خبرگزاری شبستان - جنوب کرمان: امروز یکی از مشکلات اساسی که گریبان گیر کشورهای جهان شده است شیوع ویروس منحوس کرونا است و از ابتدای شیوع این بیماری، بخش های دولتی و خصوصی پای کار آمده اند و در تلاش هستند تا این ویروس را مهار کنند.
در کنار بخش دولتی و خصوصی، مساجد نیز با توجه به کارکرد اجتماعی به صورت خودجوش و جهادی، وارد عرصه مبارزه با این ویروس شده و اقداماتی همچون ضدعفونی معابر، خیابان ها و امکان عمومی را انجام داده و کارگاه های تولید ماسک را راه اندازی کردند.
از آنجایی که به دنبال شیوع کرونا بسیاری از اقشار جامعه آسیب دیده اند بنابراین قرارگاه های مواسات و همدلی در مساجد شکل گرفته و مسجدی ها با خدمت بی منت، بسته های معیشتی، گوشت قربانی، بسته های بهداشتی و غذای گرم را تهیه کرده و در بین نیازمندان و اقشار آسیب دیده از کرونا توزیع می کنند.
البته مساجد همواره در حساس ترین شرایط و در بحران ها پای کار بوده چنانچه قبل از پیروزی انقلاب اسلامی ندای عدالتخواهی از مساجد برخاسته و در دوران دفاع مقدس نیز پایگاهی برای اعزام نیرو به جبهه های جنگ و مکانی برای پشتیبانی از جبهه ها بوده اند.
مسجد امام سجاد (ع) در شهر جیرفت یکی از مساجد فعالی است که در این شرایط سخت توانسته با خدمت رسانی به نیازمندان گره ای از مشکلات آنها را باز کند و مرهمی بر درد و رنج آنها باشد.
بنابر این گزارش در ادامه گفت و گوی خبرگزاری شبستان با امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) شهر جیرفت را می خوانید؛
حجت الاسلام «صالح شهدادی» در گفت و گو با خبرنگار خبرگزاری شبستان از جنوب کرمان، گفت: یکی از کارکردهای مسجد علاوه بر انجام امور عبادی، فعالیت های اجتماعی است و بر همین اساس مسجد امام سجاد (ع) در کنار انجام امور عبادی همچون اقامه نماز، در زمینه کارهای خیرخواهانه نیز فعالیت دارد.
امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) شهر جیرفت افزود: طی سال های اخیر مرکز نیکوکاری امام سجاد (ع) راه اندازی شد و از عمده ترین فعالیت این مرکز حمایت از خانواده های بی بضاعت و اقشار آسیب پذیر است.
وی بیان کرد: در بدو راه اندازی مرکز نیکوکاری، ابتدا نگاه محله محور بود و به همین منظور نیازمندان محله مسجد برای بهره مندی از خدمات مرکز نیکوکاری امام سجاد (ع) شناسایی شدند و بعد از مدتی با توسعه فعالیت های این مرکز، خانواده های نیازمند سطح شهر نیز تحت حمایت قرار گرفتند.
حجت الاسلام شهدادی ابراز کرد: پس از شیوع کرونا و بعد از بیانات مقام معظم رهبری (مدظله العالی) مبنی بر کمک به آسیب دیدگان از کرونا، فعالیت های اجتماعی مسجد نمود بیشتری پیدا کرد و در لبیک به ندای رهبری طرح مواسات و همدلی آغاز شد.
امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) شهر جیرفت ادامه داد: در راستای اجرای طرح مواسات و همدلی تاکنون بسته های معیشتی و همچنین غذای نذری در بین خانواده های تحت حمایت مرکز نیکوکاری امام سجاد (ع) که ۱۰۰ خانوار هستند، توزیع شده است.
وی اظهار کرد: حمایت های این مرکز از خانواده های تحت حمایت بستگی به کمک های مومنانه خیرین دارد و بر همین اساس گاهی به صورت هفتگی و یا ماهانه از این خانواده ها حمایت می شود.
حجت الاسلام شهدادی اضافه کرد: از ابتدای ماه محرم تاکنون تعداد ۳ هزار پرس غذای نذری در بین خانواده های نیازمند توزیع شده است.
امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) شهر جیرفت یادآور شد: در ابتدای شیوع ویروس منحوس کرونا به دلیل کمبود ماسک با تلاش و همت هیئت امنای مسجد و مرکز نیکوکاری کارگاه تولید ماسک راه اندازی شد.
وی عنوان کرد: در مدت زمان دایر بودن کارگاه، بیش از ۷ هزار ماسک تولید شده و به صورت رایگان در بین مردم توزیع شده و همچنین بچه های مسجد با مشارکت پایگاه مقاومت بسیج اقدام به ضدعفونی خیابان ها، معابر و اماکن عمومی سطح محله و شهر کرده اند.
حجت الاسلام شهدادی بیان کرد: در کنار فعالیت های اجتماعی، یکی دیگر از رویکردهای مسجد امام سجاد (ع)، بزرگداشت مناسبت های مذهبی است و تاکنون همواره در سالروز شهادت ائمه معصومین (ع) مراسم عزاداری برپا کرده است.
امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) شهر جیرفت افزود: هر ساله در آستانه ورود به ماه محرم مسجد و فضای بیرونی آن متناسب با این ایام فضا سازی می شود و امسال نیز به همت بچه های مسجد این کار انجام شد.
وی ابراز کرد: امسال نیز همچون سال های گذشته هم زمان با سالروز شهادت امام سجاد (ع)، مراسم عزاداری همراه با سخنرانی و مداحی برگزار شد.
حجت الاسلام شهدادی ادامه داد: علاوه بر این نیز در لبیک به فرمایش مقام معظم رهبری (مدظله العالی)، هر شب دعای هفتم صحیفه سجادیه به نیت دفع بلای کرونا و شفای بیماران قرائت می شود.
امام جماعت مسجد امام سجاد (ع) شهر جیرفت اظهار کرد: علی رغم این که کرونا محدودیت هایی را در انجام فعالیت های مسجد محور به وجود آورده اما با هدف ترویج معارف قرآن کریم، دوره های آموزشی روخوانی و روانخوانی در حال برگزاری است.
نقش مساجد تنها محلی برای انجام امور عبادی نیست بلکه کارکردهای بسیاری همچون اجتماعی، سیاسی، فرهنگی، تبلیغی، آموزشی و غیره دارد و در دوران کرونایی با راه اندازی قرارگاه های مواسات همدلی، بُعد فعالیت ها و کارکرد اجتماعی آنها نمود بیشتری پیدا کرده است.
نظر شما