خبرگزاری شبستان _ اهواز، علی سهری: محرم و واقعه عاشورا همواره برای عبرت گیرندگان تاریخ درس های بسیاری دارد و امام حسین (ع) با فداکردن خود و اهل بیت و بهترین یارانش صدای۶ در امتداد تاریخ باقی گذاشت تا هر انسان آزاده ای با گوش جان سپردن به این ندا مسیر حق و حقیقت را برای خود بپیماید.
پس از واقعه عاشورا لشکر عبیدالله بن زیاد به فرماندهی عمربن سعد خیام اهل بیت اباعبدالله (ع) را به آتش کشید و هر آنچه در آن بود را به غنیمت بردند و زنان و کودکان را به اسارت گرفته و به سوی کوفه حرکت کردند، از نکات بسیار غم انگیزی که باید به آن اشاره کرد باقی ماندن اجساد طیبه شهدا در سرزمین کربلا در زیر آفتاب بود.
روایت های مختلفی در خصوص نحوه تدفین شهدای کربلا وجود دارد اما همه بر این امر اتفاق نظر دارند که همه مردمان از ترس حکومت اموی جرات تدفین اجاد طیبه شهدای کربلا را نداشتند، روایت مشهور در این خصوص به این شکل است که در نزدیکی سرزمین کربلا طایفه بنی اسد اسکان داشتند، هنگامی که زنان بنی اسد برای آوردن آب از شریعه فرات رفتند با اجساد شهدا مواجه شده و از مردان خود برای تدفین شهدا کمک خواستند.
استاد حوزه علمیه اهواز در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز اظهار می کند: بر هیچ کس پوشیده نیست که معاویه با غصب خلافت از امام حسن (ع) زمینه را برای امپراتوری اموی آماده کرد و در همین راستا در روزهای پایان عمر خود با بیعت گرفتن برای فرزند خود یزید به صورت علنی مفاد صلح با امام حسن (ع) را زیرپا نهاد.
«حجت الاسلام سید محمدحسین حسن زاده» میافزاید: یزید بن معاویه همانند پدر نبود و علنا رفتارهایی غیراسلامی و انسانی را انجام می داد، دستور قتل امام حسین (ع) حتی در کعبه نیز از جمله همین رفتارهای غیراسلامی بود در حالی که بیت الله الحرام مکان امنی برای همه مسلمانان است.
وی با بیان اینکه حکومت یزید بن معاویه سرتاسر فسق و فجور بود اضافه میکند: نهایت ناکارآمدی دولت بنی امیه قتل امام زمان یعنی حسین بن علی (ع) بود، مردم کوفه نیز از ترس امویان جرات یاری امام حسین (ع) را نداشتند این در حالی بود که بیش از یکصدهزار نامه برای امام فرستاده بودند.
استاد حوزه علمیه اهواز با اشاره به اینکه پیکر اباعبدالله الحسین (ع) و یارانش سه روز در زیر آفتاب باقی ماند ابراز میکند: در روایت می خوانیم که زنان بنی اسد برای آوردن آب به شریعه فرات رفته و با اجساد شهدا مواجه می شوند و به سرعت به سمت مردان خود باز می گردند و شرح آنچه دیده اند را می گویند و همین مورد سبب می شود که بنی اسد برای تدفین امام آماده شوند.
وی با بیان اینکه امام را تنها امام می تواند دفن کند یاد آور میشود: هنگامی که بنی اسد در حال تدفین شهدای کربلا بودند امام سجاد (ع) خود را از کوفه به کربلا رساند که در خصوص نحوه بازگشت امام نیز روایت های مختلفی وجود دارد، امام سجاد (ع) به همراه قبیله بنی اسد اجساد طیبه شهدا را دفن می کنند.
یک پیرغلام حسینی در گفت وگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در اهواز، در خصوص آیین سوم امام حسین (ع) میگوید: در میان مردم جنوب و سراسر مردم کشور روز سوم عزاداری برای فوت شدگان بسیار حائز اهمیت است به همین دلیل مردم خوزستان سه روز پس از شهادت امام حسین (ع) ایین عزاداری ویژه ای را برپا می کنند.
«حاج محمد تمیمی» ادامه میدهد: در این مراسم زنان و مردان با نصب مراسم تعزیه خوانی روز سوم شهادت امام حسین (ع) را گرامی می دارند، این مراسم با عزاداری روز عاشورا کاملا متفاوت بوده حتی نوحه ها و اشعاری که در این مراسم استفاده می شود با نوحه های عاشورا تفاوت دارد.
وی با بیان اینکه توجه به آیین های مذهبی در میان مردم عشایر و طوایف خوزستان بسیار اهمیت دارد تصریح میکند: ضرورت دارد به آیین های مذهبی و سنتی که در جای جای کشور اجرا می شود توجه بیشتری شود و رسانه ها از آن ها بیشتر یاد کنند، این اقدام باعث می شود اینگونه مراسمها تحت الشعاع فرسایش تاریخی قرار نگیرند.
خوزستان به عنوان دروازه تشیع همواره پیشگام آیین های مذهبی ویژه در سراس سرزمین های شیعی بود است، از جمله مراسمی که باید توجه ویژه به آن شود آیین سومبت روز شهادت اباعبدالله الحسین (ع) است، این مراسم در میان مردم خوزستان جایگاه بسیار ویژه ای دارد.
نظر شما