به گزارش خبرگزاری شبستان از استان یزد، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این بازدید دو ساعته از بخشهای مختلف کتابخانه وزیری شامل، مخزن کتاب، گنجینه نسخ خطی، موزه، سالنهای مطالعه، تالار پژوهشگران، بایگانی مطبوعات و بخش ویژه دیجیتال سازی کتاب ها دیدن کرد.
انتظاری، مدیر کتابخانه عمومی وزیری یزد در جریان بازدید واعظی، اظهار داشت: این کتابخانه به همت مرحوم حجتالاسلام وزیری در سال 1334 تاسیس شد و هماکنون پنجمین کتابخانه بزرگ ایران است.
وی افزود: این کتابخانه در حال حاضر شامل بیش از 203 هزار نسخه کتاب است و بالغ بر پنج هزار و 700 نفر عضو فعال دارد.
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی همچنین با حضور در مسجد جامع کبیر یزد، از این بنای بزرگ تاریخی و اسلامی دیدن کرد.
همچنین کارشناسان امور کتابخانههای استانهای کشور، در حاشیه چهارمین نشست تخصصی خود در استان یزد از کتابخانه عمومی مشارکتی وزیری یزد دیدن کردند.
در جریان این بازدید "محمدرضا انتظاری"، مدیر کتابخانه به بیان گزارشی از نحوه تاسیس و اقدامات کتابخانه وزیری پرداخت.
کارشناسان حاضر در این بازدید همچنین از بخشهای مختلف کتابخانه شامل مخزن، گنجینه نسخ خطی، تالار پژوهشگران و سالنهای مطالعه دیدن کردند.
کتابخانه عمومی وزیری یزد پنجمین کتابخانه بزرگ ایران است که در سال 1334 به همت مرحوم حجتالاسلام سید علی محمد وزیری تأسیس شد و هماکنون بیش از پنج هزار و 700 نفر عضو فعال دارد.
این کتابخانه از بزرگترین موقوفات آستان قدس رضوی در استان یزد است.
*
دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در دومین روز از سفر خود به استان یزد از پروژه در حال احداث کتابخانه مرکزی یزد دیدن کرد.
منصور واعظی دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور در این بازدید که فلاحزاده استاندار یزد و جمعی از مسئولان ارشد استان حضور داشتند، از نزدیک در جریان روند ساخت این کتابخانه قرار گرفت.
استاندار یزد در این بازدید گزارشی از روند ساخت کتابخانه مرکزی یزد و مشکلات پیش روی احداث این کتابخانه ارائه داد و ابراز امیدواری کرد: با اختصاص بودجه مناسبی برای تکمیل این پروژه، شاهد افتتاح کتابخانه مرکزی یزد در آیندهای نزدیک باشیم.
منصور واعظی، دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی کشور نیز خاطرنشان کرد: پس از تکمیل کتابخانه مرکزی یزد، بودجه لازم برای تجهیز این کتابخانه و همچنین نیروی انسانی موردنیاز آن از سوی نهاد کتابخانههای عمومی تامین خواهد شد.
گفتنی است، به دلیل بروز مشکلات ناشی از ساخت کتابخانه مرکزی در بافت تاریخی یزد، روند احداث آن بیش از 12 سال به طول انجامیده است.
*
معاون توسعه کتابخانهها و کتابخوانی نهاد کتابخانههای عمومی در چهارمین نشست تخصصی کارشناسان امور کتابخانههای کشور از جذب یک نفر کارشناس جدید برای ایستگاههای مطالعه برای استانها خبر داد.
مجدالدین معلمی افزود: امیدواریم این کارشناسان در آزمون استخدامی سال آینده جذب نهاد کتابخانههای عمومی شوند.
وی در خصوص مباحث مربوط به حوزه اداره کل امور کتابخانهها، تصریح کرد: برای اینکه اداره کل امور کتابخانهها به تأثیرگذارترین واحد نهاد تبدیل شود، باید این نشستهای تخصصی جدی گرفته شود و نقاط ضعف و قوت خود را مشخص کنیم و معایب کار خود را رفع کنیم.
معلمی تصریح کرد: سعی کردهایم کیفیت کتابخانهها در اولویت کار باشد و به همین منظور در بازدیدهای اخیری که از کتابخانههای سراسر کشور انجام شد، بیش از 20 کتابخانه غیراستاندارد و غیرفعال تعطیل شد.
وی ابراز امیدواری کرد: در نشست مشترکی که کارشناسان امور کتابخانهها و مدیران کل کتابخانههای عمومی سراسر کشور با حضور دبیرکل نهاد کتابخانههای عمومی دارند، مسائل حوزه کاری بدون کم و کاست مطرح شود و از راهنماییها و ارائه طریق دبیرکل نهاد در پیشبرد امور استفاده شود.
پایان پیام/
نظر شما