به گزارش خبرگزاری شبستان، ۱۶ تشکل دانشجویی علوم پزشکی سراسر کشور در نامهای خطاب به آیت الله سیدابراهیم رئیسی، اولویتهای نظام سلامت ایران را به دولت سیزدهم یادآور شدند. در ابتدای این بیانیه خطاب به سیدابراهیم رئیسی، رئیس جمهوری منتخب آمده است:
حکمرانی خوب نظام سلامت منجر به عملکرد بهتر نظام سلامت و در نهایت، دستیابی به نتایج سلامتی بهتر برای مردم جامعه میشود و ضروری است ابعاد پنج گانه حاکمیت شامل مشارکت معنادار، شفافیت، استفاده از شواهد برای تصمیمسازی، پاسخگویی و مسئولیتپذیری مورد توجه تصمیمسازان نظام سلامت قرار گیرد و اصلاح حاکمیت نظام سلامت با تولیت وزارت بهداشت، با جدیت توسط رئیس جمهور مطالبه گردد.
در ادامه این بیانیه با تاکید بر ضرورت ایجاد و تکمیل پرونده الکترونیک سلامت، اجرای طرح پزشک خانواده، پیشگیری و مبارزه با فساد و تعارض منافع و افزایش شفافیت و پاسخگویی در نظام سلامت، اظهار کرد: با عنایت به کلام رهبری و توجه خاص به وضعیت حساس نظام سلامت کشور که حدود 17% از بودجه عمومی را به خود اختصاص می دهد و با چالش های عمیقی همچون پایان دادن به کرونا، جلوگیری از ورشکستی دانشگاه ها و تامین دارو روبرو است انتظار می رود حضرتعالی انتخابی صاحب تجربه مدیریتی ملی، کارآمد و با روحیه جوان داشته باشید چراکه مجالی برای آزمون و خطا و از دادن فرصت ها نمانده است.
در بخش دیگری از این بیانیه با اشاره به ویژگیهای وزیر بهداشت تصریح شده است: باتوجه به بند 9-6 سیاست های کلی سلامت ابلاغی مقام معظم رهبری که تدوین تعرفه خدمات و مراقبت های سلامت مبتنی بر شواهد و بر اساس ارزش افزوده با حق فنی واقعی یکسان برای بخش دولتی و غیردولتی در نظر گرفته شده است. بی توجهی و عدم اجرای این قانون ریشه بسیاری از مشکلات و آسیب ها می باشد و باعث افزایش هزینه های کمرشکن و به زیر خط فقر رفتن بسیاری از بیماران شده است. ایجاد ساز و کاری جهت ترغیب اساتید و متخصصان به حضور بیشتر در مراکز درمانی و آموزشی دولتی با هدف رفاه مردم و با درنظر گرفتن عدم توان پرداخت هزینه های بخش خصوصی و جلوگیری از ضعف آموزشی دانشجویان بسیار حائز اهمیت است.
در ادامه این بیانیه آمده است: توسعه کمی و کیفی بیمه های بهداشتی و درمانی با هدف همگانی ساختن بیمه پایه درمان، کاهش سهم مردم از هزینه های درمان تا آنجا که بیمار جز رنج بیماری، دغدغه و رنج دیگری نداشته باشد، ارائه خدمات فراتر از بیمه پایه توسط بیمه تکمیلی، اصلاح نظام پرداخت مبتنی بر کیفیت عملکرد، افزایش کارآیی، ایجاد درآمد عادلانه و ترغیب انگیزه های مثبت ارائه کنندگان خدمات و توجه خاص به فعالیتهای ارتقاء سلامت و پیشگیری در مناطق محروم.
در بخش دیگری از این بیانیه تاکید شده است: امروزه ارائه خدمات سلامت به مردم هرچند از کیفیت، تخصص و آموزش اندکی دور شده و دچار برخورد شهرداری مابانه و صرفا خدمات نگر شده است.
در پایان این بیانیه آمده است: در پایان جنبش دانشجویی مسلمان در دانشگاه های علوم پزشکی سراسر کشور وظیفه خود می بیند در راستای تحقق مسئولیت اجتماعی خود، برای دستیابی به این مهم، بیشینه تلاش و تکاپوی علمی و اجرایی خود را در طبق اخلاص گذارد.
نظر شما