به گزارش خبرگزاری شبستان از اهواز، دکتر علیرضا مخبر دزفولی، رئیس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خوزستان، در جلسه کارگروه تخصصی تهاجم فرهنگی شورای فرهنگ عمومی اهواز، با اشاره به اینکه ماهیت فرهنگی انقلاب اسلامی ایران ایجاب میکند فعالیتهای فرهنگی بیشتر دارای برنامهریزی و هدف باشد، گفت: غفلتهای غیرقابل جبرانی به هر دلیل در حوزه فرهنگی رخ داده که اگر نبود، امروز با این مشکلات مواجه نبودیم.
معاون فرهنگی و اجتماعی دانشگاه شهید چمران اهواز، تصریح کرد: مقام معظم رهبری حدود 15 سال پیش پدیده ای به نام تهاجم فرهنگی را مطرح و بر مقابله با آن تاکید کردند که اگر در این نکته تأمل و تدبر میکردیم امروز با این حجم از مشکلات فرهنگی مواجه نمی شدیم.
وی هدف از تشکیل این جلسه را شناسایی آثار تهاجم فرهنگی در حوزه فرهنگ عمومی اهواز و پیشنهاد راهکارهای مبارزه با آن عنوان کرد و افزود: پرهیز از بیان حرف های تئوریک و بی سرانجام، رویکرد کاربردی در تحلیل آثار تهاجم فرهنگی بر تمام ارکان فرهنگی به همراه ارائه راهکارهای قابل اجرا برای کاهش عوارض و لطمات این تهاجم و پیشگیری از عوارض بعدی مهم ترین وظیفه این کارگروه است که می تواند به تصمیم سازی برای مدیران عالی استان کمک شایسته ای بکند.
دکتر مخبر دزفولی، با تأکید بر مشارکت دستگاههای عضو این کارگروه و استفاده از نظر جمعی و نخبگان در این خصوص، خاطر نشان کرد: پژوهشها و طرحهای مطالعاتی که توسط برخی دستگاهها در زمینه تهاجم فرهنگی انجام شده، باید ارائه شود تا از اجرای کارهای موازی جلوگیری به عمل آید.
وی با تقسیم آثار تهاجم فرهنگی به باورها و ظواهر، یکی از اثرات تهاجم فرهنگی را پوشش نامناسب عنوان کرد و افزود: با وجود اینکه همایشها و سمینارهای مختلفی با موضوع حجاب و عفاف برگزار شده اما عملاً برگزاری این برنامهها تأثیر چندانی در بهبود پوشش افراد جامعه نداشته است.
رئیس شورای هماهنگی فعالیت های فرهنگی دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی خوزستان، آثار این تهاجم سنگین را در همه حوزه های فرهنگی از جمله پوشش، گویش، سیاست، بنیان خانواده و... مشهود دانست و بر جامع نگری در بیان راهکارها تأکید کرد.
وی اضافه کرد: وضعیت فرهنگی دانشگاه در حال حاضر از شرایط عمومی جامعه بسیار بهتر است و در راستای ارتقای شاخص های آن نیز سالانه دورههای معرفتی، فرهنگی در راستای تعمیق باورهای دینی و آموزههای اسلامی ویژه دانشجویان و اساتید توسط مجموعه های مختلف فرهنگی دانشگاه های استان برگزار میشود.
لازم به ذکر است، در این جلسه تعدادی از اعضای کارگروه تخصصی تهاجم فرهنگی شورای فرهنگ عمومی اهواز به بیان نظرات و پیشنهادات خود پرداختند و در پایان این نشست مقرر شد اعضای کارگروه تجارب، پژوهشها و برنامههای خود را در زمینه مبارزه با تهاجم فرهنگی در اختیار کارگروه قرار دهند.
پایان پیام/
نظر شما