رعایت حقوق مردم در همه امور ضروری است

آیت الله دری نجف آبادی گفت: رعایت حقوق مردم و شهروندان در همه امور امری واجب و ضروری است.

به گزارش خبرگزاری شبستان از اراک، آیت الله «قربانعلی دری نجف آبادی» در همایش ملی علوم انسانی و حکمت اسلامی کمیسیون تخصصی حکمت اسلامی و تعالی عمران، معماری و شهرسازی که بصورت مجازی برگزار شد، گفت: فلسفه اسلامی گنجینه بی بدیلی است که در آن بحث عقلانیت مدیریت شده و همراه با تقوا و در جهت قرآن و معرفت که تعالی و تکامل انسان را به دنبال دارد، حرکت می کند.

 

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک با اشاره به اینکه خداوند به انسان استعداد شناخت حق را داده است، افزود: پروردگار عالم انسان را دارای اختیار و آزادی آفریده تا با استفاده از عقل و اراده به سمت معارف اسلامی حرکت کنند.

 

وی در ادامه با بیان اینکه قلب انسان و مقام عرفان و شهود منبع دیگری برای شناخت حق از باطل است، خاطر نشان کرد: انسان باید با استفاده از عرفان نظری و عملی به مقام ولی اله رسیده و همه چیز را در تدبیر خداوند ببیند که این شهود و عرفان واقعی است.

 

این مقام ارشد استان در بخش دیگری از سخنانش به بحث شهرسازی نیز اشاره کرد و ادامه داد: در بحث شهرسازی نیز مهندسان، معماران و طراحان سازه ها باید اصول را رعایت کنند و برای مکان یابی صنعتی با دقت کار را پیش ببرند تا موجب آلودگی آب های شیرین نشوند.

 

حقوق عامه مردم باید در همه امور رعایت شود

 

نماینده ولی فقیه در استان مرکزی و امام جمعه اراک، آب، برق، هوا و زمین را حق عمومی مردم دانست و بیان کرد: حقوق عامه مردم باید در همه امور رعایت شود.

 

آیت الله دری نجف آبادی همچنین با تاکید بر اینکه معماران باید برای شهرسازی به درجه بندی زمین دقت کنند، خاطر نشان کرد: زمین های ارزشمند کشاورزی را به خانه، آپارتمان و شرکت و کارخانه تبدیل نکنند، چرا که برای تبدیل خاک به خاک مرغوب کشاورزی صد سال زمان نیاز است.

 

 وی ادامه داد: قرآن و تعالیم اهلی بیت عصمت و طهارت (ع) منابع بسیار ارزشمندی برای ما در همه امور هستند و بهره گیری از آنها برای انجام کارهای مختلف حتی معماری و شهر سازی ضروری است.

 

توجه به معماری اسلامی در ساخت و سازها ضروری است

 

در ادامه معاون علوم انسانی و هنر دانشگاه آزاد اسلامی  نیز در سخنانی با اشاره به اینکه معماری اسلامی از دوران صفویه آغاز شده است، گفت: معماری های آن دوران نشان می دهد در تمدن متفکران توجهی به معماری اسلامی نیز داشته اند.

 

حجت الاسلام «خسروپناه» افزود: اگر در مورد رویکرد اسلامی بخواهیم بگوییم باید نگاهمان به رویکرد تاریخی و منطقی باشد یعنی تاثیر تفکر عرفانی از قرن ۵ به بعد را در معماری بررسی کنیم.

 

وی خاطر نشان کرد: از آن تاریخ به بعد در معماری ها از معماری اسلامی و آموزه های قرآنی تاثیر گرفته اند هر چند از معماری ایران، روم و هند باستان نیز نمی توان غافل شد.

 

این مقام مسئول ادامه داد: معماری اسلامی ساختار درونی و بیرونی دارد که حکمت اسلامی و تاثیر آن را در این ساختارها مانند معرفت شناسی می توان دید.

علوم انسانی سبب رشد و تعالی فرهنگی انسان می شود

 

همچنین در ادامه این همایش مجازی « حسین کلانتری» نیز با اشاره به اینکه ادبیات دانش و معرفت انسانی است که کارشناسان این حوزه با استفاده از نشانه گذاری می توانند برای کلام بشر معانی پیدا کنند، گفت: علوم انسانی به عنوان دانش مخلوق، سبب رشد و تعالی فرهنگی انسان می شود.

 

رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد اراک ادامه داد: انسان موجودی خاکی است که ازعناصر پیچیده مذهبی، اخلاقی، زمینی و آسمانی خلق شده است.

 

وی با اشاره به اینکه ایران اسلامی در حوزه های مختلف از علوم انسانی بهره مند شده است، گفت: با استفاده از میراثی که در اختیار داشته ایم در حوزه علوم انسانی و ادبیات در زبان شناسی پیشرفت های بسیاری را بدست آورده است.

کد خبر 1073720

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha