حجت الاسلام والمسلمین حمید محمدی، قائم مقام رییس و دبیر شورای توسعه فرهنگ قرآنی درباره سرنوشت نامعلوم تخصیص بودجه نیم درصدی مصوب قانون بودجه سال جاری به خبرنگار شبستان گفت: وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی پیگیر این مهم به طور ویژه است تا بتوان پاسخی قطعی از معاونت برنامه ریزی و نظارت راهبردی ریاست جمهوری دریافت کرد، اما به هر حال تا پایان هفته جاری اخبار دقیق از وضعیت این بودجه و هر اتفاقی که در روند تخصیص آن مقرر است رخ دهد، از طریق رسانه های جمعی اعلام می شود.
بنابر درخواست دولت و تصویب مجلس در قانون بودجه سال 90 مقرر شد که تمامی دستگاه های دولتی حداکثر تا نیم درصد از اعتبارات خود را به فعالیت های قرآنی اختصاص دهند که همسو با این مهم 18 کلان طرح در شورای توسعه فرهنگ قرآنی به تصویب رسید، اما علی رغم ورود به آخرین ماه سال و در حالی که دولت لایحه بودجه سال 91 را نیز به مجلس ارائه کرده است، هنوز خبری از عملیاتی شدن این بودجه که در ابتدای تصویب به انقلابی در این ساحت مقدس تعبیر می شد، نیست.
وی با اشاره به برگزاری سومین جلسه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن درباره مصوبات این جلسه اظهار کرد: تنظیم نهایی آیین نامه داخلی این ستاد و تصمیم برای تغییر عنوان قرارگاه و اطلاق عنوان ستاد بر کارگروه های سه گانه این ستاد از مهمترین مصوبات جلسه امروز بود.
وی ادامه داد: مقرر شد تا ستاد اجرایی دانش آموزان و فرهنگیان به ریاست وزارت آموزش و پرورش، ستاد اجرایی دانشگاهیان و حوزویان به ریاست نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه ها و ستاد اجرایی عمومی به ریاست وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با حضور بالاترین مقام مسئول قرآنی در این دستگاه ها برای ورود جدی به فاز اجرایی این طرح تشکیل شود.
قائم مقام وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در امور قرآنی درباره تعداد اعضای این ستادها تصریح کرد: مقرر است در هر یک از این ستادهای اجرایی حداقل هفت و حداکثر 11 نفر عضو باشند. البته با استقبال بالای نهادهای مردمی ستاد اجرایی عمومی این طرح که تکفل مسئولیت آن بر عهده وزارت ارشاد است، هم اکنون 11 عضو دارد.
وی افزود: دستگاه های مرتبط با فعالیت های قرآنی در ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن و ستادهای سه گانه آن عضو شده اند که سازمان دارالقرآن الکریم و صداوسیما، نیروهای مسلح و وزارت ورزش و جوانان را می توان از جمله آنها دانست.
وی درباره زمان ورود این ستاد به مرحله اجرای طرح ملی حفظ بیان کرد: خوشبختانه وزارتخانه های آموزش و پرورش و فرهنگ و ارشاد اسلامی از قبل فعالیت خود را در این زمینه آغاز کرده اند. دیگر دستگاه ها نیز بتدریج وارد این عرصه به منظور تحقق عملی مطالبات رهبر معظم انقلاب در امر حفظ می شوند.
حجت الاسلام محمدی درباره چشم انداز این ستاد برای تحقق مطالبه رهبری مبنی بر تربیت حداقل 10 میلیون حافظ عنوان کرد: بنابر تعاریف موجود عنوان حافظ بر شخصی اطلاق می شود که حداقل حافظ سه جزء از آیات الهی شامل یک و نیم جزء آیات موضوعی و یک و نیم جزء سور منتخب باشد. از این رو به نظر می رسد برای تحقق مطالبه رهبری حداقل 10 سال زمان نیاز است که در صورت بهره مندی از حمایت و بودجه های مکفی می توان آن را محقق کرد.
وی با اعلام تشکیل شورای تبلیغی رسانه ای طرح ملی حفظ به ریاست سیمای قرآن خاطرنشان کرد: فرهنگسازی برای حفظ قرآن، ایجاد بستر برای اقبال مردم به این مهم، انجام تبلیغات اثرگذار و تولید برنامه برای آموزش روش های برتر حفظ از مسئولیت های این شورا به شمار می رود.
شایان ذکر است، سومین جلسه ستاد راهبری طرح ملی حفظ قرآن شنبه، 29 بهمن با حضور اعضاء در مرکز هماهنگی، توسعه و ترویج فعالیت های قرآنی کشور که سمت دبیرخانه این ستاد در آن مستقر است، برگزار شد.
پایان پیام/
نظر شما