به گزارش خبرگزاری شبستان از کرمان، مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در جمع خبرنگاران، سردبیران، مدیران مسئول و... که با هدف برگزاری انتخابات مجمع سالیانه خانه مطبوعات و رسانه ها گرد هم آمدند در سخنانی، وفاق و همدلی موجود در خانه مطبوعات استان کرمان را بسیار مطلوب ارزیابی کرد و توجه مسئولان استانی به این نهاد را نشانه ارزش گذاری آنان دانست.
پدرام پاک آئین در ادامه با تأکید بر این مطلب که خانه مطبوعات باید محل امنیت، آرامش و آسایش اعضاء و محلی برای رشد و ارتقای مادی و معنوی آنان باشد، افزود: خانه مطبوعات باید پشتوانه ای در جهت کیفیت بخشی رسانه ای در مسیر آرمان های نظام و کشورمان باشد.
وی گفت: این امر مستلزم این است که همه هم و غم خانه مطبوعات قبل از هر فعالیتی حفظ ستون این خانه که با خشت های وفاق و همدلی بنا گذاشته شده است، باشد و تمرکز بر محورهای مورد اشتراک و وفاق در زمینه ارتقای فعالیت های حرفه ای باشد.
این مسئول با بیان اینکه وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در قبال خانه مطبوعات و رسانه ها وظایفی دارد، سیاست کلی و کلان در این زمینه را توسعه کیفی مطبوعات و رسانه های کشور که مورد تأکید رهبر معظم انقلاب نیز هست دانست و بیان داشت: این اولویت و شعار اصلی اداره کل طبوعات داخلی است.
وی کیفی سازی را مقوله ای علمی و حرفه ای و قابل اندازه گیری و سنجش و نقد دانست که دارای شاخصه هایی است و یکی از این شاخصه ها میزان تولیداتی است که خلأها را پر کرده و گره های کور جامعه را پوشش می دهد.
وی روزآمدی و آنچه مورد نیاز و دغدغه مردم است را از دیگر شاخصه های یاد شده ذکر کرد و گفت: رسانه وظیفه دارد تا آگاهی های مردم را تقویت و در حقیقت هرم آگاهی ها و هرم علمی جامعه را ارتقا دهد.
مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد با تأکید بر این مطلب که در این دانش افزایی باید ارتقای علمی با افزایش دانسته ها و آگاهی های مردم و بصیرت افزایی آنان هدف باشد گفت: گاهی مطلبی در مطبوعه عرضه می شود که جنبه نقد دارد و ممکن است به مذاق نقد شونده خوش نیاید.
وی گفت: چنانچه کیفیت و ادبیات انتقادی به درستی لحاظ شود و به این مهم توجه شود که این نقد ذاتاً چه تأثیری در جامعه دارد و دغدغه های مردم نسبت به مسائل مورد نیاز آنان پیگیری شود تأثیرگذار است.
وی سپس وظیفه اداره کل مطبوعات داخلی را در حوزه حمایتی و نظارتی دانست که در حوزه حمایتی به صورت مستقیم(پرداخت یارانه)و غیر مستقیم(جشنواره ها و نمایشگاه ها)اقدام می شود.
پاک آئین افزود: یکی از شاخصه های حمایتی ما ارزش مداری و تعهد به آرمان های نظام و انقلاب است زیرا همه مطبوعات در درون این نظام فعالیت می کنند و این اصلی ترین شاخصه حمایت ماست.
وی همچنین گسترش آگاهی های سیاسی، اجتماعی و علمی را از دیگر شاخصه های مورد تأکید در این حوزه نام برد و افزود: در بخش نظارت، معیار ما قانون مطبوعات است که در حقیقت این نظارت بر یک محصول کیفی فرهنگی است که باید تا رسیدن به دست مخاطب با برخورداری از استانداردهای لازم صیانت شود.
وی با اشاره به جوان شدن بدنه رسانه ای کشور گفت: عناصر فعال رسانه هم اکنون از اتکاء به تجربه ها به سمت تدوین آن در قالب های علمی رفته اند و لذا امروز رسانه یک فعالیت علمی و تخصصی که صرفاً به مهارت متکی باشد؛ نیست.
مدیرکل مطبوعات داخلی وزارت ارشاد خاطرنشان کرد: بر همین اساس به دنبال راه اندازی هسته آموزشی در استان ها هستیم تا اساتید تراز اول کشور با حضور در استان ها به تدریس محتوای مورد نیاز در این عرصه بپردازند.
وی در بخش دیگری از سخناشن از حداقل 5 برابر شدن تعرفه آگهی های دولتی نشریات خبر داد و آن را نقطه عزیمت حمایتی به مطبوعات دانست.
پاک آئین گفت: هدف ما طی یکسال اخیر پیگیری خلأهای رسانه ای بوده است و بر اساس یک آمایش سرزمینی، استان ها را از کم مطبوعه ترین آنها مد نظر قرار دادیم و تقاضاهای آنان به مراجع مربوطه منعکس و مجوز فعالیت صادر شد.
پایان پیام/
نظر شما