انفجار‌های اخیر افغانستان کار طالبان نیست/انگشت اتهام بر روی داعش است

ظهره وند با بیان اینکه انفجار‌های اخیر افغانستان کار طالبان نیست، گفت: طالبان در پی آن است که اعتماد سازی کند و اوضاع را آرام نگه دارد.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، ابوالفضل ظهره وند، سفیر اسبق ایران در کابل شب گذشته (پنجشنبه 4 شهریور) در برنامه گفتگوی ویژه خبری شبکه دو سیما با اشاره به نشست گروه ۷ و بیان اینکه اعضای این گروه در این نشست از بایدن رئیس جمهور آمریکا درخواست کردند که مهلت خروج نیرو‌های آمریکایی را از افغانستان، تمدید کند، اما آمریکا به علت ترس از تهدیدات داعش نپذیرفت، گفت: اینکه این اتفاق افتاد و تهدیدات، عملی شد نشان می‌دهد که سرویس‌های اطلاعاتی آمریکا از احتمال حملات، اطلاع و اشراف داشتند.
 
 
وی با بیان اینکه باتوجه به اینکه طالبان می‌خواهد اوضاع را آرام نشان دهد پس این انفجار‌های اخیر کار آن‌ها نباید باشد و انگشت اتهام بر روی داعش می‌رود، افزود: جالب این جاست که داعش در سال‌های اخیر توسط سرویس‌های اطلاعاتی امریکا، جا به جا، و به داخل افغانستان، منتقل شدند. درست است که آمریکایی‌ها از جنبه نظامی و حیثیتی شکست خوردند و در حال خروج از افغانستان هستند، اما آن‌ها منطقه را ترک نخواهند کرد و دوره جدیدی از بحران را پیگیری می‌کنند.
 
 
سفیر اسبق ایران در کابل با بیان اینکه در فرودگاه کابل، فضاحت‌هایی را شاهدیم، افزود: این سوال از آمریکایی‌ها مطرح می‌شود که اکنون ۶ هزار نیروی نظامی در کابل دارند، اما چگونه نمی‌توانند اوضاع فرودگاه کابل و اطراف آن را کنترل کنند؟ وضعیت بسیار بدی در آنجا وجود دارد و سِیلی از مهاجران از شهرستان‌های مختلف با انگیزه خروج از افغانستان به طرف فرودگاه کابل آمدند که این انفجار می‌تواند برای این دسته از افراد، بازدارنده باشد و به نفع طالبان است، زیرا طالبان نمی‌خواهد مردم افغانستان از این کشور، خارج شوند. طالبان در پی آن است که اعتماد سازی کند و اوضاع را آرام نگه دارد.
 
 
 
ظهره وند با اشاره به اینکه اوضاع و ساختار افغانستان در مقایسه با ۳۰ سال پیش تغییر کرده است، اضافه کرد: این فضا و ساختار، خودش را تحمیل می‌کند و دیگر نمی‌شود به شیوه دهه ۸۰ حکمرانی کرد.
  اکنون ۸۰ شبکه تلویزیونی در آن جا شکل گرفته است در حالی که قبلاً فقط یک شبکه بود؛ بنابراین طالبان باید خود را با این ساختار هماهنگ کند اگر نه فرو می‌پاشد، بنابراین برای بازیابی و بازسازی ساختار به تعامل نیاز دارد.
 
 
وی با اشاره به اینکه اروپایی‌ها مسائل حقوق بشر افغانستان را مطرح می‌کنند، آن همواره افغانی‌ها را به مرگ گرفتند تا به تب مورد نظرشان راضی شوند، افزود: آمریکا با شعار دولت و ملت سازی وارد افغانستان شد، اما این کار را نکرد و با تقلب، اشرف غنی را به ریاست جمهوری رساندند و با طالبان در دوحه مذاکره و توافق کردند؛ با این کار‌ها به ساختار سیاسی افغانستان ضربه زدند و همه امیدواری‌های مردم، فرو پاشید.
کد خبر 1088642

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha