خلأ جایگاه صنعت اسباب بازی در وزارت صنایع/ ساختار حوزه اسباب بازی با مشکل مواجه است

مهدی زاده با بیان اینکه تولیدکنندگان بزرگ در حوزه اسباب بازی با تیراژ بالا در کشور فعال هستند، گفت: مشکل این است که شرح صنعتی مشخصی برای تولید اسباب بازی نداریم.

«دکتر آیدین مهدی زاده»، در پاسخ به این سئوال که آیا اسباب بازی در کشور ما تبدیل به صنعت شده است، به خبرنگار فرهنگی خبرگزاری شبستان، گفت: واقعیت این است که باید ببینیم مصداق صنعت را چطور تعریف می کنیم. ما معمولا صنعت را از طریق اکوسیستم اش می شناسیم، از این بابت که در قسمت های مختلف کارکردهای مشخص داشته باشد. به هر حال ما از لحاظ ساختار اجراییات، تولیدکننده اسباب بازی در ایران کم نداریم. اتفاقا تولیدکنندگان بزرگ با تیراژ بالا هم در کشور داریم. مشکل اساسی ما  در اینکه به این حوزه ، صنعت اطلاق کنیم  این است که یک مقدار ساختارهای اداری و تشکیلاتی نیاز است که خیالمان راحت باشد تا بتوانیم بگوییم صنعت اسباب بازی داریم.

 

 

مسئول کمیته رقابتی و داوری آثار در بخش رقابتی ششمین جشنواره ملی اسباب بازی با بیان اینکه در وزارت صنایع کارگروه مشخص و جایگاه معین برای صنعت اسباب بازی نداریم، عنوان کرد: ما شرح صنعتی مشخصی برای تولید اسباب بازی نداریم، حتی موافقت اصولی آن را باید به سختی توجیه کنیم و گفت و گو شود؛ به عنوان مثال مشخص نیست صنعت اسباب بازی جزو صنایع آلاینده است یا نیست، فرهنگی به حساب می آید یا نه. در این زمینه چند دستگی وجود دارد چون چندین بار جا به جا شده است.

 

این طراح اسباب بازی و پژوهشگر صنایع فرهنگی اظهار داشت:حتی از لحاظ صنفی هم صنف مشخص اسباب بازی نداریم. اسباب بازی بین چند صنف دست به دست شده است. اینها باعث شده است که ما واقعا نتوانیم از لحاظ تشکیلاتی لفظ صنعت را به اسباب بازی اطلاق کنیم هرچند که قدم های بزرگی مثل تشکیل انجمن تولیدکنندگان اسباب بازی یا حرکاتی که شورای نظارت در اسباب بازی انجام داده را داشتیم. برای همین در حوزه اسباب بازی رو به جلو هستیم و حرفی در این نیست اما از نظر تشکیلاتی نه و از لحاظ عملیاتی بله.

 

 دبیر چهارمین رویداد ایده‌آزاد اسباب‌بازی با اشاره به اینکه در حوزه صنایع می توانم بگویم تنوع خوبی در صنعت اسباب بازی داریم، بیان کرد: سال قبل در ششمین جشنواره اسباب بازی شش دسته مشخص از لحاظ جنس و متریال شامل فلزی، پلاستیکی، چوبی، کاغذی، مقوایی و ترتیبی آثار به دست ما رسید. افراد می توانستند آنها را در سطح جشنواره ببینند و تهیه کنند.

 

دکتر مهدی زاده با بیان  تولیدکنندگانی که در حوزه اسباب بازی داریم، تک تولیدکننده نیستند، تصریح کرد: این تولید کنندگان از سطحی برخور دارند و از طرفی شاهد تنوع در حوزه اسباب بازی هستیم. اشکال کار این است که ذات و مفهوم اسباب بازی به خاطر ذات متنوع اش و اینکه میزان بزرگی را شامل می شود، باعث می شود که کلا سخت بتوانیم آن را زیر چتر جمع کنیم. این مسئله باعث می شود که کار سخت شود اما در کل در این حوزه رو به جلو هستیم.

 

وی خاطر نشان کرد: در یک کلام می توان گفت که بله می توانیم بگوییم صنعت اسباب بازی داریم ولی اولا تشکیلات آن مسئله است. وزارت صنایع باید همکاری کند. از لحاظ اتاق بازرگانی و صنف هم باید کارهایی صورت گیرد؛ مثلا صادرات اسباب بازی داریم اما نظامی ندارد یعنی زیر نظر یک اتاق بازرگانی مشخص این اتفاق انجام نمی شود. بازرگانان در زمینه اسباب بازی دارند کار انجام می دهند اما کار باید منظم انجام می شود.

 

کد خبر 1078245

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha