به گزارش خبرگزاری شبستان از سنندج، وریا شیخ ذکریایی امروز(26بهمن) در دومین کرسی آزاداندیشی که با موضوع سیاستهای خارجی نظام جمهوری اسلامی ایران طی دورههای مختلف ریاست جمهوری در دانشگاه پیام نور برگزارشد، گفت:کرسیهای آزاد اندیشی زمینه اندیشیدن را برای دانشجویان فراهم میکند. در این کرسیها باید همه شرکتکنندگان آزاد بیاندیشند و آزاداندیشی را به دیگر افراد جامعه آموزش بدهند.
وی در ادامه به تعریفی از سیاست خارجی پرداخت و افزود: سیاست خارجی شامل نوع نگاه ما به نظام بین المللی و جهتی را که برای تعامل با دیگر کشورها انتخاب میکنیم، است.
یکی از کارشناسانارشد روابط بینالملل و از اساتید دانشگاه پیامنور سنندج گفت: چراغ راهنمای سیاست خارجی درکشورهای دیگر اصل منافع ملی است به این معنا که این کشورها درسیاست خارجی خود به دنبال منافع ملی هستند.
شیخ ذکریایی با اشاره به اصول سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران عنوان کرد: در قانون اساسی کشورمان اصول سیاست خارجی شامل تلاش در جهت کمک به امت واحد اسلامی ، حمایت از مستعضفان و جنبش های آزادیبخش، حفظ استقلال و تمامیت ارزی کشور صدور انقلاب و حفظ ام القرای جهان اسلام ذکر شده است.در کشورهای دیگر اولویت اصلی سیاست خارجی آنها حفظ استقلال و تمامیت ارزی کشورشان است.
وی اظهارداشت: سیاست خارجی ایران اسلامی قبل از انقلاب با هویت کشور متفاوت بود و سیاست خارجی حاکم بر کشور ما در راستای حفظ منافع غرب در خاورمیانه بود.بعد از انقلاب هویت ایران در چشم نظام بین الملل تغییر کرد چراکه ایدئولوژی کشور دچار تغییرات شد.
شیخذکریای تصریح کرد: بعد از انقلاب، ایران کشوری است که نظام بین الملل را به چالش می کشد و گفتمان نظام، امت محور و اسلامی میشود و اولویت سیاست خارجی آن هم در این راستا حرکت می کند.
وی خاطرنشان کرد: سیاست خارجی ما اگر از مشی عقلانیت بهره گیرد و مرکز سیاست خارجی خود را پیدا کند و اینکه باکدام منطقه از دنیا همگرایی فرهنگی بیشتری دارد قعطا با پیشرفت بیشتر در این زمینه مواجه خواهد شد.
وی در ادامه اظهارداشت: آسیای میانه مکان و فضایی است که سیاست خارجی کشورما می تواند سیاست فعالانه را پیگیری کند.
پایان پیام/
نظر شما