به گزارش خبرگزاری شبستان، رامین مهمان پرست، سخنگوی وزارت امور خارجه در پاسخ به سوال خبرنگاری در مورد اظهارات وزیر خارجه کانادا که اخیرا در مصاحبه با روزنامه صهیونیستی اورشلیم پست با قطعی تلقی کردن تولید سلاح هسته ای توسط ایران، اشاراتی به تحولات لیبی داشته و ظاهرا توهم تکرار تجربه لیبی در مورد ایران را هم مطرح کرده است، اظهار داشت: ارزیابی ما تاکنون این بوده است که این اظهارات کمترین استاندارد دیپلماتیک را نیز تأمین نمی کند، بنابراین ارزش واکنش ندارد. دولت فعلی کانادا عملا خود را حافظ میراث شکست خورده نومحافظه کاران در آمریکا می داند. لذا اتخاذ اینگونه مواضع از سوی مقامات کانادایی برای ما جای تعجب ندارد. البته هزینه سنگینی که مردم کانادا تاکنون بابت این رویکرد نومحافظه کاران پرداخته اند، امری است که باید توسط مردم و نخبگان کانادایی ارزیابی شود.
وی افزود: رصد ما نشان می دهد بسیاری از نخبگان دانشگاهی و حتی سیاستمداران در کانادا نسبت به اتخاذ این مواضع برخورد شدیدی با دولت کانادا و وزیر خارجه آن کشور داشته اند. آقای برد باید صراحتا روشن کند در حالی که آژانس بین المللی انرژی اتمی ده ها بار رسما اعلام کرده برنامه هسته ای ایران تحت نظارت مستمر این نهاد بین المللی است و هیچگونه سندی مبنی بر انحراف در آن مشاهده نشده، براساس چه دلیلی ادعای مضحک تولید سلاح اتمی از سوی ایران را با قاطعیت مطرح می کند.
مهمان پرست در مورد ادعای نقض حقوق بشر نیز گفت: شاید ایشان بگوید در دوره ای که نخست وزیر هارپر برای پیشگیری از افشای فضاحت نقض حقوق بشر توسط نیروهای کانادایی در افغانستان دو بار پارلمان را تعطیل کرد، وزیر حمل و نقل بوده است، اما افکار عمومی بین المللی منتظر انجام و اعلام نتایج تحقیق بیطرفانه در این زمینه است. البته نقض سیستماتیک حقوق بشر بومیان کانادا دقیقا در دوره دولت فعلی و وزارت آقای جان برد به اوج خود رسید.
وی ادامه داد: بومیان کانادا نیز با فاجعه بار خواندن وضعیت انسانی در برخی مناطق همچنان از جامعه جهانی استمداد می طلبند و صراحتا خواهان انتصاب گزارشگر ویژه توسط سازمان ملل شده اند.
سخنگوی وزارت امور خارجه در خاتمه گفت: اشارات آقای برد نشان می دهد که ظاهرا ایشان اطلاعات دقیقی در مورد تحولات منطقه ندارد و قیاس ایران و لیبی این امر را به ذهن متبادر می کند.لذا توصیه می کنیم آقای برد با احترام به واقعیات، مطالعه بیشتری در مورد مسائل منطقه داشته باشد و از تکرار مواضعی که باعث سرافکندگی دولت کانادا در بین افکار عمومی و نخبگان کانادایی می شود، خودداری کند.
پایان پیام/
نظر شما