به گزارش خبرنگار شبستان، غلامعلی حداد عادل، رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی در همایش دانشگاهیان و انتخابات که امروز چهارشنبه 26 بهمن در دانشگاه تهران برگزار شد، گفت: این روزها بنده و امثال بنده در مجلات انتخاباتی بسیاری شرکت می کنیم اما تفاوت این جلسه با جلسات دیگر دانشگاهی بودن حضار است.
حداد عادل که به عنوان سخنران افتتاحیه جبهه دانشگاهیان انقلاب اسلامی سخن می گفت با اشاره به اهمیت مجلس گفت: در اهمیت مجلس نباید شک کرد و مجلس در هر کشوری نماد استقلال، آزادی و حاکمیت ملی است و اگر کشوری استقلال ندارد مجلس مستقل و آزاد نیز ندارد و هر کشوری که مجلس مستقل و آزاد دارد این مجلس در فرایند انتخابات آزاد شکل گرفته است و این کشور از استقلال و آزادی برخوردار است.
وی با تاکید بر اینکه مجلسی که با رای مردم به وجود آید نشاندهنده حاکمیت مردم بر سرنوشت خودشان بود، گفت: کسانی که با تاریخ ایران آشنا هستند می دانند به هر اندازه مجالس مستقل بوده اند ایران توانسته است استقلال خود را حفظ کند.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس شورای اسلامی با اشاره به تاریخ 150 ساله شکل گیری مجلس بعد از مشروطیت گفت: هر بار دیکتاتورها از مجلس خوششان نمی آمد اجازه نمی دادند مجلس نیز شکل گیرد و اگر هم مجلس بود مجلسی فرمایشی و با نمایندگانی سرسپرده فعالیت می کرد.
حداد عادل خاطرنشان کرد: اگر در 28 مرداد کشور ما مجلس داشت آمریکا نمی توانست ظرف چند ساعت کودتا کند و زاهدی را جانشین مصدق کند و به نهضت ملی شدن صنعت نفت خاتمه دهد.
این عضو جبهه متحد اصولگرایان با تاکید بر سخنان امام خمینی (ره) مبنی بر اینکه مجلس در راس امور است، گفت: امام خمینی (ره) هیچ وقت در اصل وجود مجلس تردید نکرد بلکه در اصل سلطنتی بودن نظام تردید داشت و نه تنها در نظام سلطنتی تردید کرد بلکه با بنیاد شیوه سلطنتی حکومت در کشور نیز تردید کرد و هیچ وقت نگفت می خواهیم انقلابی کنیم که در آن مجلس نباشد.
وی با بیان اینکه امام به فرمایشی بودن مجلس در ادوار مختلف اعتراض داشت اما هیچ گاه وجود مجلس را نفی نکرد، گفت: امام مجلس را دستاورد مثبت مشروطیت می دانست و این جایگاهی که مجلس در حال حاضر در قانون اساسی دارد نتیجه آن تجربه امام خمینی (ره) است.
حداد عادل با اشاره به تعابیر دقیق مقام معظم رهبری در مورد مجلس یادآور شد: مقام معظم رهبری در اولین دیدار نمایندگان مجلس هفتم با ایشان کار مجلس را ریلگذاری برای حرکت قطار قوه مجریه بر روی این ریل عنوان کرده اند و همین تعبیر نشان دهنده اهمیت مجلس در کشور است.
وی خاطرنشان کرد: در مجلس هفتم وقتی که بین دولت و مجلس بر سر اجرای قانون اختلاف نظری به وجود آمد ایشان در پاسخ به سوالی که بنده کتباً از وی در مورد مصوبات مجلس داشتم تاکید کردند که اجرای مصوباتی که به تایید شورای نگهبان می رسد برای قوای سه گانه لازم است.
وی با بیان اینکه مقام معظم رهبری همواره بر قدرت مجلس تاکید کردند، گفت: از نظر بین المللی در شرایط فعلی مشارکت مردم در انتخابات برای ما بسیار مهم است زیرا دشمنان این انقلاب که دشمنان استقلال، آزادی و جمهوریت هستند دوست دارند که مردم در انتخابات شرکت نکنند.
وی با تاکید بر اینکه یکی از وظایف ما دانشگاهیان تشویق و ترغیب مردم برای شرکت در انتخابات است، گفت: مردم با حضور گسترده در راهپیمایی 22 بهمن نشان دادند که در انتخابات آینده پرشورتر شرکت می کنند و امیدواریم به همین اندازه که مشارکت مردم در انتخابات بالا است مجلس خوبی نیز تشکیل شود.
رییس کمیسیون فرهنگی مجلس در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به شکل گیری جبهه دانشگاهیان در آستانه انتخابات مجلس نهم یادآور شد: باید به حضور دانشگاهیان خوش امد بگوییم به ویژه اینکه نسل جدید بعد از انقلاب در دانشگاه هستند و با توجه به این نسل جبهه دانشگاهیان شکل گرفته است.
وی اضافه کرد: دانشگاهیان باید فعال شرکت کنند و نامزد انتخاباتی معرفی کنند و اگر در قدم اول واکنش احزاب و گروههای شناخته شده نسبت به آنها مطلوب نباشد نباید مایوس شوند بلکه باید به راهشان ادامه دهند و در آینده حضور معناتری در انتخابات داشته باشند.
حداد عادل خطاب به جمع دانشگاهیان گفت: درباره مجلس فکر و کار عملی و دانشگاهی انجام دهید زیرا شما اساتید دانشگاه هستید و کارتان تجزیه و تحلیل امور است پس با کارهای تحقیقاتی در موسساتی که کار می کنید حسن و عیب های مجالس بعد از انقلاب را بررسی کنید.
وی ادامه داد: خوشبختانه در مجلس هفتم و هشتم عموم چهره ها فعال و خدمتگزار بوده اند و اینگونه نبود که شاهد فساد اقتصادی و سیاسی گسترده باشیم حالا ممکن است بین 290 نفر درصد کمی اشکالاتی داشته باشند ولی بدنه مجلس بدنه سالمی بوده است که باید این جهات مجلس ذکر شود.
وی با اشاره به مسائلی که به عنوان آسیب شناسی پارلمانی مطرح هستند و با ذکر این سوال که چه کسانی باید وارد مجلس شوند گفت: آیا برای نماینده مجلس بودن و یک مجلس کارامد داشتن صرفاً صلاحیت هایی را که شورای نگهبان بررسی می کند کافی است که باید در جواب بگوییم شورای نگهبان فقط صلاحیت های لازم را بررسی می کند نه صلاحیت های کافی را.
حداد عادل یادآور شد: اگر این 290 نفر نماینده آدمهای خوبی باشند اما مجلس از نظر اقتصادی توانایی لازم را نداشته باشد و به اندازه کافی در مجلس اقتصاددان نباشد و یا حقوقدان و کارشناس با تجربه سیاسی وجود نداشته باشند آیا باز هم مجلس می تواند وظیفه خودش را به خوبی انجام دهد.
رییس مجلس هفتم با تاکید بر دو وظیفه نمایندگان مبنی بر رسیدگی به درخواست های مردم و قانونگذاری گفت: چقدر از وقتی یک نماینده باید صرف مسائل اشخاص و مراجعات شود و چقدر وقت آن باید صرف قانونگذاری شود آیا مراجعات بی شمار مردم وقتی برای قانونگذاری و مطالعه در قانونگذاری برای نمایندگان باقی می گذارد یا نه؟
وی با ذکر این سوال که آیا نباید فرهنگ مردم در انتخاب نماینده تغییر کند؟ گفت: توقع مردم از نماینده باید تغییر کند و آنچه را که از قوه مجریه خواسته می شود حسابش را به مسائلی که از قوه مقننه خواسته می شود جدا کنیم.
حداد عادل با اشاره به شکل گیری کمیسیون های مختلف و حضور افراد در این کمیسیون ها براساس تخصص، مدرک تحصیلی و تجربه کاریشان گفت: همیشه در مجلس تعدادی پزشک یا آموزش و پرورشی بوده است ولی در خیلی از جهات دیگر در مجلس حفره های خالی داریم که باید برای آن تدوین شود.
وی در پایان برای جبهه دانشگاهیان آرزوی موفقیت کرد و از آنان خواست برای عنوان و مقام کار نکنند بلکه برای خدا کار کنند.
در پایان سخنان حداد عادل با حضور وی و منوچهر متکی از دیگر اعضای جبهه متحد اصولگرایان و همچنین محمدرضا مرندی، دبیرکل جبهه دانشگاهیان از پوستر انتخاباتی جبهه دانشگاهیان رونمایی شد.
پایان پیام/
نظر شما