به گزارش خبرگزاری شبستان، علیرضا زاکانی صبح امروز در دومین روز برگزاری سیزدهمین گردهمایی مدیران هیأتهای محوری و برگزیده کشور که به همت جامعه ایمانی مشعر برگزار شد، اظهار کرد: انتخابات ۲۸ خرداد فصل جدیدی را برای کشور باز کرد و هیچگاه از ابتدای انقلاب تا به امروز میان مسؤولان این یکدستی را نداشتیم که همه مسؤولان یکپارچه و هماهنگ از موضع و پایگاه انقلاب بخواهند خدمت خود را دنبال کنند و این هم فرصت و هم تهدید است، فرصتی که بتوانیم تغییر ایجاد کنیم و تهدیدی که نتوانیم از آن استفاده کنیم و با مشکل روبرو شویم.
وی اضافه کرد: امروز دولت موانع داخلی و خارجی دارد و باید ببینیم که ما چگونه میتوانیم در رفع موانع نقشآفرینی کنیم. نماینده مردم قم در مجلس شورای اسلامی عنوان کرد: تهدید خارجی نسبت به تهدیدهای داخلی مؤثر نیست هر چند این به معنای بیاهمیتی نیز نیست و در سطح منطقهای نیز بعد از جنگ جهانی دوم هیچگاه دنیا همانند امروز آماده یک نظم جهانی چندوجهی نبوده و زمینه حاکمیت ملتها همانند امروز فراهم نشده است.
وی نقش ایران را در منطقه بینظیر خواند و گفت: اکنون برای منطقه و جهان مهم است که رئیس جمهور ایران روحانی است یا رئیسی، چراکه شیوه رفتار دو جریان با یکدیگر متفاوت است.
زاکانی با بیان اینکه بسیاری از مشکلات کشور بخاطر بهانهجوییها پدید آمده است، عنوان کرد: ما باید مراقب تهدیدهای پیشرو باشیم، تهدید اول برای کشور حزباللهیها تهدید دوم مناسبات حکومتی میان مجلس، قوه قضاییه و دولت، تهدید سوم خود دولت و تهدید چهارم در متن جامعه است.
زاکانی اضافه کرد: اگر حزباللهیها فکر کنند که اکنون کار تمام شده است دچار تهدید میشویم و اگر هم فکر کنند سفرهای باز شده و سهمخواهی کنند باز هم با تهدید روبرو هستیم، امثال من حزباللهی نباید تسویه حسابهای درونی را انجام دهم و به جای بهرهبردن به دنبال از خود گذشتن باشم.
وی با تاکید بر اینکه ما نباید سلیقهها را دستهبندی کنیم و تجربه اشتباهی که در دوره احمدینژاد رخ داد را تکرار کنیم، اظهار کرد: حزباللهیها باید بیش از هر روزی احساس کنند که به انقلاب و مردم بدهکارند و دست در دست یکدیگر به میدان بیایند در غیراینصورت یک انقلابینما وارد میدان میشود و پیروزی به دست آمده را نابود خواهد کرد.
زاکانی با اشاره به اینکه ما باید در قالب هیأت منظومه فکری و منطق ولی را فهم و آن را به جامعه تزریق کنیم، اظهار کرد: ما باید جامعه حزباللهی را به سمت آگاهی و انگیزهبخشی ببریم، آنجایی که این افراد بیشتر از دیگر مکانها تجمع میکنند هیأت و مسجد است.
وی از ارتباط میان قوا و پیوستگی درون حکومت و حاکمیت بهعنوان یک خبر نام برد و گفت: اگر دقت نداشتیم باشیم هر یک از قوا به تنهایی میتواند مانع رسیدن به موفقیت شود درحالیکه قوا و نهادها باید مراقب باشند که یک تیم هستند و هر نقاب و شکاف و بی برنامگی و ناهماهنگی منجر به آسیب رسیدن به نظام میشود و ما نیازمند یک قرارگاه فکری مشترک هستیم.
زاکانی با بیان اینکه با آمدن فقر، ایمان از خانه بیرون میرود، عنوان کرد: بخش قابل توجه مشکلات امروز اقتصادی است و افرادی که مشکل دارند همه مشکلات را گردن اسلام، انقلاب و انقلابیها و رهبری میدانند درحالیکه اینها نسبتی با رهبری و انقلابیها ندارد چراکه کار اصلی در دست این افراد نبوده است.
وی با تاکید بر اینکه ما نیازمند قرارگاه مشترک و سهمبرداری از مشکلات هستیم، گفت: خطر ناهماهنگی و بدتر از آن دعوا میان قوا بسیار مهم و قابل توجه است، هر چند بخش قابل توجهی از کشور در اختیار دولت است اما اگر مجلس همراه نباشد مشکل ایجاد میشود و یا اگر دولت بخواهد از مجلس گذر کند هم قطار انقلاب از ریل خارج میشود.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه ما نباید اجازه دهیم تیمی که پیروز شده درگیر روزمرگی شود و از شعارها فاصله گیرد، عنوان کرد: اکنون ما در شروع کار هستیم و سیستم نیاز به تغییر جهت، کارآمدی و پالایش دارد.
وی با اشاره به اینکه ما ۴۲ سال است که منتظر دولت و جامعه اسلامی و در نهایت رسیدن به تمدن اسلامی هستیم، اظهار کرد: امروز این ادبیات که ادبیات ولی جامعه است باید توسط هیأتها به جامعه تزریق و از جامعه رسیدن به این هدف درخواست شود، دولت هم باید طی چند ماه مسیری را طی کند که مشکلات اقتصادی کمتر شود و بار کمتری بر دوش مردم باشد هر چند این همه خرابکاری به وجود آمده نیازمند زمان است اما مسؤولان کارهای کوتاه مدت و بلند مدت را دنبال خواهند کرد.
زاکانی گفت: اگر رئیسی با ۵۰ درصد مشارکت دولت را تحول گرفت باید در انتخابات آینده این آمار به بالای ۷۵ درصد برسد و رسیدن به این هدف نیازمند مشارکت هیأتهاست هر چند مردم هم وعدههای داده شده را فراموش نخواهند کرد.
وی ادامه داد: خطر بعدی در مورد درون دولت است که خدایی نکرده افراد انقلابینما کار را به دست گیرند، امروز بزرگترین تهدید درون دولت میتواند افراد ناتوان، برنامههای نامناسب، ناهماهنگیها و تعیین اولویتهای اشتباه باشد.
زاکانی گفت: هیأت باید با یک منطق درست به شکلگیری دولت درست کمک کند و چشمان بیدار دولت شود تا دولتمردان بتوانند بهترینها را انتخاب کنند و هیأت باید نظارت هم کند، امروز اگر اتفاقی برای کشور بیفتد آن را از چشم انقلاب میبینند چراکه تا امروز میگفتیم انقلابیها در رأس کار نیستند.
وی با تاکید بر اینکه کشور ما بهشت جاسوسها و نفوذیهاست، اظهار کرد: مگر میشود یک میز را از نطنز خارج کنند و مواد منفجره داخل آن بگذارند و دوباره آن را به نطنز برگردانند تا در یک روز مورد نیاز آن را منفجر کنند.
زاکانی با تاکید بر اینکه دقت در جهتگیری، بکارگیری عناصر شایسته و حرکت در مسیر باید مورد توجه هیأت قرار گیرد، گفت: خطر در متن جامعه، خطر بیاعتمادی است اینکه در تهران بیش از ۷۵ درصد در انتخابات شرکت نمیکنند یک خطر است.
وی اظهار کرد: رئیسی برای موفقیت در مرحله نخست باید نگاه ایجاد شده به سمت خارج را به سمت داخل برگرداند و مردم را به سمت میدان سوق دهند چراکه مردم هستند که در جنگ اقتصادی، فرهنگی و غیره میتوانند مشکلات را رفع کنند.
زاکانی با اشاره به اینکه جامعه نیاز به معرفت و بصیرت، انگیزه، احساس و هزینه کردن دارد، مطرح کرد: هیأت در متن جامعه است و در همهاین حوزهها میتواند تاثیرگذار باشد اما اگر کوتاهی صورت گیرد در حقیقت حق لطمه خواهد دید.
وی با بیان اینکه سهمخواهی سم مهلک انقلاب است افزود: انقلاب در حوزه فرهنگی اقتصادی اجتماعی باید متحول شود. امروز مهم است که هیآت در شکلگیری دولت، در مطالبه از دولت، در همفکری با دولت و در نظارت بر دولت نقش داشته باشند.
نظر شما