محمدرضا پورزرگری، قاری بین المللی با اشاره به اقدامات مثبت انجام شده در حوزه قرآن در سال جاری به خبرنگار شبستان گفت: اسلامی بودن نظام حاکمیتی ما و داشتن نگاه دینی به مسائل و امور مختلف منجر به وقوع اتفاقات مثبت در عرصه دین و قرآن شده است. که در این میان تجلیل از نخبگان و قهرمانان قرآنی به عنوان یکی از مهمترین گام ها در مسیر اداره کشور بر اساس تعالیم آسمانی مدنظر قرار دارد.
وی اظهار کرد: همان طور که مقام معظم رهبری فرموده اند باید عده ای از افراد شاخص در قله قرار بگیرند تا دیگران با دیدن آنها انگیزه یافته و به سمت آنها یعنی قله حرکت کنند، این امر فقط به ساحت مقدس قرآن محدود نمی شود بلکه در عرصه های علمی نیز این افراد شاخص و دارای مدارج بالا هستند که می توانند در دیگران برای پیمودن مسیر پیشرفت علم انگیزه لازم را ایجاد کنند.
پورزرگری با بیان این مطلب که ترغیب و انگیزه سازی در دیگران برای طی مسیر موفقیت در هر عرصه ای به تجلیل افراد پیشرو نیاز دارد، تصریح کرد: البته نمی توان فعالیت های حوزه قرآن را با معیارهای مادی ارزشگذاری کرد، اما به هر حال انسان به دلیل بضاعت و نیز عرف رایج در جامعه ناگزیر از تعیین ملاک های مادی برای سنجش حوزه های مختلف حتی قرآن است.
نخبه قرآنی ادامه داد: اگر بخواهیم پیرو مکتب اهل بیت (ع) باشیم باید تجلیل از فعالان قرآنی به ویژه برای تبلیغ دین و قرآن آموزی در عرصه های بین المللی را در دستور کار قرار دهیم. در نظر گرفتن امتیاز برای چهره های این ساحت مقدس به ویژه آنها که مقامات بین المللی کسب کرده اند برای نسل جوان انگیزه ساز است.
وی با بیان این مطلب که فعالان قرآنی قطعا نیتشان معنوی و الهی است نه مادی ابراز کرد: این ها اجر و مزد خود را از خداوند مسئلت دارند و آنچه که حضرت حق عنایت می کند فراتر از تصور بوده و قابل مقایسه با معیارهای مادی نیست. اما به هر حال چهره های قرآنی نیز به دلیل حیات دنیوی ناگزیر از مواجه با نیازهای مادی هستند که رفع آنها به امکانات نیاز دارد.
پورزرگری تاکید کرد: نمی توان نیازهای مادی فعالان قرآنی را صرف معنوی و الهی بودن حوزه کار آنها نادیده گرفت. اگرچه فعالان قرآنی ذهن و عمر خود را بر مال اندوزی متمرکز نکرده اند اما رفع نیازهای زندگی دنیایی ضرورتی انکارناپذیر است از این رو جامعه و حاکمیت برای برطرف کردن آنها باید همکاری داشته باشند.
وی با اشاره به تاکید اسلام بر پرداخت مواجب به حفاظ قرآن از محل بیت المال عنوان کرد: علی رغم این تاکید ما عینیتی از آن در جامعه اسلامی نمی بینیم در حالی که پرداخت حق اهالی قرآن ضرورت دارد. مردم موظف به پرداخت دین اهالی قرآن و اهالی قرآن نیز موظف به خدمت بدون توقع و چشمداشت هستند.
پورزرگری با اشاره به برگزاری گردهمایی نخبگان قرآنی در استان اصفهان خاطرنشان کرد: معمولا در هر قشری یک سری از افراد به عنوان شاخص فعالیت می کنند که گاهی به مدارجی رسیده و موفقیت هایی را کسب می کنند که در افواه عمومی نخبه آن حوزه لقب می گیرند و در حوزه قرآن و در رشته های مختلف حفظ، تفسیر، قرائت و پژوهش این امر صدق می کند. نخبگان قرآنی برخوردار از شاخص هایی هستند که منجر به اطلاق این عنوان بر آنها می شود.
گردهمایی بزرگ نخبگان قرآنی با حضور یکصد نفر از چهره های ممتاز این عرصه که یا در سامانه مجازی بنیاد ملی نخبگان عضو شده اند و یا چهره هایی که صلاحیت آنها برای احراز این رتبه به تایید سازمان اوقاف و امور خیریه رسیده است، 26 و 27 بهمن به میزبانی استان اصفهان و به همت بنیاد ملی نخبگان برگزار می شود و از برنامه های اصلی روز دوم آن گرامیداشت مقام علامه طباطبایی (ره)، نخبه قرآنی قرن معاصر است.
پایان پیام/
نظر شما