خبرگزاری شبستان/ ایلام
حاج شیخ محمد تعمیر کاری در سال 1314 در شهر ایلام و در خانواده ای متدین و مومن دیده به جهان گشود، عشق به اهل بیت (ع) وی را بر آن داشت تا در همان دوران جوانی برای کسب علم و معرفت ایلام را به قصد قم ترک کند.
تعمیر کاری دروس سطح را در محضر فضلای آن دوره در حوزه علمیه قم به پایان برد و مدتی در دروس خارج حضرت امام (ره) و آیت الله گلپایگانی شرکت کرد.
توجه به تزکیه و تهذیب نفس او را بر آن داشت تا حضور در درس بزرگان اخلاق و عرفان را سرلوحه برنامه درسی و اخلاقی خود قرار دهد.
ایام تحصیل مرحوم تعمیرکاری در حوزه علمیه مصادف با خیزش جاودانه امام خمینی (ره) و آغاز نهضت روحانیت شد و او نیز همگام با دیگر فضلای جوان حوزه به یاری امام (ره) شتافت.
همراهی او با نهضت امام (ره) جهت زندگی او را مشخص کرد و از این تاریخ به بعد بود که او چوبه دار خود را بر دوش کشید و شهر به شهر، روستا به روستا، مسجد به مسجد در کنار تبلیغ و ترویج مکتب حیات بخش تشیع و مبارزه با خرافه، فریاد عدالت خواهی امام و محرومیت مردم دیار خود را فریاد زد.
چنین حرکتی موجب شد تا نام تعمیر کاری در لیست مخالفان درجه اول رژیم ستمشاهی و افراطی ترین حامی امام(ره) قرار گیرد و او را تا پای چوبه دار بکشاند که نظر به حساسیت منطقه ایلام و مردم غیور آن، استاندار وقت مانع اعلام و اجرای این حکم شد.
یک سال زندانی شدن در سیاهچاله های رژیم در تهران و تحمل شکنجه های وحشیانه ساواک چون کشیدن 20 ناخن او، چنان تن ورزیده و قدرتمندش را در هم شکست که پس از آزادی در دیدار نخست حتی خانواده اش قادر به شناخت او نبودند.
سه سال تبعید در بافت کرمان، دو سال تبعید در مشکین شهر و هشت ماه در ایذه خوزستان برای او دورانی سخت و دشوار بود و در این دوران تبعید بود که تعمیرکاری، مردم مبارز دیگر شهرها را با نام ایلام و ایلامی آشنا کرد.
با وجود ابلاغ ساواک به تمام شهرها مبنی بر ممنوع المنبری، وی هرگز حاضر به این کار نشد و در کنار حرکت تبلیغی و موضع گیری های سیاسی همچنان به آشنایی مردم با نهضت انقلابی و آرمانهای امام راحل در مناطق مختلف کشور به ویژه استان ایلام ادامه داد.
انقلاب پیروز شد و تعمیرکاری ایلامی بار دیگر به آغوش محراب مسجد جامع ایلام بازگشت و در کنار آیت الله حیدری و سایر روحانیون مبارز به پاسداری از دستاوردهای انقلاب پرداخت.
صدای دعای توسل و دعای کمیل و زیارت عاشورای تعمیرکاری در محراب در کنار سخنان پر شور و هدایتگرانه و منتقدانه او در بین نمازگزاران یاد او را در بین بسیجی ها و نیروهای حزب اللهی زنده نگه داشته است.
بنای مسجد جامع بخش ملکشاهی، ممانعت از ساخت بنای مکان های مذهبی بدون سند در برخی مناطق استان، مبارزه با خرافه و حرکتهای انحرافی از ثمرات سفرهای او به شمار می رود.
حضور تعمیرکاری در جبهه های حق علیه باطل برگی زرین دیگری از زندگی این فاتح زندانهای عصر ستمشاهی در بین فاتحان جبهه نبرد است که به حق موجب دلگرمی جوانان سپاهی و بسیجی مستقر در تیپ مقتدر امیرالمومنین(ع) ایلام شد.
روحیه انقطاع از دنیا و مقام، ساده زیستی و گریز از تجمل گرایی، رک گویی، برخورد مهربانانه و متواضعانه با اقشار مختلف مردم، واکنش مقتدرانه در برابر انحرافهای سیاسی، اجتماعی و فرهنگی و احترام ویژه به پدر و مادر از ویژگی های این روحانی وارسته ایلامی به شمار می رود.
در کتاب "عالم مبارز" زندگی نامه حجت الاسلام حاج شیخ محمد تعمیرکاری بیش از 300 یرگ سند در موضوع احضار، اخطار، جلسات، دستور حبس و بازداشت، تبعید و بازجویی مربوط به مرحوم تعمیرکاری آمده است.
قدیمی ترین سندی که در این مجموعه درج شده است مربوط به سال 1346 شمسی و موضوع آن سخنرانی علیه شاه بوده است.
در پیام مقام معظم رهبری به مناسبت درگذشت آن عالم مبارز آمده است: خبر در گذشت روحانی انقلابی مرحوم حجه الاسلام آقای تعمبرکاری (رحمت الله علیه) موجب تأثر اینجانب گردید. ایشان عالمی مبارز و غیور در همه صحنه های انقلابی در سالهای جنگ و پیش از آن و پس از آن دارای حضوری فعال و مؤثر بود.
وجود چنین فعالان مبارز و انقلاب در هر نقطه، همواره منشاء برکات فراوانی برای آن منطقه بوده است و این بزرگوار حقا منشاء چنین برکاتی بود.
حاج شیخ محمد تعمیرکاری، این روحانی متقی و ساده زیست ایلامی که همواره نامش برای ایلامیان یادآور قناعت، شجاعت و استقامت است، در فروردین سال 79 دارفانی را وداع گفت.
پایان پیام/
نظر شما