به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، پنجمین نشست علمی مهدویت با موضوع نقش جامعه اسلامی در تحقق اراده الهی و ظهور با حضور جمعی از اساتید، پژوهشگران و طلاب حوزه و با سخنرانی استاد میرباقری در مرکز تخصصی مهدویت برگزار شد.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری در این نشست با اشاره به نقش اراده های انسانی بر روابط اجتماعی گفت: انسان دارای یک فطرت و دارای یک اختیار و اراده نیست بلکه تحولات جامعه مبتنی بر تحولات مادی بر رفتار و اراده و مطالبات انسانی ظهور پیدا میکند.
وی با توضیح این مسئله که سطح دخالت اراده ها در تحولات یکسان نیست و بعضی از اراده ها محور بندگی و توحید و محور اصلی اراده های انسانی هستند ادامه داد: سهم اراده های انسانی نه به عنوان اراده اصلی در تکامل تاریخ است به طوری که توانایی ایجاد انحراف اساسی در مسیر عالم نسبت به قرب را ایجاد کنند و نه به عنوان جبر مطلق و ایجاد کننده فرایند جبری حضور دارند در واقع شکل گیری جوامعی بر اساس حق و باطل نشات گرفته از همین اراده های اجتماعی است که در بستر تاریخ شکل گرفته است و جریان هایی همچون انحراف، طغیان و استکبار به عنوان یک جریان اجتماعی تاریخی در مسیر حرکت تاریخ حضور مییابد.
استاد میرباقری با تاکید بر نقش محوری بخشی از اراده های انسانی به عنوان اراده هایی که در تحول تاریخی بشر تاثیر گذار هستند و در جریان حق محور بندگی و توحید میباشند افزود: در واقع اراده های الهی هستند که وظیفه مدیریت و راهبری را بر عهده دارند.
سخنران نشست علمی مهدویت ادامه داد: انحرافی که در سکولاریست های مذهبی دیده میشود این است که آنها جریان عصر ظهور را جریان تکامل اراده های انسانی میدانند که با تجربیات و رشد عقلی به کمال میرسد و دوران ظهور نماد کمال اختیارات انسانی بشر است. در واقع معتقد هستند که محور تحقق آن دوران خود بشر است و تصویر آنها از دوران ظهور وضعیت توسعه یافته کنونی جهان است و عصر ظهور را عصر عدالت و رفاه مادی میدانند.
حجتالاسلام والمسلمین سیدمحمدمهدی میرباقری با اشاره به اینکه در عصر ظهور همه چیز بر حول اراده ولی کل اتفاق میافتد گفت: در عین حال که برای اراده های اجتماعی و تاریخی انسان نقش قائل هستیم باید بدانیم که محور اصلی تکامل اراده های الهی جبهه تاریخی حق است که ظرفیت دریافت حقیقت را از عالم غیب و الهی و انتقال آن به عالم انسانی را دارند.
وی عصر ظهور را عصر ظهورحقیقت و تجلی مشکات انوار ربوبی بر عالم انسانی توصیف کرد و ادامه داد: روایات متعددی که درباره عصر ظهور وارد شده حاکی از آن است که مقیاس بسیاری از قواعد حاکم بر عالم در آن زمان تغییر خواهد کرد.
استاد میرباقری شکل گیری انقلاب اسلامی را در یک بستر تاریخی که امام خمینی (ره) آن را به نقطه بلوغ رساندند در واقع یک نوع ارتقاء انتظارات معرفی کرد و گفت: در واقع وعده های دنیای تجدد برای ما قانع کننده نیست و سطح توقعات و مطالبات از وعده های جریان تجدد عبور کرده است و منجر به وقوع انقلاب اسلامی گردیده است. ادعای انقلاب اسلامی در مبارزه با ظلم در مقیاس جهانی ارتقاء مطالبات و انتظارات بشر است و زمینه ساز ایجاد بصیرت و بیداری و رشد معنویت و بلوغ مطالبه در بشر است.
به گزارش روابط عمومی موسسه آینده روشن، وی با توضیح اینکه حرکت ما در عصر غیبت بر محور امام معصوم (ع) است و طریق جریان اراده معصوم و سرپرستی جامعه توسط فقهاست گفت: ظرفیت تکامل و تصرف جامعه شیعه در جهت ایجاد بستر دوران ظهور به ظرفیت دستگاه فقاهت شیعه بر میگردد. تکامل دستگاه فقاهت از عالم بالا اتفاق میافتد و ورود مرجعیت شیعی در عرصه های جدیدی از تصرفات اجتماعی به معنای افزایش ظرفیت حجیت تصرفات است. اگر کسی سوال کند که چرا انقلاب اسلامی حجت است؟ در پاسخ میگوییم که حجت آن این است که بر محور فقاهت اتفاق افتاده است.
استاد میرباقری ظهور انقلاب اسلامی از دستگاه فقاهت شیعه را به معنای تکامل ظرفیت توقع و بالا رفتن مقیاس حجت دانست و گفت: در دوره بعد از انقلاب اسلامی ماموریت مقابله با جامعه غربی در مقیاس تمدنی بر عهده ماست و این ماموریت برآمده از تکامل ظرفیت دستگاه فقاهت با محوریت حضرت ولی عصر (عج) است.
پایان پیام/
نظر شما