رضوانه آرام نیا، استاد حوزه و دانشگاه و کارشناس امور بانوان استانداری زنجان، با اشاره به اینکه دنیای کنونی، شعار بازگشت به عفاف را مطرح می کند، به خبرنگار شبستان گفت: ما نیز باید سناریونویس این مقوله باشیم و خود را وسعت دهیم.
وی با اشاره به اینکه قرن 21 عصر بازگشت جهانی به عفاف و حجاب است، ادامه داد: در این روزها اتفاقات عجیبی در حال وقوع است و نهضت عظیمی در دل فمنیسم پست مدرنیسم ایجاد شده است.
این استاد دانشگاه فمنیسم را اولین هسته حمایت از حقوق زنان پس از انقلاب کبیر فرانسه عنوان کرد و گفت: اگر چه موج اول فمنسیم توانست در آمریکا و اروپا موفقیت هایی را کسب کند ولی آنچه که این هسته را به عنوان یک پدیده ضد اجتماعی معرفی کرد، در موج دوم شکل گرفت.
وی با بیان اینکه در حال حاضر دنیا در موج سوم فمنیسم قرار دارد، تصریح کرد: در قرن 21 و عصر بازیابی هویت انسانی دنیای غرب به این نتیجه رسیده که در یک پیچ خطرناک تاریخی تزلزل خانواده قرار دارد و باید به نحوی آن را جبران کند.
این مقام مسئول با تاکید بر اینکه در این شرایط ویژه بانوان مسلمان ایران باید پرچم دار برافراشته شدن حجاب و عفاف در جهان باشند، ابراز کرد: در همین راستا باید شناخت عمیق و حق مدارانه از حجاب و عفاف داشته باشند.
این فعال فرهنگی، نگاه مجدد داشتن به دین با اولویت حجاب و عفاف را یکی از موارد مهم در این برهه از زمان دانست و بیان کرد: تجزیه و تحلیل کارکرد خانواده با اولویت زنان و همچنین بررسی کارکرد اجتماعی زن مسلمان نیز بسیار اهمیت دارد.
وی ادامه داد: امروز زنان مسلمان ایران باید کارکرد اجتماعی یک زن در اسلام را احیا کنند و پرچم دار و پیش آهنگ حجاب و عفاف در جهان باشند.
این مقام مسئول با اشاره به فرموده مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه ما به خاطر اینکه کارکرد زن را در دنیا پایمال کردند از دنیای غرب طلبکاریم، تاکید کرد: زنان مسلمان ایرانی باید به خود نگاه آسمانی داشته باشند تا بتوانند در دنیایی که دم از بازگشت به عفاف و حجاب می زند، در این فضای تفکر و اندیشه ای نقش آفرین باشند و با همین صلابت پیشتاز فکری جهان باشند.
به گفته وی، از زمانیکه آدم و حوا با برهنه شدن، مجازات شدند و از زمانیکه تصویر ابتدایی ترین انسان ها در میان سنگواره ها و تصاویر درون غارها دیده شده تا اواخر قرن 19، بشر همواره عفت و حیا را رعایت می کرده و تفاوت در فرهنگ، سلیقه، رنگ و جغرافیا هرگز نتوانسته مانع از رعایت فرمان درونی فطری و غریزی حیا شود.
آرام نیا ادامه داد: با وجود اینکه حقیقت عفاف، حجاب و حیا مورد تاکید فرامین الهی ادیان است و علوم تجربی نیز به برخی حقایق آن رسیده است ولی همواره آنانکه عفاف و پاکی را به منافع شوم خود در تضاد می دیده اند، با غباری از شک و شبه، حقیقت و درستی آن را کتمان کرده اند.
این فعال فرهنگی اضافه کرد: نگاه ابزارگونه فرهنگ غرب به زنان شرایطی را فراهم کرد که آنان با پایهریزی تفکری با عنوان فمنیسم در اندیشه استیفای حقوق زنان شدند و مشکلات زنان غربی از همینجا آغاز شد چرا که آنان با این تفکر افراطی تنها در ظاهر به این قشر از جامعه نگریستند و از مسائل عمیق و واقعی رویگردان شدند.
وی افزود: البته در سالیان اخیر شاهد فروپاشی و انحطاط این تفکر هستیم چرا که زنان خواستار رجوع به حقوق اصلیشان که همان حضور موثر در نهاد خانواده و جامعه است، هستند و این در حالی است که اندیشمندان غربی به نام مدرنیسم به تحقیر زن و جایگاه وی پرداختهاند.
آرامنیا ادامه داد: پس از 1300 سال عقب افتادگی سرانجام در اوایل قرن بیستم زن غربی پس از سال ها محرومیت و محجوریت از حقوق انسانی خود و البته سال ها مبارزه سخت، توانست برای اولین بار حق ارث، حق استفاده از اموال شخصی خود، حق رای، تحصیل و اخذ مدرک تحصیلی پیدا کند در حالی که همگی اینها، حقوق اولیه ای است که اسلام 1300 سال پیش یعنی از همان بدو تولدش برای زن به رسمیت شناخته است.
پایان پیام/
نظر شما