حجت الاسلام خلیل چراغی در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری شبستان در کرمانشاه گفت: در بین روزها و شبهای سال، روزها و شبهای با فضیلتِ بسیاری وجود دارد که در قرآن کریم از آن تعبیر به «ایام الله» شده است.
رئیس تبلیغات اسلامی گیلانغرب با اشاره به اینکه در قرآن کریم بیان شده است که «وَ ذَکِّرْهُمْ بِأَیامِ اللَّهِ» یعنی روزهای خدا را به مردم یادآوری کن. همه روزها روزهای خداست، افزود: اما به نظر میرسد که این آیه از قرآن کریم، مربوط به روزهای خاصی است که به ایام الله تعبیر شده است. یکی از روزهایی که از آن با نام ایام الله یاد شده که اهمیت فراوانی دارد، روز عید غدیر است.
وی خاطر نشان کرد: قرار گرفتن عید غدیر در میان ایام الله به این دلیل است که در بین روزها و شبهای با فضیلت شب و روزی به عظمت و فضیلت شب و روز عید غدیر نیست. ما داریم اگر کسی مثلا در روز عرفه روزه بگیرد، برابر با صد یا پنجاه سال روزه است و اگر کسی روز عرفه صدقه دهد گویی هزار سال صدقه داده ؛ اگر کسی در عید مبعث روزه بگیرد، روزه اش کفاره گناهانش است؛ یا درک شب قدر فضیلتی بالاتر از هزار ماه عبادت دارد. اما وقتی بحث عید غدیر و فضیلت آن پیش میآید، دیگر بحث هزار سال و پانصد سال نیست. درباره این روز میفرمایند اگر کسی شب و روز عید غدیر را درک کند، انگار کل شبها و روزهای عمر دنیا را درک کرده و به عبادت و بندگی سپری کرده است.
حجت السلام چراغی تصریح کرد: اگر کسی روز عید غدیر روزه بگیرد، ثوابش برابر روزه گرفتن روزهای عمر دنیا است . بشر با همه پیشرفتش در دستگاههای محاسبه و اندازه گیری، هنوز نتوانسته ابتدا و انتهای دنیا را محاسبه کند. فقط میدانیم که چند میلیارد سال پیش دنیا ایجاد شده و چند میلیارد سال دیگر تمام میشود. انسان میداند یک روز انرژی خورشید، تمام میشود، اما هنوز نتوانسته این را محاسبه کند که ابتدا و انتهای دنیا چه زمانی است؛ بنابراین اگر شخصی در شب غدیر احیا بگیرد، فرشتگان مینویسند این شخص کل شبهای دنیا را احیا گرفته است.
رئیس تبلیغات اسلامی گیلانغرب با اشاره به اهمیت روز عید غدیر اظهار کرد: اثبات ولایت و امامت علی (ع) در این روز اتفاق میافتد. از همه مهمتر غدیر تثبیت اتحاد امیر المومنین (ع) با پیامبر اکرم (ص) و یکی بودنشان است. قرآن کریم میفرمایند که امیر المومنین (ع) خود پیامبر (ع) است. عبارت أَنْفُسَنَا وَ أَنْفُسَکمْ گویای این موضوع است.
وی گفت: شاید درست نیست که بگوییم، غدیر عید جانشینی پیامبر اکرم (ص) است. رسول خدا (ص) بحث جانشینی را بارها از ابتدای رسالتشان تا روز غدیر مطرح کرده بودند. در هر مناسبتی به ولایت امیر المومنین اشاره شده و ایشان پیش از غدیر گفته بودند، اول کسی که به من ایمان بیاورد، جانشین من خواهد بود. این موضوعی نبود که رسول خدا (ص) تا عید غدیر نگفته باشند. اما چرا عید غدیر اهمیت پیدا کرد. البته که در عید غدیر رسول خدا (ص) ولایت علی (ع) را مجدد تکرار کردند، اما سخن دیگری باید گفته میشد.در آِیه شریفه آمده است یَا أَیُّهَا الرَّسُولُ بَلِّغْ مَا أُنْزِلَ إِلَیْکَ مِنْ رَبِّکَ ۖ وَإِنْ لَمْ تَفْعَلْ فَمَا بَلَّغْتَ رِسَالَتَهُ ۚ آن جه بود که به پیامبر ندا شده است که اگر نگویی و ابلاغ نکنی انگار در این ۲۳ سال رسالتی انجام ندادی. اگر بحث جانشینی بود که پیامبر اکرم (ص) بارها آن را مطرح کرده بودند. زمانی که آیه شریفه اِنِّما وَلیُّکُمْ اللهُ وَ رَسُولُهُ وَ الَّذینَ آمَنُوا الَّذینَ یُقیمُونَ الصلَّوهَ وَ یُؤتُونَ الزَّکاهَ وَ هُمْ راکِعُونَ نازل شد، آن جا پیامبر اکرم (ص) بحث ولایت امیر المومنین (ع) را مطرح کرده بودند. سیاق آیه تبلیغ نشان میدهد که پیامبر اکرم (ص) باید چیزی میگفته که تا الان نگفته اند.موضوعی فراتر از جانشینی رسول خدا (ص) در این روز بیان شده است؛ موضوعی که تا آن روز مطرح نشده بود.
حجت الاسلام چراغی خاطر نشان کرد: رسالت روز غدیر این بود که ای پیامبر (ص) به مردم بگو که علی و فرزندان او تا مهدی (عج) خود تو هستند. پیامبر اکرم (ص) فرمودند مَنْ کُنْتُ مَوْلاهُ، فَهذا عَلِىٌّ مَوْلاهُ. هر چه من برای شما هستم، پس علی همان است. در این فراز حضرت نمیگویند علی (ع) بعد از من جانشین است؛ میفرمایند هر که من برای او مولا هستم؛ هر چه من برای هر کس هستم، پس این علی همان است. قرآن هم میگوید أَنْفُسَنَا وَ أَنْفُسَکمْ. علی (ع) خود پیامبر (ص) و نفس پیامبر (ص) و حقیقت پیامبر (ص) است.رسول خدا (ص) در این خطبه بحث کل دوازده امام و چهارده معصوم (ع) را بیان میکنند. در غدیر آنقدر که بحث حضرت مهدی (عج) است، شاید بحث دیگری نیست. غدیر اتصال مبدا با مقصد یا ابتدا و انتها است. به این دلیل امام باقر فرمودند، اولاً محمد اوسطنا محمد آخرنا محمد کلنا محمد. یعنی ائمه اطهار (ع) صرف نظر از این که فرزند، جانشین و اوصیاء پیامبر اکرم (ص) هستند، خود پیامبر (ص) و حقیقت ایشان هستند. خاتم الانبیاء (ص) فرمودند، أنَا و عَلىٌّ مِن شَجَرَة وَاحِدَة. چهارده معصوم همگی نور واحد هستند.
نظر شما