیش از پیروزی انقلاب اسلامی برداشت عمومی که به واسطه عواملی در طول سال ها تقریبا نهادینه شده بود، دین را از دنیا جدا می دانستند.

 

رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) افزود: در مقابل نهضت امام خمینی (ره) بر این اساس شکل گرفت که اصلا امور سیاسی جزء دین است و ما اسلامی بدون امور اجتماعی و مربوط به دنیای مردم نداریم.

 

 

وی با بیان اینکه حکمت نیمی از فقه است، خاطرنشان کرد: بنیانگذار انقلاب فکر اصیل اسلام را مجددا احیا کرد و در این تفکر همه امور دنیا باید تحت رهبری دین باشد و نه تنها در قانون بلکه در مقام اجرا هم باید در راس همه دستگاه های حکومتی نائب امام زمان (عج) باشد.

 

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: گروهی تحت عنوان "نهضت آزادی" از همان ابتدای انقلاب وجود داشتند که رسما به دین و شعائر آن ابراز علاقه می کردند ولی نسبت به مسائل سیاسی و اجتماعی بین دین و این مسائل تفکیک قائل می شدند.

 

 

وی اظهار داشت: این برخورد نمودی از سکولاریزم نانوشته بود که البته برای خود هم توجیهاتی داشتند از قبیل اینکه روحانیون در بحث های تخصصی قدرت علمی ندارند و این مباحث را در مسیر مطالعاتی خود نگذرانده اند.

 

رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: البته این از توجیهات لیبرال ها و طرفداران بنی صدر نیز بود که نداشتن تخصص روحانیت را برای عدم ورود به مباحث علمی و اجتماعی بهانه قرار می دانند.

 

وی با اشاره به عوامل ایجاد کننده چنین برداشت هایی خاطرنشان کرد: البته برخی از رفتارهای ناماسب روحانیون در برداشت های غلط در جامعه نسبت به این قشر موثر است و باعث می شود تا آن دستآویزی شود برای افراد مغرض.

 

وی ادامه داد: البته نقطه ضعف در میان هر قشر و صنفی وجود دارد ولی نباید در صورت مشاهده آن را به همه فعالان در آن عرصه همچون پزشکان و یا مشاغل دیگر نسبت داد و در مورد روحانیت نیز همین گونه است.

 

آیت الله مصباح یزدی ادامه داد: ولی متاسفانه با وجود این مسائل به محض مشاهده یک عمل ناشایست که توسط یک روحانی صورت گرفته، چنان آن را بزرگنمایی می کند که انگار در گروه های دیگر چنین مسائلی نیست، البته این بیانات مهر تاییدی بر چنین مسائلی از سوی روحانیت نیست چرا که در این خصوص یک مورد هم زیاد است.

 

وی گفت: یکی از نمودهای این تفکر در همین مسئله بهره برداری از مساجد است، اوائل انقلاب به علت غلبه ارزش های انقلابی ساده زیستی مد بود که البته در مواردی هم با افراط مواجه می شدیم ولی در کل مرجع درانتخاب ها این بود که فرد ساده زیست باشد.

رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) ادامه داد: از ابتدای اسلام مساجد به عنوان پایگاه همه مسائل زندگی مردم مطرح شد ولی در دوران های بعد بر عدم بیان موضوعات بحث برانگیز و دنیوی در مساجد تاکید می شد که توجیهی بود برای تفکیک فعالیت های اجتماعی از مساجد و بهانه ای می شد تا دست یک روحانی را از فعالیت های اجتماعی کوتاه کنند.

 

وی گفت: امام راحل و سپس مقام معظم رهبری اصرار داشتند که اگر کار در مساجد ضعف هایی داشته در مقابل برکاتی هم داشته و باید در کنار حفظ این فعالیت ها برای رفع این نقاط ضعف تلاش کرد.

 

 

آیت الله مصباح یزدی تصریح کرد: مسجد به عنوان یکی از نمادهای دین که ریشه آن به رابطه سیاست و دین برمی گردد و این تعامل بیانگر تعامل دین با سیاست است.

 

وی با اشاره به برخی از عدم همکاری ها در بهره برداری مفید از مساجد گفت: این نوع برخورد در تفکرات مبتنی بر تفکیک دین از سیاست ریشه دارد و چه بسا فردی که چنین رفتاری از خود بروز می دهد، ناخودآگاه پیرو این نوع فکر باشد.

 

 

رییس موسسه آموزشی پژوهشی امام خمینی (ره) با بیان اینکه باید در همه مسائل محور دین باشد، افزود: متاسفانه ما هنوز در کشور نتوانسته ایم فضای خوبی برای اکثر مساجدمان ایجاد کنیم و این در حالی است که در کشورهای سکولار می بینیم که تا شعاع چند کیلومتری کلیساها ساختمانی بلندتر از آن کلیسا ساخته نمی شود ولی در مواردی در کشور ما مسجد اصلا در بین خانه ها مشخص نیست.

 

وی در ادمه تصریح کرد: کسانی که با امور دینی سر و کار دارند باید نمونه اخلاق و رفتار دینی باشد.

 

وی گفت: تا فکر سکولاری به صورت آشکار و پنهان بر اذهان حاکم است، این کارها نتیجه نمی دهد باید در این خصوص ریشه ای فکر کنیم و باور داشته باشیم که دیانت ما عین سیاست ماست.

پایان پیام/


 

کد خبر 110683

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha