قطار فرهنگ  مطالعه کشور از سند چشم انداز 1404 جا مانده است

فرماندار قم با تاکید بر پیش افتادن ایران در دستآوردهای علمی از سند چشم انداز 1404 کشور گفت: متاسفانه به دلایل گوناگون این اتفاق در حوزه فرهنگ و مطالعه با تاخیر روبروست.

به گزارش خبرگزاری شبستان از قم، عبدالسعید حقیقی مقدم، فرماندار قم امروز (30 بهمن) در سومین کارگاه "تهیه و تدوین برنامه راهبردی کتابخانه های استان قم" خطاب به کتابداران شرکت کننده گفت: کتاب و کتابخانه ها ابزاری مهم هستند در راستای رسیده به هدف های علمی و افق آینده کشور.

 

وی ادامه داد: ایرانی ها افرادی هستند که فرهنگ و علم را در رگ و ریشه خود به همراه دارند که نمونه بارز آن نگاه متفاوت ایرانی ها به اسلام و پذیرش استثنایی آن از سوی مردم با وجود مخالفت های حاکمان زمان می باشد.

 

فرماندار تصریح کرد: ایران تنها کشوری است که در یک روشنفکری استثنایی به استقبال اسلام رفت چرا که اصولا زیربنای فکری و اندیشه ایرانیان را مباحث علمی و فرهنگی تشکیل می دهد.

 

وی با اشاره به موقعیت علمی حال حاضر کشور خاطرنشان کرد: ما امروز بیش از هر موقع دیگر یه روی ریل توسعه فکری و فرهنگی هستیم، دانش امروز ابزار دست پیشرفت ما شده و حتی در شرایط سخت تحریم هم باز از اخبار و نوآوری های جوانانمان در جهان می شنویم.

 

وی افزود: متاسفانه ما در این خصوص بد اطلاع رسانی می کنیم و نتوانستیم حقیقت را آنگونه که شایسته است، انتقال دهیم ولی دانشمندان و جوانان کشور در همین حال هم دنیا را شگفت زده می کنند.

 

حقیقی مقدم با تاکید بر برخورد غیرعقلانی با این پیشرفت های ایران اسلامی اظهار داشت: هیچ گاه دنیا تا به این میزان در اوج تاریکی قرار نداشته مگر در زمان قبل از رنسانس. تمام این برخوردها بیانگر آن است که آنها نگران بازنشستگی کرسی های علمی به دست جوان های و بازگشتن بوعلی سیناهای ایرانی هستند، همانگونه که امروز در خبرها اعلام شد که یک پزشک ایرانی به عنوان پزشک برتر دنیا معرفی شده است.

 

وی خطاب به کتابداران گفت: شما باید کتابخوان تربیت کنید و تنها نگرانی تان نگهداری از منابع مطالعاتی نباشد.

 

وی با تاکید بر وظایف نهادهای دخیل در گرایش فرزندان ایران زمین به سمت مطالعه خاطرنشان کرد: در کنار همه این نهادها خانواده دارای اهمیتی دوچندان است و باید بتوانیم از این نهاد ارزشمند به عنوان پل ارتباطی میان فرزندان و کتابخانه ها بهره ببریم.

 

فرماندار ادامه داد: خانواده می تواند بجای تهیه اسباب بازی های بی هدف و حتی گاها مخرب کتاب در اختیار فرزند خود بگذارد تا کودک از همان ابتدا به کتاب توجه داشته باشد.

 

وی در ادامه ضمن غیر مفید دانستن ایجاد کتابخانه های متعدد غیر استاندارد در فضاهای آموزشی و دانشگاه ها گفت: جدا از برخی از این کتابخانه ها که با رعایت استانداردهای لازم فضای مطالعاتی خوب با منابع تخصصی در اختیا علاقمندان قرار می دهند، مابقی تنها باعث پراکنده تر شدن منابع می شوند و به بهانه های گوناگون این کتاب ها را دچار حبس می کنند مانند خیلی از کتاب های مفیدی که در کتابخانه های دبیرستان ها خاک می خورد و آمار امانات این کتابخانه ها چشمگیر نیست.

 

حقیقی مقدم افزود: ما در حوزه دستآوردهای علمی حتی اهداف تعیین شده در چشم انداز 1404 ایران اسلامی را پشت سر گذاشته ایم ولی متاسفانه در حوزه فرهنگ و مطالعه هنوز هم به دلائل گوناگون از این سند عقب مانده ایم.

 

وی در ادامه با اشاره به اقدامات صورت گرفته در قم در این زاستا خاطرنشان کرد: در حال حاضر 70 هزار طلبه در استان مشغول تحصیل هستند و همچنین در داخل حوزه ها مباحث علمی همراه با بحث های منطقی و فلسفی بیان می شود که می توان از آنها به عنوان معدن عمیق علمی که در حال تولید علوم نوین است، نام برد.

 

پایان پیام/

کد خبر 109548

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha