احیای هویت اسلامی سیاسی در قاره آفریقا

تاسی کشورهای آفریقایی از یکدیگر در ماههای اخیر موجب شده تا اسلام از خانه های مردم بیرون آمده و وارد صحنه های جدی تری در اجتماع و سیاست شود.

به گزارش خبرگزاری شبستان، نگاه غرب به آفریقا توام با درکی متفاوت و جدی شده است و این تغییر نگرش از زمانی اتفاق افتاد که کشورهای آفریقایی به خصوص آفریقای شمالی متاسی از بهار عرب اسلام را وارد بسیاری از امور خود کردند.

سقوط دیکتاتوری های کشورهای آفریقایی عربی تنها بر سرنوشت ملت های آن کشور تاثیر گذار نیست بلکه کشورهای همسایه ای که به واسطه دخالت های خارجی و بی توجهی به سرنوشت عمومی همواره در حال درجا زدن هستند به واقع با شوکی بزرگ روبرو شده اند.

این کشورها عمدتا آنهایی هستند که از دین اسلام بهره مند بوده و البته به توانایی های آن جاهل و ناآشنا بوده اند.

وقتی کشورهای آفریقای شمالی دیدند که جوانان کشورهای انقلابی توانستند با سلاح اسلام حق خود را بگیرند و در شرایطی کاملا پیچیده راه را شناسایی کنند تصمیم گرفتند به اسلام با دیدی روشن تر نگاه کنند.

کافی است در این باره به نتایج انتخابات تونس و مصر و مراکش و تاثیر آن بر یکدیگر و کشورهای همسایه نظری بیندازیم.

برخی با نگاهی متفاوت تر به این موضوع نگاه می کنند و به سابقه مسیحیت در آفریقا و قدرت سیاسی آن توجه دارند در حالی که در برابر این پیشینه اسلام بسیار قوی تر عمل کرده است و همواره موج های انقلابی را مسبب بوده است.

تاریخ ثابت کرده است که اسلام جزوه معدود ادیانی بوده است که جنبش های سیاسی و اجتماعی را تا مرحله انقلاب رسانده است در حالی که ادیان دیگر چون مسیحیت ترجیحات اجتماعی را همواره با چشم پوشی مناسب دیده اند و در این باره احقاق حقوق را فدای مصلحت ها و دوستی ها کرده اند.

آفریقا، سرزمین کهنه ای است با مردمانی که همواره زیر یوغ استعمار و فقر بوده اند تا جایی که هرگز فرصت شناسایی ارزش ها تاریخ و منابع طبیعی خود را نداشته اند.

کشورهای آفریقایی با پیشینه ای که همواره با تجاوزهای خارجی همراه بوده است با هر سرنوشتی که همراه شوند بی شک مورد توجه منفعت طلبان خواهند بود.

امروز اختلاف های فرهنگی آفریقا باید به فراموشی سپرده شود و با تاسی از کشورهایی چون مغرب که به مدد اسلام به یکرنگی رسیده است متحد شود.

مصداق این موضوع این است که به طور مثال برابر با ارزش های اسلامی استعمال الکل در برخی کشورهای آفریقایی قدغن شد و این قانون اتحاد خاصی به اعتقادات مردمی داد.

در کشور چون الجزیره که 99 درصد مردم مسلمان هستند بی شک می بایست کل سیستم به سمت اسلام پیش می رفت.در حالی که در کشورهای اسلام همواره حقوق اقلیت ها محفوظ بوده است و این اصل بر پایه دموکراسی اسلامی رعایت شده است.

اسلام در الجزیره از سال 1970 وارد صحنه سیاسی شد در حالی که 97 درصد مردم مسلمان و سه درصد کاتولیک هستند.

در مصر شمار مسلمانان از 80 درصد به 90 درصد رسیده است و باقی مانده مسیحی هستند و جمعیت کوچکی یهودی.افریقا می تواند با تاریخ و حضور اسلام مدلی باشد برای سایر کشورهایی که میل به خودمختاری دارند و به اسلام گرایش دارند

تجربه خوب مذاکره و گفتگوی ادیان در آفریقا به خوبی نتیجه داده است و در بسیاری از بخش ها راه حل نهایی بوده است.ایسیزوه، عضو شورای گفتگوی ادیان در این باره ابراز کرد: در جایی که هر کس بتواند ایده های خود را بیان کند و برای مبارزه با مشکلات جامعه و جنایات و مسائل رایج همکاری کند جامعه به سمت رشد و شکوفایی پیش می رود.

 

کد خبر 108601

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha