به گزارش خبرنگار شبستان، حجتالاسلام حمید رسایی، عضو جبهه پایداری در برنامه دیروز، امروز و فردا به تشریح دلایل بداخلاقیهای سیاسی در رقابتهای انتخاباتی پرداخت و گفت: بداخلاقیها در آستانه انتخابات بستگی به انگیزه افراد دارد. در عرصه سیاسی این بداخلاقیها کمتر است ولی در آستانه انتخابات و رقابتها توسط برخی افراد برای افزایش آرای خود دست به بداخلاقیها میزنند.
وی با اشاره به اینکه این بداخلاقیها در نشریات، سایتها، رسانهها و یا هواداران کاندیداها صورت میگیرد، افزود: برخی از این بداخلاقیها غیرعمدی است، به عنوان مثال افرادی که کار رسانهای انجام میدهند تحلیلها و گمانهزنیهایی را انجام میدهند که این تحلیلها و گمانهزنیها مبتنی بر اخبار و مشاهدات عینی آنها صورت میگیرد و بر اساس آن ادعاهایی را مطرح میکنند که شاید هم با واقعیت هم تطبیق نداشته باشد ولی به هر ترتیب پایه در استدلال تحلیلاش منطق داشته باشد نمیتوان به آن بداخلاقی گفت بلکه خطا و اشتباه است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: در مورد کاندیداها و هواداران این موضوع صادق است البته یک تفاوت وجود دارد و آن هم اینکه جریانات سیاسی خودشان رسانههایی را در اختیار دارند و با هماهنگی این اقدامات را انجام میدهند.
حجتالاسلام رسایی خاطرنشان کرد: بعضا ما شاهد رشد رسانههایی هستیم که در حقیقت وابسته به مجموعهها و سایتها و بیشتر تخریبها توسط رسانههایی صورت میگیرد که پشتوانه مالی و به کانونهای قدرت و ثروت وابسته هستند.
وی ادامه داد: گاهی بعضی رسانهها شناسنامه دارند و پاسخگو به مطالب خود هستند. در مجلس هشتم یکی از اقدامات مثبت بر اساس یک تبصرهای که به قانون مطبوعات اضافه کردیم این بود که سایتها و خبرگزاریها هم شامل قانون مطبوعات شوند. در مجلس هشتم آن را بررسی و کمیسیون فرهنگی حمایت کرد که در صحن علنی دوفوریت آن رأی نیاورد ولی در دستور عادی مجلس است که پس از انتخابات بررسی میشود.
عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی ادامه داد: بخش عمدهای از تخریبها از سوی این رسانهها است و متأسفانه برخی از بداخلاقیها به قدری زننده است که فضای انتخابات را تغییر دهند و اگر کسی جوابی هم به آنها بدهد حاضر نیستند جوابیه را منتشر کنند.
وی در پاسخ به این سؤال که چند درصد از تخریبها به نفرات اصلی کاندیداها و ستادها برمیگردد، گفت: افرادی که چهره سیاسی و مشهور هستند، اگر اولا خودشان سالم بوده و بپذیریم که در مجموعه ما اتفاقی بیافتد و روز به روز بدتر شود باید تذکر دهیم. اگر ما تذکر ندادیم بلکه آنها را تشویق و پشتیبانی کردیم معلوم میشود که مشکل از عوامل و رسانهها نیست بلکه رأس و هدایتکننده است.
حجتالاسلام رسایی درباره علت اصلی افرادی که در آستانه انتخابات شعار میدهند و سپس پایبند به شعارها نیستند، گفت: کاندیداها نگاه میکنند تا ببینند با چه هزینهای میتوانند رأی کسب کنند البته به عقیده من این کثیفترین نگاه به انتخابات است.
وی اذعان کرد: در دموکراسی یک واقعیت است که هر کس با هر شیوه رأی به دست آورد با همان شیوه رأی خود را نگاه میدارد. میبینیم که یک کاندیدها انواع و اقسام وعدهها را به مردم میدهد حتی وعدههایی که به او ربطی ندارد. حتی با گروههای سیاسی متضاد خود نیز ارتباط برقرار میکند و در جواب میگوید ما رأی میخواهیم و میخواهیم برویم مجلس که این فریب، بداخلاقی و نیرنگ زدن با مردم است.
نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: برخی از کاندیداها با این شیوه رأی بدست میآورند و میگویند که من در مجلس مدافع به عنوان مثال مستضعفین خواهم بود ولی با افراد سرمایهدار، زالوصفت و افرادی که از راههای نامشروع ثروت جمع کردهاند نشست و برخواست میکنند و در جواب میگویند انتخابات خرج داد. این فرد در هر به مجلس، ریاستجمهوری، شورای شهر راه یابد با این افراد زالوصفت حفظ میکنند.
وی ادامه داد: به همین دلیل است که رهبری فرمودند مردم به کسانی که وصل به کانونهای قدرت و ثروت هستند رأی ندهید زیرا به دنبال هزینههای خرج شده برای آنها را تأمین کنند.
وی در تبیین بداخلاقی سیاسی گفت: بداخلاقی یعنی آنکه یک کاندیدا برخلاف واقع و بگویید گاهی با شعار دفع بداخلاقی، بداخلاقی میکنند. انتخابات یومالحساب گروههای سیاسی چهرهها و تشکلها است.
حجتالاسلام رسایی به مصوبه حقوق مادامالعمر نمایندگان اشاره کرد: برخی میخواستند به نوعی از کنار آن بگذرند، به جایی برنخورد. کاندیداها بیایند در تبلیغات بگویند که این جریان در مجلس انجام دادند برخی میگویند که طرح این مباحث بداخلاقی است در صورتی که آن بداخلاقی نیست باید واقعیتها را به مردم گفت.
عضو جبهه پایداری انقلاب اسلامی ادامه داد: در انتخابات همه ادعا میکند برای خدمت به مردم کاندید شدهاند. در حالی که برخی از کاندیداها برای رسیدن به منافع شخصی وارد عرصه انتخابات میشوند. در روایت تأکید شده است و امام (ره) نیز فرمودهاند که فرد اصلح را با بررسی سابقهاش میتوان انتخاب کرد. گذشته افراد قابل بررسی و پیگیری است.
وی افزود: در روایات از امیرالمؤمنین علی (ع) آمده است حضرت به مالک اشتر فرمودند که بهترین وزیران را که انتخاب میکنی افراد باشند که پیش از تو مسئولیت با اشرار را قبول نکرده باشند و امام (ره) نیز فرمودند به افرادی که احتمال انحراف عقیدتی و اخلاق در آنها وجود دارد نباید رأی داد زیرا به آنها نمیتوان اعتماد کرد و افراد که انتخاب میشود سوابق بدی نداشته باشند.
بنا بر این گزارش، امیری، دبیر جبهه ایستادگی نیز که در این برنامه به صورت تلفنی به ارایه دیدگاههای خود پیرامون بداخلاقیهای سهوی و عمدی در انتخابات پرداخت و گفت: بعضی از بداخلاقیها در انتخابات سهوی است و از روی قصد نمیباشد ولی بعضی به صورت برنامهریزیشده و با نیت شر و غیراخلاقی صورت میگیرد که این بداخلاقیها حسابشده است.
وی افزود: در هر صورت منشأ بداخلاقی در انگیزه سهوی شرایط روحی فرد متکفشونده، خشم و عدم تعادل است ولی به صورت برنامهریزیشده به منظور تخریب و ضد تبلیغ است که باید گفت دومی ناپسندیدهتر از اولی است.
دبیر جبهه ایستادگی با اشاره به اینکه فریبکاری برای کسب رأی در انتخابات اقدام خوبی نیست، اذعان کرد: متأسفانه در برخی مواقع این عمل موفق واقع میشود که اگر اطلاعات سیاسی و شعور سیاسی و آگاهی مردم در زمینه انتخابات بالا رود دیگر فردی که ادعای دروغ میکند از رسوایی میترسد و نمیتواند ادعاهای کذب داشته باشد.
وی خاطرنشان کرد: افرادی که اقدام به ادعاهای کذب میکنند به این دلیل است که مردم در زمینههای سیاسی به اندازه کافی آگاهی بالایی ندارند. در واقع هر اقدامی که آگاهی مردم را بالا ببرد جلوی بداخلاقی را میگیرد.
پایان پیام/
نظر شما