30 هزار گفتمان دینی تا پایان سال در کشور برگزار می شود

دبیر گفتمان های دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور پیش بینی کرد: تا پایان سال 89 بالغ بر 30 هزار گفتمان دینی در سطح کشور برگزار شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان از گیلان، علیرضا مزورعی، دبیر اجرایی گفتمان های دینی سازمان تبلیغات اسلامی کشور، عصر روز گذشته (18دی) در جمع اصحاب رسانه استان گیلان و در سازمان تبلیغات اسلامی این استان، با اشاره به برنامه های این طرح، گفت: طرح گفتمان های دینی از سال 85 در سطح کشور آغاز و تاکنون در حال گسترش است.


وی با بیان اینکه هدف در مخاطبین این طرح، گروه های سنی نوجوان و جوان است، اظهار داشت: از آنجا که این قشر روحیه پرسشگری دارد و برای شکل گیری هویت خویش به دنبال حل مسئله است این طرح در صدد پاسخگویی به نیاز این قشر  است تا تفکر خلاق، انتقادی و خود شکوفایی خود را تجربه کند.


مزروعی، عملکرد گیلان را در برگزاری گفتمان های دینی مثبت ارزیابی کرد و اذعان داشت: این گفتمان ها در حال حاضر در سطح مدارس، دانشگاه ها، کانون های جمعیتی سراسر کشور در حال اجراست.


وی با بیان اینکه حدود 85 تا 90 درصد درخواست اجرا و استمرار این طرح از سوی جوانان دنبال می شود، افزود: نوجوان و جوان برای شکل گیری هویت خود یک سری پرسش هایی دارند که با معرفت شناسی و مسائل هستی بخش و با شاخص های اسلامی و بصیرت نیازمند دریافت پاسخ های مناسب است.


مزروعی با بیان اینکه طبق برنامه توسعه باید تا پایان سال، هشت هزار گفتمان برگزار می کردیم، افزود: با استقبال صورت گرفته از این طرح، طبق گزارش شش ماهه اول سال توانستیم 6 هزار گفتمان را برگزار کنیم.


وی ادامه داد: با توجه به امکاناتی که برای برگزاری این گفتمان ها متمرکز شده تا پایان سال 30 هزار گفتمان برگزار خواهیم کرد.


مزروعی اضافه کرد: در این طرح به دنبال راهی برای تعامل با نوجوانان و جوانان هستیم تا با پاسخ به سؤالات آنان به هویت بخشی و حل مسئله شان کمک کنیم.

 

وی گفت: این گفتمان ها در حوزه های معرفت شناسی، آسیب های اجتماعی، فکری، جنگ نرم، مهارت های زندگی، حجاب و عفاف، آسیب شناسی فرهنگ دینی و غیره طراحی شده است.


مزروعی با بیان اینکه برای اجرای بهتر این طرح، میان سازمان آموزش و پرورش و سازمان تبلیغات اسلامی تفاهم نامه ای منعقد شده است، افزود: در این تفاهم نامه ساز و کارهای اداری برای تامین اساتید، مدیریت زمان، فضاسازی و تبلیغات برای اجرای این طرح تبیین شده است.


وی خاطرنشان کرد: برای اجرای هر چه بهتر این گفتمان ها به نیازسنجی موضوعات قابل بحث به طور کلی در سطح کلان کشور و همچنین رصد موضوعات بومی در سطح استان ها باید توجه شود.

 

مزروعی گفت: برای این گفتمان ها تا کنون 10 عنوان کلی که در ذیل هر کدام موضوعاتی همچون مهارت های زندگی، آسیب های اجتماعی، عرفان های نوظهور(نو معنویت گرایان) و غیره می باشد، تعریف شده که متناسب با نیاز هر استان اجرا می شود.


وی با تاکید بر بحث بومی سازی این گفتمان ها، اظهار داشت: بیشترین تلاش این است که این گفتمان ها متناسب با نیاز هر منطقه انجام شود و با همکاری استادانی که در این امر با ما همکاری دارند و تشکیل نشست های فصلی برای ارتقای این حرکت سعی می شود تا به نیازهای مخاطب پاسخ صحیح داد.


مزروعی اذعان کرد: در حال آماده سازی 6 عنوان کتاب با موضوعاتی هستیم که برگرفته از همان پرسش و پاسخ هایی است که برای قشر مخاطب در سطح استان ها مطرح شده و کارشناسان امر به آنها پاسخ داده اند.

 

وی برگزاری اینگونه گفتمان ها را یک ارتباط دو سویه عنوان کرد که در این مدل ارتباط انسانی، هدف همدردی و کمک به مخاطب است.


مزروعی ادامه داد: استاد در این نشست ها با کمک مخاطب فضایی ایجاد می کند تا آن نوجوان و جوان به صورت پرسش بتواند پاسخ مناسب را برای سوالات خود دریافت کند.


وی تصریح کرد: این طرح صرفاً برای کلاس داری و یا به دنبال افزایش معلومات به جوانان نیست که اجرا می شود بلکه به دنبال کاربردی کردن یک سری روش ها و مواجهه شدن با تفکراتی است که در جریان زندگی با آن برخورد می کنند.


مزروعی اظهار کرد: این طرح هم به صورت کارگاهی با تعداد 30 نفر و یا به صورت همایش برای علاقه مندان برگزار می شود.


پایان پیام/

کد خبر 11000

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha