شرکت در انتخابات مصداق بارز هم‌عهدی با ولایت است

حجت‌الاسلام حشمتی با اشاره به تاکیدات مقام معظم رهبری بر حضور حداکثری در انتخابات، گفت: شرکت در انتخابات، مصداق بارز هم‌عهدی با ولایت و گره‌گشایی از مشکلات مردم است.

به گزارش خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان، دهه کرامت از اول ذی القعده همزمان با سالروز ولادت حضرت فاطمه معصومه(س) آغاز و تا یازدهم این ماه سالروز ولادت امام رضا(ع) ادامه دارد.دومین روز این دهه با عنوان «هم‌عهدی در مسیرولایت گره گشایی از امت» نامگذاری شده است. به همین مناسبت با حجت الاسلام «حسن حشمتی»، استاد دانشگاه و کارشناس مذهبی در مورد عنوان دومین روز این دهه گفت وگویی ترتیب دادیم که در ادامه مشروح آن را می خوانید:

 

حجت الاسلام «حسن حشمتی»، در گفت و گو با خبرنگار گروه مسجد و کانون های مساجد خبرگزاری شبستان با اشاره به عنوان دومین روز دهه کرامت با عنوان «هم‌عهدی در مسیر ولایت،گره‌گشایی از امت»، اظهار کرد: مطرح شدن دهه کرامت در انقلاب اسلامی ایران با این هدف بوده است که بدانیم که موالید این ایام، یعنی حضرت فاطمه معصومه(س)، حضرت امام رضا(ع) و حضرت شاهچراغ(ع) شخصیت های والایی هستند که لازم است در جامعه ما نسبت به شناخت هرچه بیشتر آنها اهتمام صورت گیرد.

 

این کارشناس دینی بیان کرد: مرقد مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) همواره مامن، ملجا و پناه عاشقان و ارادتمندان آن حضرت(ع) بوده است و با زیارت آن بزگواران مردم همواره به حوائج دنیوی و اخروی دست یافته اند و با نگاه به روایات اسلامی می بینیم که از لسان امام جعفرصادق(ع) سال‌ها قبل از تولد حضرت فاطمه معصومه (س) آمده است: «آگاه باشید که برای خدا حرمی است و آن مکه است؛ و برای پیامبر خدا(ص) حرمی است و آن مدینه است؛ و برای امیر مؤمنان(ع) حرمی است و آن کوفه است. بدانید که حرم من و فرزندانم بعد از من، قم است.» و همچنین فرمودند« آگاه باشید که قم، کوفه کوچک ماست، بدانید بهشت هشت دروازه دارد که سه مورد آن‌ها به سوی قم است. بانویی از فرزندان من به نام فاطمه، دختر موسی الکاظم(ع)، در آنجا رحلت می‌کند که با شفاعت و زیارت او، همه شیعیان ما وارد بهشت می‌شوند».

 

وی ادامه داد: همچنین، در مورد زیارت امام رضا(ع) در روایات آمده است زمانی می رسد که ملائکه به بقعه ای از خراسان رفت و آمد می کنند و هرکس آن بقعه را زیارت کند، گویی قبر مطهر پیامبر(ص) را زیارت کرده است.بنابراین می توان گفت با زیارت و توسل به این بزرگواران و امامزادگان مطهر گرفتاری ها و مشکلات بشریت حل می شود و لطف و ثواب بزرگی به انسان می رسد چراکه آنها در دنیا و آخرت شفیع بندگان خدا هستند.

 

امام جماعت مسجد جامع رسول اکرم(ص) واقع در تهرانسر با اشاره به ولایت مداری کریمه اهل بیت (ع) گفت: آن حضرت از همان کودکی به علت اینکه پدرشان بیشتر اوقات در زندان بودند، تحت تربیت برادرشان قرار گرفتند و از علوم اسلامی آگاه شدند، تا جایی که ایشان در بین راویان به عنوان محدثه معروف بوده است و به واسطه حضور در بیت امامت و ولایت به مقامی رسید که مورد اعتماد امام زمانش قرار گرفت و حجت زمین شد و در لبیک به ولی زمانش مسیر طولانی از مدینه تا ایران را برای دیدن برادرش امام رضا(ع) را پیمودند و در این مسیر جان خویش را از دست دادند که این امرمودت و ولایت مداری ایشان را به وضوح نشان می دهد.

 

وی اضافه کرد: کریمه اهل بیت (ع) از دانایان عصر خود بودند و با جهادی عظیم در کناراهداف امام موسی بن جعفر(ع) از حدود و ارزش‌های اسلامی حفاظت می‌کردند، ایشان اجازه ندادند، تا پشت نقاب‌های اندیشه دشمنان، اندیشه و تفکر حضرت موسی بن جعفر (ع) و امام رضا(ع) در جامعه به فراموشی سپرده شود و این ولایت مداری کریمه اهل بیت(ع) امروز باید برای درسی برای ما باشد که در مسیر ولایت قرار گیریم  و از ولی امر مسلمین که سکاندار کشتی انقلاب است، اطاعت کنیم. چراکه پشتیبانی از ولایت فقیه و هم‌عهدی در مسیر ولایت زمینه ساز گره‌گشایی ازامت می شود.

 

 این استاد دانشگاه با اشاره به در پیش بودن انتخابات ریاست جمهوری که مقام معظم رهبری نیز تاکید بر حضور حداکثری به عنوان وظیفه دینی و عقلی داشته اند، ابراز کرد: حضور حداکثری در پای صندوق رای به نوعی همعهدی با ولایت است و شرکت در انتخابات تکلیف شرعی و اجتماعی و نیز پشتیبانی از نظام مقدس جمهوری اسلامی است، زیرا که به گفته شهید بهشتی «سیاست ما عین دیانت ما» است. شرکت در انتخابات می تواند مشت محکمی بر دهان یاوه گویان و دشمنان انقلاب باشد و انتخاب فرد اصلح زمینه ساز رسیدگی و حل مشکلات مردم می شود.

 

حجت الاسلام حشمتی در مورد جایگاه کرامت در دین اسلام گفت: کرامت از ریشه کریم و کرم آمده که از اسماء الهی است و می بینیم که امیرالمومنین علی(ع) وقتی در دعای کمیل با پروردگار به مناجات می نشیند، می فرماید: «یا کریم، یارب». بنابراین می توانیم این گونه بگوییم که همان گونه که خداوند کریم است، بندگان خداوند متعال که در مسیر ایمان و تقوا حرکت می کنند، نیز دارای کرامت هستند و در جوامع بشری انسان هایی که روحیه بخشندگی دارند، انسان های باکرامتی هستند. انسان های با کرامت از محرومان و مستضعفان دلجویی می کنند.

 

وی ادامه داد: انسان های دارای کرامت تنها در بعد مادی این ویژگی را ندارند، بلکه در بعد روحانی نیزاین کرامت را دارا هستند. وقتی امام علی(ع) در دعای کمیل خداوند را می خواند، مقصودش این است که به دنبال کسب درجات عالی در عالم ملکوت و عالم والا و کسب تفرب از درگاه الهی هستند.

 

این کارشناسی دینی و استاد دانشگاه خاطرنشان کرد: دهه کرامت، دهه بازگشت به خود و مرور کتاب زندگی است. این ایام بهترین فرصت برای اتحاد میان عقل و احساس و کرامت است و ضرورت دارد که در این روزهای مبارک با امام رضا(ع) و حضرت معصومه (س) عهد ببندیم و از آنان بخواهیم که ما را یاری کنند، تا عزت و کرامت خود را به بهایی کمتر از بهشت نفروشیم.

 

کد خبر 1065217

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha