به گزارش خبرنگار شبستان، طیبه صفایی، دبیر کمیته بانوان جبهه بصیرت و بیداری در نشست خبری امروز سه شنبه 2 اسفند با اشاره به برگزاری این نشست گفت: جبهه بصیرت و بیداری از ماهها قبل و پیش از بحث انتخابات، هنگامی که مقام معظم رهبری تاکید کردند بصیرت باید در جامعه گسترش یابد با تشکیل فراکسیون بیداری اسلامی در مجلس شورای اسلامی اغاز به کار کرد.
وی اظهار کرد: جبهه بصیرت و بیداری با توجه به مواضع و رویکردهای خودش نمایندگان و کاندیداهایی را برای حضور در انتخابات مجلس شورای اسلامی معرفی کرده است.
صفایی با بیان اینکه ارایه لیست های متعدد در جریان اصولگرایی را مغایر وحدت نمی داند اظهار کرد: امیدواریم مردم در روز 12 اسفند با حضور در پای صندوقهای رای بتوانند حضور حداکثری خودشان را به نمایش بگذارند.
وی با اشاره به مواضع جبهه بصیرت و بیداری اسلامی در حوزه زنان و خانواده ادامه داد: در عصری که با تحولات خاصی روبرو هستیم، داشتن بصیرت یکی از بازارهایی است که می تواند ما را برای عمیق نگاه کردن به مسایل کمک کند.
نماینده تهران در مجلس شورای اسلامی با تاکید بر داشتن بصیرت در بین آحاد جامعه خاطرنشان کرد: یک نماینده مجلس باید بصیرانه مسائل را تبیین کند و همین بصیرت می تواند وی را در راههای گوناگونی که پیش رو دارد یاری رساند.
وی اضافه کرد: ما در مواضع بین المللی اعتقاد داریم که با توجه به اینکه انقلاب اسلامی تاثیرات خودش را در سطح بین المللی گذاشته است و امروزه شاهد بیداری اسلامی در منطقه هستیم و چشم امید همه به ما دوخته شده است. یک نماینده مجلس نیز رسالت و عملکرد خودش را در حوزه بین المللی قوام ببخشد.
دبیر کمیته بانوان جبهه بصیرت و بیداری با بیان اینکه در جبهه بصیرت و بیداری از خانمهای برنامه ریزی که در راستای سندی بیست ساله کشور فعالیت می کنند استفاده شده است گفت: یکی از چالشهای ما در حوزه زنان و خانواده این است که اقداماتی که در این حوزه صورت گرفته است سیستماتیک نبوده است و در واقع ما از یک برنامه جامع در حوزه زنان و خانواده رنج می بریم.
صفایی در ادامه این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه مرحومه خانم بهروزی در هنگام ثبت نام برای انتخابات مجلس نهم یکی از اهداف خود را پی گیری برای سهمیه خاص زنان در مجلس عنوان کرده است و آیا این از سوی نمایندگان زن مجلس نهم پی گیری خواهد شد گفت: ما در ارزیابی پارلمانی مان از حضور خانمها در سایر کشورها به این نتیجه رسیدیم که خانمها در این کشورها درصد خاصی را برای ورود به مجلس دارند یعنی بین 30 الی 35 درصد از نمایندگان مجلس در این کشورها باید خانم باشند.
وی با برشمردن معایب و محاسن این موضوع خاطرنشان کرد: محاسن این موضوع این است که تعدادی خانم به مجلس وارد می شوند ولی معایبش این است که از کیفیت کار کاسته می شود و برای ما که کشوری هستیم که خانم ها براساس قابلیت ها وارد مجلس می شوند نه براساس سهمیه ها این موضوع عملیاتی نیست.
صفایی با اشاره به ایرادات قانونی این طرح نیز خاطرنشان کرد: از بعد قانونی نمی توانیم چنین سهمیه ای را در مجلس برای خانمها داشته باشیم زیرا در قانون اساسی چنین موضوعی پیش بینی نشده است و چنین سهمیه ای مغایر اسناد فرادستی است.
رییس فراکسیون زنان مجلس شورای اسلامی با تاکید بر امر فرهنگ سازی برای حضور فعالتر زنان در عرصه های مختلف کشور خاطرنشان کرد: با توجه به رهنمودهای مقام معظم رهبری ما باید این فرهنگسازی را در جامعه داشته باشیم که مسیر حضور زنان در سطوح تصمیم گیری فراهم شود و قطعاً اگر به حضور زنان باور داشته باشیم باید یک سوم از این لیست های 30 نفره خانمها باشند و قطعاً با این فرهنگسازی ها و باورها مشکلات در این بخش نیز حل می شود و نیاز به قانونگذاری جدید نیست.
وی در پاسخ به این سوال که کمیته بانوان جبهه بصیرت و بیداری چه برنامه هایی را در راستای تغییرات و تحولات در حوزه زنان و خانواده پیش بینی کرده است گفت: یکی از آن انگیزه هایی که برای دوره نهم کاندیدا شوم کارهای نیمه تمامی بود که در حوزه زنان و خانواده پی گیری کردیم و این کارها نیمه تمام مانده بود و قطعاً اگر با آن رویکرد جلو برویم می توانیم گامهای موثری برداریم.
وی با بیان اینکه خانمهای مجلس فقط کاندیداهای قشر خانم نیستند بلکه نماینده آحاد جامعه هستند خاطرنشان کرد: فراکسیون زنان مجلس هشتم هدفمند و برنامه ریز از ابتدا کار خود را شروع کرد و در حین بررسی برنامه پنجم توسعه ماده ای را در این برنامه گنجانید که تقریباً خلاءهای موجود در حوزه زنان و خانواده را تا حدودی مرتفع می کرد.
وی با اشاره به ماده 230 قانون برنامه پنجم توسعه خاطرنشان کرد: ما در این ماده دولت را مکلف کردیم که اقدام به تدوین برنامه جامعه زنان و خانواده کند و محتوای این برنامه را در 14 بند مصوب کردیم.
صفایی با اشاره به بندهایی از این ماده یاداور شد: تعمیق باورهای دینی، گسترش فرهنگ عفاف و حجاب، ساماندهی امور معیشتی، ارتقای سلامت بانوان، توجه به تامین اجتماعی و ارتقای توانمندی زنان مدیر و نخبه و همچنین اصلاح ساختاری و تشکیلاتی از جمله بندهایی بود که در این ماده مصوب شد.
وی در ادامه تصریح کرد: در تحلیل وضعیت موجود زنان در فراکسیون زنان مجلس به این نتیجه رسیدیم که ما تشکیلات گسترده در حوزه زنان نداریم و بالاترین تشکیلاتی که در این حوزه در حال فعالیت است در حد مشاور رییس جمهور است و یک فرد مشاور فقط در حوزه ستادی می تواند نقش آفرینی کند.
این استاد دانشگاه ادامه داد: به همین دلیل ما نامه ای را تنظیم و خطاب به رییس جمهور ارایه کردیم و در آن پیشنهاد کردیم که ساختار تشکیلاتی زنان را در حد یک معاونت ارتقا دهد گرچه بسیاری معتقد بودند که باید وزارت زنان و خانواده تشکیل شود اما اگر این وزارتخانه نیز تشکیل می شد مشکلات خاص خودش را داشت و ما در مجموع معتقد بودیم وزارتخانه ها باید برنامه ها و رویکردهایشان خانواده محور باشد.
وی با بیان اینکه ما در حوزه قانونگذاری قوانین مختلف و پراکنده کم نداریم گفت: یکی از نقایص مجلس هشتم در حوزه نظارتی بود که گرچه ما قوانین زیادی تصویب کردیم ولی در اینکه چقدر بر اجرای این قوانین نظارت داشته باشیم که این قوانین عملیاتی شود ضعیف عمل کردیم.
وی با اشاره به لایحه بودجه سال 90 خاطرنشان کرد: در سال گذشته دولت در لایحه بودجه پیشنهادی به مجلس حتی یک ریال هم برای سازماندهی قانون مد و لباس در نظر نگرفته بود که ما با تلاشهایی که داشتیم توانستیم بودجه ای را در این زمینه اختصاص دهیم اما در حال حاضر که سال رو به پایان است با توجه به بررسی هایمان به این نتیجه رسیدیم که حتی یک ریال هم از این بودجه به حوزه ساماندهی مد و لباس اختصاص داده نشده است.
صفایی با اشاره به تشکیل ستاد ملی زن و خانواده اظهار کرد: اولین نشست ستاد ملی زن و خانواده چند هفته قبل با حضور معاون اول رییس جمهور و همچنین خانمهای فعال در حوزه زنان و خانواده تشکیل شد که یکی از وظایف اصلی این ستاد این است که بررسی هایی را در زمینه اینکه چه میزان از قوانین در حوزه زنان عملیاتی شده است را داشته باشد.
وی با بیان اینکه در حوزه زنان باید براساس سیاست های ابلاغی رهبری حرکت کنیم اشاره ای به سومین نشست اندیشه های راهبردی مقام معظم رهبری در حوزه زنان و خانواده داشت و گفت: دولت و مجلس می توانند از سخنان و تاکیدات معظم له چند طرح و لایحه را تنظیم کند که با توجه به این طرح و لایحه شاید مشکلات اعظم ما در این حوزه حل شود.
صفایی با بیان اینکه یکی از اهداف ما در جبهه بصیرت و بیداری با ورود به مجلس بحث پی گیری صندوق بازنشستگی خانمهاست گفت: از جمله اهداف ما این است که بحث تشکیل صندوق برای خانمهای خانه دار که مسئولیت رسیدگی به خانواده و تربیت فرزندان را به عهده دارند تشکیل شود و در واقع شغل آنها نیز ارزشگذاری شود.
وی گفت: دولت باید بحث بازنشستگی پیش از موعد را برای خانمها در نظر بگیرد و شغل خانمها نیز باید انعطاف پذیر باشد که قطعاً با وحدت دولت و قوه مجریه ما می توانیم به این مهم دست یابیم.
همچنین ایراندخت فیاض دیگر کاندیدای منتخب جبهه بصیرت و بیداری در ادامه این نشست اظهار کرد: حضور کمی و کیفی خانمها در مجلس آینده می تواند بر ارتقاء جایگاه زنان در تحکیم و تقویت بنیاد خانواده موثر باشد.
وی بیان کرد: مجلس ما با داشتن کمیته های تخصصی نیازمند افرادی که با تجربه اجرایی بتوانند این کمیسیون ها را فعال کنند و در واقع تصمیم گیری های مجلس ما با رویکرد تخصصی صورت گیرد.
وی یادآور شد: ما در بخش زنان و خانواده نباید با رویکرد جنسیتی به همه مسائل نگاه کنیم بلکه باید با توجه به اهمیت نقش زنان در عرصه سیاستگذاری و قانون گذاری مسائل کشور را پیگیری کنیم.
فیاض در پاسخ به سوالی که به حضور کمرنگ خانمها در ثبت نام برای ورود به مجلس اشاره داشت گفت: در مجموع تعداد خانمهایی که در نهمین دوره مجلس شورای اسلامی اعلام آمادگی کردند 5 درصد از و در واقع این درصد بسیار کم و اندک است زیرا ما امروز در فضای نخبگی کشور نسبت خانمهایمان با آقایان 51 درصد به 49 درصد است.
وی تاکید کرد: اگر این باور باشد که عقلانیت و تفکر فرای از مسائل جنسیتی است پس ما می توانیم در حوزه زنان بسیار فعالتر عمل کنیم.
وی خاطرنشان کرد: اینکه چرا خانمها به انتخابات حضور پیدا نکرده اند ناشی از کسالت حضور آنها نیست بلکه درصد قابل توجهی از آنها ناشی از فرهنگ سازی است که متاسفانه در جامعه ما در مورد حضور زنان صورت نگرفته است.
وی گفت: باید خانمها در فضای اجتماعی، سیاسی و فرهنگی کشور حضور فعال و جدی تری داشته باشند و ما در این زمینه نیازمند یک بسترسازی فرهنگی نیازمند یک تغییر هستیم.
این عضو جبهه های دانشگاهیان، ایستادگی و بصیرت و بیداری خاطرنشان کرد: یکی از برنامه های من برای ورود به مجلس این است که مصوباتی را که در شورای عالی انقلاب فرهنگی و در حوزه زنان و خانواده داشتیم بسترهایش را در مجلس آماده کنیم و قطعاً از وظایف مجلس این است که حقوق مسلم مردم از حق زیستی تا حق متعالی را به قانون عینی تبدیل کند.
پایان پیام/
نظر شما