وجدت مشهوری نظری، مدیر کل اوقاف و امور خیریه استان اردبیل در گفتگو با خبرنگار شبستان در اردبیل در پاسخ به بی توجهی سازمان اوقاف و امور خیریه استان اردبیل به برخی از امامزاده ها در روستاهای استان و حفاری های انجام شده در این امامزاده ها، اظهار داشت: منابع مالی سازمان اوقاف محدود است و نمی توان انتظار داشت با این اعتبارات کم در کوتاهترین زمان تمامی امامزاده های استان را مقبره سازی کرد.
مشهوری نظری، بقاع سازی در امامزاده ها را از برنامه های مورد توجه اداره اوقاف دانست و تصریح کرد: بقاع سازی برای 14 امامزاده از برنامه های اولویت دار این اوقاف استان است.
وی یکی دیگر از مشکلات عدم شناسایی امامزاده ها را محدودیت نیروی انسانی سازمان اوقاف برشمرد و متذکر شد: سازمان اوقاف تنها در سه شهرستان اردبیل، خلخال و مشگین شهر نمایندگی دارد که خود نشان دهنده محدودیت در تعداد نیروهای انسانی است.
مدیر کل اوقاف و امور خیریه تعداد نیروی انسانی این سازمان در کل استان را 30 نفر اعلام کرد و افزود: نیروی مورد نیاز برای شناسایی امامزاده های استان بیشتر از این تعداد است و با این تعداد نمی توان تمامی امامزاده ها را شناسایی کرد.
مشهوری نظری در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه مهاجرت امامزاده ها به ایران در چهار مرحله انجام شده است، بیان داشت: مقطع اول مهاجرت خاندان پیامبر در زمان حجاج بن یوسف ثقفی انجام شده که وی عرصه را برای امامزاده ها تنگ کرده بو و مقطع دوم نیز در زمان استقرار امام رضا (ع) در ایران است که فرزندان و نوادگان امام باقر (ع) به منظور زیارت امام رضا (ع) به ایران عزیمت کرده اند.
وی مرحله سوم سفر امامزاده ها را در زمان نهضت این خاندان عنوان کرد و گفت: امامزاده ها برای دفاع از حقانیت پیامبر (ص) در دیار خود دست به نهضت برده بودند، اما به دلیل تعداد کم نیروها و نداشتن تجهیزات لازم شکست خوردند و بالاجبار به ایران سفر کردند.
مدیرکل سازمان اوقاف و امور خیریه استان مقطع چهارم سفر امامزاده ها به ایران را همزمان با حکومت علویان بیان کرد و متذکر شد: امامزاده ها با شنیدن تشکیل حکومت علویان در طبرستان به صورت گسترده به ایران عزیمت کردند و این به معنای آن نیست که ایران از امنیت بالایی برخوردار بود.
پایان پیام/
نظر شما