به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر صالحی، وزیر امور خارجه کشورمان امروز «سهشنبه» پس از دیدار و گفتوگویی طولانی با یوسف بن علوی همتای عمانی خود در نشست خبری مشترک به سؤالات خبرنگاران پاسخ داد. وی در پاسخ به سؤالی در خصوص مذاکرات ایران و گروه 1+5 با بیان اینکه ترکیه قبلا آمادگی خود را برای میزبانی این مذاکرات اعلام کرده بود، گفت: احتمال دارد کشورهای دیگری نیز آمادگی خود را برای میزبانی این مذاکرات اعلام کنند که شنبه یا یکشنبه بین آقای جلیلی و خانم اشتون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا درباره مکان مورد توافق تصمیمگیری خواهد شد.
وزیر خارجه با ذکر این نکته که نظر شخصی بنده برگزاری این نشست در ترکیه است، یادآور شد: البته تصمیم با آقای جلیلی و دیگران است و با توجه به اینکه نشست قبلی در استانبول برگزار شد، امیدوارم این نشست نیز در استانبول برگزار شود.
رییس دستگاه دیپلماسی در خصوص اعلام دستاوردهای هستهای جدید ایران بر مذاکرات با 1+5 که سؤال یکی از خبرنگاران بود، این دستاوردها را بزرگ برشمرد و گفت: ما دو سال و نیم پیش تقاضای خود برای تامین سوخت 20 درصد رآکتور تحقیقاتی تهران را از طریق آژانس اعلام کردیم که شرط و شروطی را برای تامین سوخت قائل شدند.
صالحی ادامه داد: بعد از ماهها گفتوگو، چارهای جز این ندیدیم که خودمان اقدام به تولید این سوخت کنیم، جوانان برومند و دانشمندان آستینها را بالا زدند و توانستند در طی دو سال و چند ماه مجتمع سوخت مورد نیاز رآکتور تهران را بسازند.
وزیر خارجه خاطرنشان کرد: زمانی که اعلام شد ایران خود به تنهایی اقدام به این کار کرده، گفتند که این ادعایی بیش نیست و زمانی که ما شروع به تولید سوخت 20 درصد کردیم باز هم گفتند این ادعا است. تا اینکه طی گزارشی اعلام شد که ایران سوخت 20 درصد را تولید کرده است.
صالحی با بیان اینکه در مورد مجتمع سوخت نیز، رسانههای غربی همواره اعلام میکردند که ایران قادر به انجام این کار نیست و ادعایی بیپایه و اساس است، یادآور شد: حالا که ما موفق شدهایم، به گونهای دیگر صحبت میکنند و میخواهند این دستاورد عظیم را کوچک جلوه دهند.
وی با طرح این سؤال که اگر این دستاورد کوچک بود پس چرا این همه شرط و شروط گذاشتهاند؟ پاسخ داد: آنها غافلگیر شدند و نمیدانستند توانمندی ایران به نحوی است که اگر امری را اعلام میکند، قبل از اعلام روی آن فکر کرده و ما برای اعتبار سیاسی و ملی کشورمان اهمیت قائلیم. حرفی را که خارج از توانایی ما و شعاری باشد، مطرح نمیکنیم.
رییس دستگاه دیپلماسی اظهار داشت: در حال حاضر به لطف الهی و همت جوانان غیور کشور، توانستیم این دستاوردها را کسب کنیم.
وی از مسئولان سازمان انرژی اتمی خواست که در صورت صلاحدید اجازه بازدید از کارخانه مجتمع سوخت را برای خبرنگاران فراهم کنند تا خبرنگاران با این پروژه عظیم از نزدیک آشنا شوند.
صالحی عنوان کرد که کشورهای دارای این قابلیت تعداد کمی هستند و ایران جزو اندک کشورهایی است که توانسته مجتمعهای سوخت صفحهای تولید کند و افزود: بعد از رفع نیاز خود، میتوانیم به برخی کشورها نیز خدمات سوختی ارائه کنیم.
رییس دستگاه دیپلماسی درباره روابط ایران و اتحادیه اروپا خاطرنشان کرد: بارها اعلام کردیم سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران مبتنی بر بسط و گسترش روابط با همه کشورهای جهان به جز رژیم صهیونیستی است و اولویت سیاست خارجی ما در این راستا کشورهای همسایه و اعضای سازمان همکاریهای اسلامی است.
صالحی روابط ایران و اروپا را دیرینه و نسبتا پایدار خواند و با بیان اینکه همواره این روابط شاهد افت و خیزهایی بوده ولی در مجموع پایدار بوده است، افزود: متاسفانه اتحادیه اروپا اخیرا پیروی بدون قید و شرطی را از سیاستهای استکباری آمریکا صورت داد و ما از این نظر متاسفیم. معتقدیم اروپاییها باید از سیاست مستقلانهتر و حکیمانهتری پیروی کنند.
وزیر خارجه ادامه داد: معتقدیم اتحادیه اروپا و ایران میتوانند مکمل یکدیگر باشند. اتحادیه اروپا با جمعیتی قریب به 500 میلیون نفر رقیب عمده اقتصادی برای آمریکاست و یقینا آمریکا برای حفظ هیمنه خود بایستی به گونهای بتواند رقیب خود را کنترل کند که یکی از ابزارهای کنترل، منابع انرژی و شیرهای نفت است.
صالحی با بیان اینکه ایران میتواند شریک مطمئنی برای اتحادیه اروپا در تامین انرژی آن باشد، یادآور شد: متاسفانه به نظر میآید اتحادیه اروپا هنوز درک عمیقی از این موضوع ندارد.
رییس دستگاه دیپلماسی با ذکر این نکته که ما خواهان بهترین روابط با اتحادیه اروپا هستیم، افزود: امیدواریم این اتحادیه نسبت به این امر دقت بیشتری داشته باشد. ما میدانیم که در اتحادیه اروپا کشورهایی که اصلا راغب به اتخاذ سیاستهای خصمانه علیه ایران نیستند، کم نیستند. متاسفانه دو سه کشور جهت سیاسی اتحادیه اروپا را تعیین میکنند و نظر خود را به بقیه اعضا تحمیل میکنند.
وی گفت: امیدواریم اتحادیه اروپا بتواند به صورت یک اتحادیه جمعی تصمیمات عقلانیتر و منطقیتری اتخاذ کند. ما آمادهایم بهترین روابط را با اتحادیه اروپا داشته باشیم.
به گزارش خبرگزاری شبستان، علی اکبر صالحی در ابتدای این نشست ضمن خیر مقدم به همتای عمانی خود با بیان اینکه ایران و عمان همواره و در طول تاریخ با یکدیگر ارتباط و تماس داشتهاند، گفت: هیچ گاه دو ملت از هم جدا نبودند و به مثابه شاخههای تنه یک درخت بودند.
رییس دستگاه دیپلماسی سفر همتای عمانی خود به تهران را سفری معمول که بین وزرای خارجه صورت میگیرد، عنوان کرد و افزود: در طول یک سال اخیر ما در مجامع بینالمللی و در پایتختهای دو کشور با یکدیگر دیدار و گفتوگو داشتیم.
صالحی عمان را از لحاظ سیاسی یکی از کشورهایی برشمرد که دارای اشتراک نظرات زیادی با ایران است و افزود: پادشاه عمان اراده خاصی برای تعمیق روابط با ایران دارد و رئیس جمهور ایران نیز بر همین موضع اصرار دارد که روابط دو کشور عمیقتر و گستردهتر شود.
وزیر خارجه کشورمان از برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک بین دو کشور در طی چند ماه آینده و در مسقط خبر داد و افزود: پروژههای اقتصادی بزرگی مطرح است که مسئولان ذیربط در حال بررسی آن هستند و امیدواریم پس از این نشست شاهد گسترش حجم مبادلات اقتصادی بین دو کشور باشیم.
وی به تشریح گفتوگوهایش با همتای عمانی پرداخت و افزود: در این نشست در مورد مسائل دو جانبه و موضوعات منطقهای و بینالمللی رایزنیهای خوبی صورت گرفت و قرار شد این رایزنیها با توجه به حساسیت مسائل و سرعت رو به رشد حوادث به طور مستمر انجام شود تا بتوانیم با هم و با کمک سایر کشورها به ایجاد صلح و ثبات و امنیت منطقهای کمک کنیم و خدای ناکرده منطقه وارد خلاء سیاسی نشود بلکه با حکمت و عقلانیت و با همکاری هم امور را مدیریت کنیم که علاوه بر پاسخ به خواستههای مشروع مردم از اقدامات نسنجیده جلوگیری شود.
پایان پیام/
رییس دستگاه دیپلماسی کشور ایران را شریک مطمئنی برای تأمین انرژی اتحادیه اروپا برشمرد و گفت: متاسفانه به نظر میآید اتحادیه اروپا هنوز درک عمیقی از این موضوع ندارد.
کد خبر 110373
نظر شما