ضعف داوری و آراء ناعادلانه در مسابقات ایران قابل قبول نیست

رتبه ششم سی و چهارمین دوره مسابقات کشوری قرآن با ابراز نارضایتی از ضعف داوری این رقابت ها گفت: بهتر است در داوری ها از افرادی استفاده شود که قضاوت آنها به عدالت نزدیک تر است.

 

جعفر فردی، رتبه ششم سی و چهارمین دوره مسابقات کشوری قرآن با ابراز گلایه از سطح داوری این دوره از رقابت ها به خبرنگار شبستان گفت: متاسفانه قضاوت این دوره از مسابقات کشوری قرآن ضعیف بود و می توان گفت که سلایق شخصی در آن راه یافته بود، البته اگر داوران از چهره های قوی بودند این اعمال نظرات شخصی قابل قبول تر جلوه می کرد.

وی با بیان این مطلب که نقایص داوری در مسابقات قرآنی وجود دارد، اظهار کرد: اما بروز چنین نقایصی آن هم در داخل کشور و بدون هیچ شائبه سیاسی نظیر آنچه در انتخاب نفرات برتر رقابت های برخی کشورها وجود دارد، قابل قبول نیست و نمی توان این حد از ضعف را پذیرفت.

فردی با اشاره به حضور برخی چهره های نه چندان معروف و شناخته شده در هیئت داوری این مسابقات تصریح کرد: اگرچه ممکن است برخی از افراد در تدریس و یا رشته تخصصی خود زبده باشند، اما این دلیل بر وجود توانمندی داوری در آنها نیست. امروز افرادی همچون احمد ابوالقاسمی، غلامرضا شاه میوه و حمیدرضا مستفید در بخش های تخصصی مورد قبول همگان هستند بنابراین باید از این دست چهره ها که قضاوتشان به عدالت نزدیک است در داوری ها بهره برد.

 

قاری بین المللی حضور هشت نفر در مرحله نهایی را استاندارد خواند و بیان کرد: اختلاف نمرات افراد به صدم بود. از این رو نباید به دلیل ضعف داوری و یا اعمال نظرات شخصی زحمت شخصی که عمر خود را صرف کرده نادیده گرفت.

وی با اشاره به سه مرحله ای شدن رشته قرائت این دوره از رقابت ها ابراز کرد: این تغییر هم جنبه های مثبت و هم جنبه های منفی داشت. راهیابی به مرحله فینال از مرحله دوم و نیز زمان داشتن برای برگزاری رقابت ها به هنگام عصر که قاریان از شرایط بهتری برای تلاوت برخوردار هستند، از نکات مثبت این تغییر به شمار می رود.

فردی ادامه داد: اما زمان بر بودن مسابقات نه تنها شرکت کنندگان را خسته کرد بلکه بسیاری از افراد به دلیل تغییر آب و هوایی دچار مشکل شدند و سطح کار آنها تنزل پیدا کرد. دور بودن محل اسکان از محل برگزاری مسابقات نیز نقطه ضعف دیگری بود که امید است در آینده برطرف شود.

 

وی برخورداری از سیستم های صوتی مطلوب را از نکات مثبت این مسابقات برشمرد و عنوان کرد: اگر در مرحله مقدماتی تنها تلاوت هفت سطر از آیات را مبنای تعیین نفرات برتر قرار دهند بسیاری از افراد به طور تصادفی بالا می آیند و در مراحل بعدی حذف می شوند چراکه نمی توان با این میزان توانایی افراد را سنجید مگر آنکه صفحه ای معین برای آزمون همه در نظر گرفته شود.

فردی خاطرنشان کرد: شرکت کنندگان در این دوره از رقابت ها بر اساس مصحف محشی که در مرکز طبع و نشر قرآن تهیه شده است آیات وحی را تلاوت می کردند اما متاسفانه برخی از داوران قواعد وقف و ابتدای مندرج در این مصحف را در امتیازدهی لحاظ نمی کردند که در نتیجه من در این دوره از مسابقات به رتبه ششم دست یافتم.

سی و چهارمین دوره مسابقات کشوری قرآن با حضور 370 چهره برتر از 25 تا 30 بهمن به میزبانی استان هرمزگان برگزار شد.

پایان پیام/
 

کد خبر 110442

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha