به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از رشت، آیت الله «رضا رمضانی» در آیین رونمایی از پنج عنوان کتاب حوزه دفاع مقدس با محوریت نقش روحانیت در دوران دفاع مقدس که امروز( چهارشنبه، ۶ مرداد) در پژوهشکده گیلانشناسی برگزار شد اظهار کرد: باید در بحث آثار خیلی جدی باشیم و قطعا این مجلس پیشینهای داشته است که به جمع آوری خاطرات، مطالعات و نوشته ها بر می گردد.
نماینده مردم گیلان در مجلس خبرگان رهبری گفت: در استان های دیگر آثار خوبی در حوزه های دفاع مقدس کار شده و با توجه به اینکه استان گیلان نیز دارای شخصیت های برجسته در حوزه مشاهیر علمی و چه مشاهیر دینی مانند حزین لاهیجی، عبدالرزاق لاهیجی، مرحوم آیت الله بهجت، حجت الاسلام شفتی و ... حتی کسانی مانند آیت الله خمامی که در مشروطه نقش داشتند، است، جا دارد که در این حوزه ها کارهایی انجام شود که احتیاج به تلاش و اهتمام جدی دارد.
وی با تاکید بر اینکه در بحث دفاع مقدس باید از هر جهت اهتمام ورزید تصریح کرد: خیلی ها در تلاشند که اصل انقلاب و آن اتفاق های عظیمی که رخ داده را تحریف کنند و لازمه اش این است که از طرف ما مستند سازی انجام شود.
آیت الله رمضانی بیان کرد: می شود در خصوص بحث روحانیت، دانشجویان، دانش آموزان و کارگران و خیلی صنف های دیگر کار و به نوعی آن دوران را احیا کرد.
وی انقلاب اسلامی را معجزه قرن دانست و اضافه کرد: انقلاب اسلامی ایران یک معجزه بود، و تردیدی در این زمینه نداریم که امام(ره) با معجزه خود دنیا را بیدار کرد و تفکرات غلط و نظریه هایی کسانی که می گفتند دیگر انقلاب دینی در دنیا رخ نمی دهد، را از بین برد.
آیت الله رمضانی گفت: امام معتقد بود که ما می توانیم انقلاب بر پایه دین و اسلام و ارزش های دینی آنهم در عصر پست مدرنیته داشته باشیم و این امر به راستی محقق شد.
وی با اشاره به اینکه این انقلاب باعث شد تفکرات اشتباه به زباله دان تاریخ سپرده شود و امروز فقط قدرت اسلام است که در برابر جریان استکبار می ایستد اذعان کرد: براستی که باید فهمی که در آن مقاومت و معنویت بود، احیا شوند.
آیت الله رمضانی احیای دوران دفاع مقدس را احیای صداقت، شجاعت، احیای ایثار و امانتداری، احیای اسلام و فرهنگ شهادت و... دانست و ادامه داد: در خصوص جهاد و شهادت و نقش مقاومت باید بیشتر گفته شود و به شخصه در مقابل کسانی که در این راستا تلاش کردند و نسبت به مسئله جهاد و مقاومت اهتمام ورزیدند خجالت می کشم.
وی با بیان اینکه روز بروز وظایف سنگین تری در دنیای بین الملل و در داخل کشور با توجه به مسائل مختلفی که داریم باید انجام شود و امیدوارم خداوند ما را با وظایفمان آشناتر کند در خصوص احیای فرهنگ مقاومت افزود: امروزه ایران اسلامی به عنوان الگوی مقاومت در جهان معاصر است.
آیت الله رمضانی اظهار کرد: مقاومت برای انتشار رحمت الهی و عدل است و باید بدانیم که هرجا دین است باید عدل باشد و هر کجا عدل هست بايد دین باشد.
وی در ادامه خاطر نشان کرد: شما نمی توانید معنویت و عقلانیتی در دین داشته باشید که در آن مقاومت نباشد.
آیت الله رمضانی با اشاره به اینکه اکنون خیلی ها دنبال عرفان ها و معنویت های گوشه نشین و عرفان های مسئولیت گریز هستند بیان کرد: ما معنویت های مسئولیت ستیز، مسئولیت گریز و مسئولیت پذیر داریم اما، فرهنگ شهادت یک معنویت و عرفان مسئولیت پذیر است و قطعا این مقاومت از این جهت مورد اهتمام است که می آید در مقابل خود کامگی و در برابر ظلم و ستم می ایستد.
وی افزود: مقاومت وقتی که نباشد ظلم افزایش پیدا می کند و بی عدالتی گسترش می یاید اما مقاومت وقتی به معنای درست کلمه تحقق پیدا می کند این عدالت در جوامع بشری منتشر می شود، لذا فرهنگ دفاع یعنی فرهنگ مقاومت.
آیت الله رمضانی با اشاره به اینکه در بحث احکام بیشترین آیات را در حوزه مقاومت داریم، اظهار کرد: آیاتی که در قرآن است بیش از نماز و زکات و...، به مقاومت پرداخته است زیرا برخی ها ممکن است نماز بخوانند و زکات بدهند اما مقاومت در برابر ستمگر و مستکبر نداشته باشند، خیلی ها اهل دعا هستند اما در مقابل ظلم سکوت می کنند، در حالی که ما باید بهره درست را از زیارت و حادثه عاشورا داشته باشیم.
وی با بیان اينکه امام خمینی(ره) حتی گریه کردن برای امام حسین(ع) را هم سیاسی میدانستند، گفت: اگر اشکی به انسان روحیه مقاومت ندهند و فقط صرف اشک ریختن باشد فایده ای ندارد زیرا اشک ریختن هم باید در جهت اصلاح فرد یا جامعه و یا هر دو باشد و این خیلی مهم است.
آیت الله رمضانی اذعان کرد: اگر مقاومت نباشد ظلم و سیطره در جوامع بشری به وجود می آید و نظام استکباری اوج پیدا می کند و رحمت الهی و عدل در جامعه بشری منتشر نخواهد شد.
وی تاکید کرد: باید بحث مقاومت را در عرصه های اجتماعي و سطوح مختلف جامعه بسط و گسترش دهیم و کسانی که نقش احیای خاطرات دفاع مقاومت را دارید باید بروید ببینید که در کشورهای دیگر برای رزمنده ای که برای کشورش فداکاری کرده چگونه احترام قابل هستند و برای یادبود و یادواره اش در غرب چه کارهایی انجام می دهند.
نظر شما