توسعه روابط با همسایگان از اولویت‌های تمامی کاندیداهای ریاست جمهوری/موافقت مجلس با کلیات لایحه رتبه بندی معلمان

موافقت مجلس با کلیات لایحه رتبه بندی معلمان، رایزنی سفرای ایران و روسیه در عراق، توسعه روابط با همسایگان از اولویت‌های تمامی کاندیداهای ریاست جمهوری، ایران به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ پایبند است برخی از اخبار سیاسی امروز شبستان است.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری شبستان، موافقت مجلس با کلیات لایحه رتبه بندی معلمان،  رایزنی سفرای ایران و روسیه در عراق، توسعه روابط با همسایگان از اولویت‌های تمامی کاندیداهای ریاست جمهوری، ایران به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ پایبند است از جمله گزیده اخبار سیاسی شبستان در سه شنبه ۱۸ خرداد است.

موافقت مجلس با کلیات لایحه رتبه بندی معلمان

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (18خرداد)مجلس شورای اسلامی با کلیات لایحه نظام رتبه بندی معلمان، با 227 رأی موافق، 4 رأی مخالف و 3 رأی ممتنع از مجموع 245 نماینده حاضر در جلسه موافقت کردند.

احمد حسین فلاحی سخنگوی کمیسیون آموزش در توضیحاتی در مورد این لایحه گفت: در اسفندماه سال گذشته لایحه رتبه بندی به مجلس رسید هرچند که این لایحه اشکالات فراوانی داشت اما کمیسیون بروی آن کار کرده است و امیدواریم با بررسی مجدد در کمیسیون نهایتا همه ایرادات و اشکالات رفع شود.

وی با بیان اینکه لایحه رتبه بندی برای معلمان ارزش کیفی و معنوی دارد گفت: این لایحه  جایگاه واقعی معلمان را به آنها  برمی گرداند ،یکی از الزامات سند تحول بنیادین در آموزش و پرورش؛ لایحه رتبه بندی معلمان است.

 

توسعه روابط با همسایگان از اولویت‌های تمامی کاندیداهای ریاست جمهوری در ایران است

محمد فرازمند، سفیر جمهوری اسلامی ایران در ترکیه با رییس مرکز نظرسنجی« ماک » دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار روابط ایران و ترکیه، تجارب دو کشور و همچنین موضوعات مردم‌سالاری و دموکراسی مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و لزوم تقویت بیش از پیش روابط دوجانبه مورد تاکید طرفین قرار گرفت. 

فرازمند در این دیدار گفت: روابط منطقه‌ای و توسعه روابط با همسایگان از اولویت‌های تمامی کاندیداهای ریاست جمهوری در ایران است و سیاستمداران و نخبگان ترکیه نیز بر اهمیت روابط دوجانبه تاکید دارند.

 

رایزنی سفرای ایران و روسیه در عراق

ایلبروس کوتراشیف، سفیر جدید روسیه در عراق با  ایرج مسجدی، سفیر کشورمان در محل سفارت جمهوری اسلامی ایران در بغداد ملاقات کرد. در این ملاقات که جزو نخستین ملاقاتهای کاری سفیر روسیه در بغداد محسوب می شود، کوتراشیف ضمن ابراز خرسندی از فرصت به دست آمده برای ملاقات با ایرج  مسجدی، به سوابق ماموریتهای پیشین دیپلماتیک خود در عراق و سوریه اشاره کرد و خواستار ارتباطی نزدیک و مستمر با سفیر ایران جهت رایزنی و تبادل نظر در حوزه های مورد علاقه طرفین شد.  

 

 مسجدی نیز ضمن خوشامدگویی به سفیر روسیه و آرزوی موفقیت برای او در ماموریت جدید، از روابط ایران و روسیه به عنوان روابطی مستحکم و ویژه یاد کرد  و همکاری دو کشور در حوزه های مختلف را ستود. 

 

در ادامه، سفرای دو کشور در خصوص مسائل مختلف منطقه ای و بین المللی تبادل نظر کردند.

 

ایران به توافق هسته‌ای ۲۰۱۵ پایبند است/بند ۳۶ برجام را بخوانید

محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران روز دوشنبه در توییتر نوشت: هنوز مشخص نیست که رئیس‌جمهور آمریکا و وزیر خارجه بلینکن آماده‌اند تا سیاست شکست خورده "فشار حداکثری" ترامپ و مایک پمپئو را دفن کنند و استفاده از تروریسم اقتصادی به عنوان اهرم فشار برای چانه زنی را متوقف کنند یا نه. ایران به برجام پایبند است. بند ۳۶ را مطالعه کنید. زمان تغییر مسیر فرا رسیده است.

 

صادرات گاز در این دولت دوبرابر شده است

بیژن زنگنه در ادامه جلسه علنی امروز سه شنبه (18خرداد)مجلس شورای اسلامی در پاسخ به سوال نماینده مسجد سلیمان درباره طرح ساماندهی گاز فلر-مصرف بهینه سوخت، استراتژی انتقال گاز به عنوان اهرم سیاسی-عوارض آلایندگی شهرداری، عدم اجرای جامعِ طرح طبقه بندی مشاغل، طرح اصلاح اساسنامه شرکت ملی گاز ایران و سپردن مدیریت منابع گازی به شرکت گاز، وضعیت تجارت گاز در خاورمیانه گفت: گازهای فلر یا گازهایی که به مشعل می‌رود موضوعی است که بیش از 60 سال مطرح است و این مسئله پیچیده، دشوار و پرهزینه‌ای است، مجلس نیز به این مسئله توجه داشته و آخرین بار در ماده 48 قانون برنامه ششم توسعه تصویب کرد که گازهای مشعل به قیمت عادلانه واگذار شود. که ما در راستای اجرای این قانون مزایده‌ای را برگزار کردیم و قیمت پایه مزایده برای هر مترمکعب نیم تا دو سنت در نظر گرفتیم که تقریباً رایگان بود اما تعداد مراجعین کم بود و بر این اساس قراردادهایی منعقد شد و برای گازهای همراه کلاستر پارسی و مارون نیم میلیون مترمکعب قرارداد امضا و راه‌اندازی شد. تأسیسات جمع‌آوری چند مورد دیگر نیز به میزان 1.7 میلیون مترمکعب راه‌اندازی شد ولی در مجموع مقادیر بسیار کم بود.

وزیر نفت با بیان اینکه در راستای استفاده از گازهای مشعل باید واحدها و کارخانه‌هایی به نام NGL یا نوعی پالایشگاه گازی احداث شود اظهار داشت: در این NGLها گازی که از چاه‌های مختلف جمع‌آوری می‌شود شیرین‌سازی، تفکیک، جداسازی گاز طبیعی، اتان جدا و هر کدام به یک مصرف می‌رسد که سرمایه‌گذاری سنگینی را شامل می‌شود.در طول مدت گذشته تغییر اساسی در سیاست ایجاد کردیم، تا سال 93 NGLها توسط دولت فقط اجرا می‌شود اما با تغییر سیاست‌ها اجازه دادیم که بخش خصوصی هم نسبت به اجرای آن اقدام کند.

وی ادامه داد:  بر این اساس برای تمام گازهای مشعل خوزستان، فلات قاره و نفت مرکزی تعیین تکلیف کردیم و طرح‌هایی در دست اجرا است و تا پایان سال 1401 بیش از 90 درصد آنچه در برنامه ششم توسعه آمده، اجرایی خواهد شد و تنها گازهای مشعل مسجدسلیمان باقی می‌ماند که به پتروپالایش بختیاری واگذار کردیم تا خیری از مردم این منطقه گرفته نشود.مهمترین کاری که در زمینه گازهای مشعل انجام گرفته احداث پالایشگاه بیدبلند خلیج فارس است که 3 میلیارد دلار سرمایه‌گذاری در آن شده، 56 میلیون مترمکعب ورودی این مجموعه است و 3.4 میلیون تن خوراک برای پتروشیمی‌ها تأمین می‌کند، این کار سال گذشته افتتاح شد.

زنگنه با اشاره به  طرح جمع‌آوری گازهای مشعل در شرق کارون گفت: بخشی از این  گازها به پتروشیمی بیدبلند خلیج فارس و بخشی به پالایشگاه گاز مارون می‌رود و هر دو در دست اجرا است و قراردادهای آن سال 1397 منعقد شده است. در این مجموعه 17.5 میلیون مترمکعب گاز جمع‌آوری می‌شود و ما غیر از این در شرق کارون گازهای مشعل دیگری نخواهیم داشت که در نهایت تا پایان سال 1401 به نتیجه می رسد. برای این بخش دو میلیارد دلار سرمایه گذاری شده است.

 

 

کد خبر 1063896

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha