به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، دورنمای همکاریهای ایران و سازمان همکاری شانگهای، بررسی طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی، لزوم رفع موانع مالی و لجستیکی فعالیت بخش خصوصی ایران و سوریه، حکومت علوی مدل موفقی برای حاکمان جوامع اسلامی باشد از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در چهارشنبه 6 مرداد است.
یکی از مسایل مورد تاکید مقام معظم رهبری تعیین وحدت از ناحیه غدیر است. وحدت از زاویه ایشان در موضوع غدیر را چگونه می توان تحلیل کرد؟
غدیر از مسایل مهم مکتب شیعه است و امروز در تمام مذاهب شیعی ما غدیر به عنوان یک واقعه بزرگ تاریخی و تاثیرگذار در ذیل مکتب اسلام قرار دارد. آنچه مسلم است این است که وجود مقدس امیرالمومنین به عنوان یک شخصیت بزرگ معنوی در تمام اسلام به رسمیت شناخته می شود و تمام مذاهب و مسلک های دینی امیرالمومنین را به عنوان نقطه بزرگ تعالی مکتب اسلام بعد از وجود مقدس پیامبر اکرم (ص) قبول دارند. آنچه تفاوت بین مکتب شیعه و برخی از فرق را مشخص می کند در بحث امامت امیرالمومنین و ولایت ایشان است.
غدیر نقطه آغاز امامت است و انتقال ولایت به امیرالمومنین است. ما معتقدیم اختلاف بر سر این موضوع نباید سبب تفرق و فاصله بین فرق و مذاهب اسلامی شود. هرچه ما جلوتر می رویم فروغ و روشنایی امیرالمومنین و مکتب عدالت خواهی ایشان جهانی تر می شود و گرایش به وجود مقدس ایشان در بسیاری از فرق دینی در حال گسترش است.
تبیین درست واقعه غدیر و جایگاه امامت و ولایت در مکتب اسلام همچنین ضرورت تبیین جانشینی امیرالممومنین می تواند ما را به نقطه وحدت بخشی نزدیک کند. همه امروز متفق القول هستند که جایگاه امیرالمومنین جایگاه رفیعی است و در فرق و مذاهب دیگر نیز با توجه به مکتب امیرالمومنین و نگاه عدالت خواهی و ظلم ستیزی ایشان در بحث کمک به مستضعفین و مظلومان به عنوان نقطه وحدت بخش بین فرق و ادیان مختلف است.
مقام معظم رهبری در سخنانی دیگر درباره غدیر تاکید داشتند که آن کسانی که سعی کردند نگاه سکولار به اسلام داشته باشند جوابشان مسئله غدیر است. در واقع رهبری مخالفان غدیر را مخالفان اسلام سیاسی می دانند. تفسیر و نگاه تان از این تفسیر چیست؟
امروز مخالفان غدیر کسانی هستند که تلاش می کنند مکتب اسلام را به یک ضعف در اعمال نگاه سیاسی سوق دهند. کسانی که غدیر را قبول ندارند، کسانی هستند که نگاه دینی به مکتب اسلام و شناخت واقعی این مکتب ندارند. طبیعی است که در مکتب اسلام بعد از وجود مقدس پیامبر باید جایگزینی انتخاب می شد که هم کفو پیامبر باشد. این جانشین توسط خدای متعال، امام علی (ع) تعیین شد و بعد از ایشان نیز در وجود 12 امام محقق شد تا جریان سیاسی و فکری و اندیشه مکتب اسلام ادامه داشته باشد. امروز ما باید بتوانیم با مکتب اسلام روبروی تمام کسانی که مخالف غدیر هستند، بایستیم؛ حتی در رابطه با غدیر فرق مختلف اسلامی نیز مخالفتی ندارند و تنها تفاوت در برداشت از واقعه غدیر است.
بررسی تسهیل صدور روادید برای سفر شهروندان ایران و روسیه
سفیر ایران در روسیه با ایوان ولینکین مدیرکل کنسولی وزارت امور خارجه روسیه دیدار و گفتوگو کرد. در دیدار کاظم جلالی با مدیر کل کنسولی وزارت امور خارجه روسیه در تاریخ ۵ مرداد ماه سال جاری، موضوعات مربوط به همکاریهای کنسولی فیما بین دو کشور از جمله تسهیل صدور روادید برای سفر شهروندان دو کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
طرفین در این دیدار بر ضرورت توسعه همکاری های کنسولی متناسب با روند شتابان و رو به رشد روابط دوجانبه تاکید کردند.
ضرورت برگزاری نشست های کارشناسی ، برقراری کنسولگری های جدید و گام های عملیاتی در عینیت بخشیدن به اهداف اقتصادی دو کشور و حل و فصل مسائل ایرانیان مقیم روسیه از دیگر موضوعات مذاکره و توافقات طرفین در این دیدار بود.
باید موانع مالی و لجستیکی فعالیت بخش خصوصی ایران و سوریه رفع شود
رئیس مجلس در نخستین نشست رسمی خود در سوریه، پای پیشنهادات و نکات حدود ۵۰ نفر از بازرگانان، تجار و فعالان بخشهای خصوصی ایران و سوریه نشست. محمدباقر قالیباف در ابتدای این دیدار که با حضور محمد ثامن الخلیل وزیر اقتصاد و تجارت خارجی سوریه در حال برگزاری است، تاکید کرد: امروز مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی و تجاری شما هستید و باید همه ما بتوانیم مانند رزمندگان و مجاهدانی که در جنگ نظامی و امنیتی تلاش کردند، تلاش کنیم.
وی اضافه کرد: این سفر و حضور من با هدف گسترش و عمق بخشیدن به فعالیتهای اقتصادی، کشاورزی و تجاری دو کشور انجام شده و به همین دلیل ترجیح دادم نخستین نشست رسمی را با فعالان اقتصادی و تجاری برگزار کنم و مصمم هستیم برای مشارکت بخش خصوصی دوکشور در ظرفیتهای اقتصادی زمینههای مناسب را فراهم کنیم و این بخش را توسعه دهیم.
رئیس مجلس در نشست با حدود ۵۰ نفر از تجار، بازرگانان و فعالان اقتصادی، صنعتی و کشاورزی بخش خصوصی ایران و سوریه تاکید کرد: باید با تلاش برای رفع موانع فعالیت بخشهای خصوصی دو کشور در حوزههای مختلف اقتصادی شاهد شکل گیری یک تجارت قوی بین بخش خصوصی ایران و سوریه باشیم.
محمدباقر قالیباف شب گذشته در دیدار حدود ۵۰ نفر از تجار و فعالان اقتصادی ایرانی و سوری در دمشق، با تبریک برگزاری موفق انتخابات مهم ریاست جمهوری یازدهم به مردم سوریه گفت: این انتخابات پیام روشنی برای دشمنان سوریه داشت و آن این که مردم این کشور مصمم هستند موفقیت خود در پایان دادن به جنگ و تروریسم را در دوران بازسازی و فعالیتهای اقتصادی این کشور نیز تکرار کنند.
رئیس مجلس با بیان این که امروز شاهد آغاز جنگ اقتصادی و تحریم علیه کشورهای محور مقاومت هستیم، فعالان حوزه اقتصادی و تجاری در ایران و سوریه را مجاهدان عرصه جنگ اقتصادی وتجاری توصیف کرد و گفت: شما باید مانند رزمندگان و مجاهدان جبهه نظامی و امنیتی تلاش کنید تا در این جنگ نیز پیروز شویم.
دورنمای همکاریهای ایران و سازمان همکاری شانگهای
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو به منظور بحث و گفتوگو در خصوص دورنمای همکاری های ایران و سازمان همکاری شانگهای با بختیار حکیم اف، نماینده رئیسجمهور روسیه در امور این سازمان، دیدار کرد.
در این دیدار طرفین در خصوص همکاری های جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضو ناظر و فعال سازمان شانگهای با اعضای این سازمان گفتوگو و تبادل نظر کردند.
طرفین در این دیدار بر وجود زمینه های مختلف برای حضور فعالتر ایران در سازمان شانگهای تاکید و طرف روس به موضع روسیه در مورد حمایت از عضویت کامل ایران در این سازمان اشاره نمود.
در این ملاقات دورنمای همکاری های دو کشور مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
بررسی طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی در جلسه غیر علنی مجلس
جلسه غیر علنی صبح امروز چهارشنبه 6 مرداد مجلس شورای اسلامی برای بررسی طرح ساماندهی پیام رسان های اجتماعی برگزار شد.
در این جلسه همچنین نمایندگان درباره چگونگی برگزاری مراسم تحلیف سیزدهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری بحث و تبادل نظر کردند.
نظر شما