مردم به وعده های شعاری کاندیداها اعتنا نمی کنند!

عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم، گفت: کاندیداهای مجلس وعده های دور از دسترس و شعاری ندهند، مردم این بلوغ را پیدا کرده اند که به این وعده ها اعتنا نکنند.

خبرگزاری شبستان// قم
اشاره:
وعده های شعاری و پوچ و فراتر از حد وظایف نمایندگی مجلس در ایام تبلیغات کاندیداهای انتخاباتی به وفور دیده می شود، کاندیداهایی که برای جذب آرای مردم، دست به این کار غیراخلاقی می زنند تا شاید با سخنان شیرین و فریبنده، به هر طریق ممکن از رقبای انتخاباتی خود پیشی بگیرند.
اما مردم ما بعد از 33 سال، راه درست دموکراسی و انتخاب نماینده اصلح را آموخته اند و به هر شعار انتخاباتی اعتنا نمی کنند.
در همین رابطه گفتگویی را با حجت الاسلام والمسلمین جمشیدی، عضو جامعه مدرسین و مدیر حوزه های علمیه خواهران سراسر کشور انجام داده ایم.


جناب آقای جمشیدی! رعایت اخلاق سیاسی و اسلامی در انتخابات تا چه حد ضرورت دارد؟
اخلاق انتخابات که به اخلاق فردی کاندیداها و اخلاق اجتماعی برمی گردد، از فرهنگ اصیل اسلامی دور نیست، اسلام یک دین جامع و شامل است و هم وظایف فردی و هم وظایف اجتماعی دارد.
انتخابات وظیفه ای است که به حضور اجتماعی یک مومن مسلمان در رقم زدن به سرنوشت خود و جامعه ارتباط دارد که حضور در صحنه را ایجاب می کند و هم در شیوه کار اثر می گذارد.
 

مردم با چه معیارهایی باید نمایندگان خود را انتخاب و راهی صحن بهارستان کنند؟
کاندیداها و کسانی که می خواهند وارد عرصه انتخابات شوند، بعد از تایید شورای نگهبان باید دیدگاه های خود رابیان کنند و مردم نیز براساس علایق و سلایقی که دارند نمایندگان خود را انتخاب کنند.
توجه به شعارهای اسلام و رهنمودهای رهبری، پایبندی به اصول انقلاب و نظام، ساده زیستی که ریشه در اعتقادات ما دارد از معیارهای انتخاب درست است.


کاندیداهای ورود به مجلس شورای اسلامی، هواداران نامزدها و احزاب وجناح های سیاسی چگونه باید تبلیغ کنند که اخلاق انتخاباتی رعایت شود؟ در واقع چه خط قرمزهایی را باید مورد توجه قرار دهند؟
اخلاق ایجاب می کند که یک کاندیدا و طرفدارانش خود را به مردم بشناسانند نه اینکه پنجه بر صورت هم بکشند.
هنوز انتخابات شروع نشده افرادی که همه از خانواده های انقلاب هستند، نسبت هایی را به هم می دهند و خود را جلوتر از بقیه می بینند.


بیش از 32 سال از انقلاب اسلامی گذشته و این مساله جا افتاده که انتخابات یک صحنه رقابت برای افرادی است که در دایره انقلاب و متعهد هستند، کمترین درجات ممکن است در پیشتازی یک نفر موثر باشد، هم طرفداران و هم کانیداها ویژگی های بهتر خود را به مردم بشناسانند.


کاندیداها حق ندارند، زندگی خصوصی کاندیدا را مطرح کنند و به عرصه اجتماع بکشند و با چاشنی های دیگر ضمیمه کنند، اینکه عده ای خود را مطلق ببینند و صاحب حق بدانند و دیگران را با معیارهای خود بسنجند، صحیح نیست و دور از اخلاق اسلامی و انتخاباتی است.


کدام یک از نیازهای مردم باید در تبلیغات انتخاباتی مورد توجه قرار بگیرد؟ چون برخی نامزدهای انتخاباتی شعارهایی را می دهند که حتی دور از دایره وظایف یک نماینده مجلس است.


نمایندگانی که می خواهند وارد عرصه رقابت شوند نباید وعده های دور از دسترس بدهند، مردم هم این بلوغ را پیدا کردند که به این وعده ها اعتنا نکنند، اما طبیعی است که نمایندگان برآیند انتظارات و افکار عمومی آن شهرها هستند و هر حوزه انتخابیه مشکلاتی دارد که نماینده با توجه به نقشی که در تصویب برنامه و بودجه کشور و قوانین و نظارت بر نهادهای حکومتی دارد، می تواند انتظارات مردم را پیگیری کند.


مجلس با تصویب طرح های کلان به ارتقای اشتغال و رفع فقر و ارتقای امکانات نسبی و رفاه عمومی مردم کمک می کند و مردم انتظار دارند نمایندگانشان جزو افراد شجاع و صاحب فکری باشند که دفاع از کیان نظام اسلامی را در مقام عمل تحقق ببخشند.


مردم ما نجیب و قانع و قدرشناس هستند، آنجایی که بدانند مقدورات مسئولان در اندازه ای هست که توقعاتشان را برآورده کنند توقع دارند اما همراه نظام و مسئولان هستند و مشکلات را درک می کنند، در جایی که می بینند مقدورات محدود است توقعات زیادی ندارند و توقعشان این است که نمایندگان همراهشان باشند و دغدغه شان دغدغه مردم و رهبری باشد.


پایان پیام/

 

 


 

کد خبر 109750

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha