به گزارش خبرگزاری شبستان، این نمایشگاه به دعوت شهرام انتخابی و فکتوری تی تی تهران - برلین شکل گرفته است و هرکدام از هنرمندان پرفورمنسی را اجرا کردند تا به مسائل روز بپردازند و دغدغههای اساسی خود را در این راستا بیان کنند. پس از آن عکسها و فیلمهایی از این اجراهای محیطی تهیه شده و هم اکنون در معرض دید علاقهمندان قرار گرفته است.
این مجموعه با دوری گزیدن از فضاهای رایج هنری و محل نمایش آثار، در فضایی خارج از شهر شکل گرفته است تا ضمن غلبه بر محدودیتها، نگاهی گستردهتر به این مسئله داشته باشد که فضاهای اطراف شهر با سرعتی غیرقابل کنترل دستخوش تغییرات محیط زیستی، تحولات و آسیبهای فرهنگی برگشتناپذیر میشود.
از سوی دیگر شیوع کرونا که همه مردم را به اجبار به سمت انزوا و ارتباطات بسته هدایت کرد، باعث استفاده بیشتر از ابزارهای مدرن ارتباطات شد. حال عدهای از هنرمندان با گذر کردن از مرزهای شهری به مثابه حرکتی انتقادی و نمایش این رویداد در فضای مجازی، فعالیت خود را به شیوهای نوین بیان کردهاند.
شهرام انتخابی در فضایی غیر معمول چهار ساقه را در خاک فرو کرده و حریم نمایشگاه و ایده اشتراکی بودن پرفورمنسها را در قالب معماریای غیر رسمی مشخص میکند و به این ترتیب رویدادی غیر معمول پدید میآید.
هانیه کاشانی در چیدمان «عزیمت» به مسئله مهاجرت و به ویژه موج نوی مهاجرت که بیشتر قشر جوان جامعه را دربر میگیرد پرداخته است.
تارا ابطحی در پرفورمنس «نگاه» به رفتارهای آزارگری که از سوی عدهای از افراد جامعه بر اشخاص و به ویژه زنان اعمال میشود توجه داشته است.
شیوا سیدی در پرفورمنس «گذر» به مسئله انسان مصرفگرا میپردازد که به مردابی سیریناپذیر و غیرقابل کنترل تبدیل شده است و ابزارهایی که جهت کمک به آسودگی او ابداع شده بودند، به تدریج به هدفی برای زیستن تبدیل شدهاند.
در پرفورمنس «زن خوب» توجه فرناز ناصربخت به باورهای سنتی و بایدها و نبایدهایی است که در طول سالیان طولانی برای زنان تعریف شده است.
حسام نیکفال در پرفورمنسی تلاش بیهوده انسان برای یافتن هویت خود را به تصویر کشیده و با رنگها و مواد معلق مختلفی که هوای مجموعه را تحت تاثیر قرار میدهد برای مخاطب قابل مشاهده است.
نمایشگاه مجازی «گذر» تا ۵ شهریور ۱۴۰۰ در لینک https://vimeo.com/567439731 در معرض دید علاقهمندان است.
نظر شما