به گزارش خبرنگار خبرگزاری شبستان از بیرجند، «مصطفی نخعی»، امروز (17 خرداد) در نشست با بزرگان، سران و معتمدان عشایر نهبندان که با حضور رئیس سازمان امور عشایری ایران برگزار شد، اظهار کرد: سازمان عشایری ایران به صورت جهادی در سطح کشور اقداماتی دغدغه مند انجام می دهد که جای قدر دانی دارد.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه خشکسالی، کم آبی و دمای بالای هوا شرایط خاصی را برای عشایر به وجود آورده و حداقل 95 درصد مرتع عشایر از دست رفته است، افزود: تبخیر آب در خراسان جنوبی بسیار بالا است و برای تأمین علوفه دام و آب عشایر با مشکلات زیادی مواجه هستیم.
نخعی افزود: بیکاری جوانان عشایر و زیرساخت های ضعیف عشایری از مشکلات اساسی عشایر استان است.
وی با بیان اینکه خراسان جنوبی، استان چهارم کشور به لحاظ جمعیت عشایری است، عنوان کرد: وجود عشایر زیاد در خطه خراسان جنوبی نیازمند حمایت ویژه سازمان عشایری ایران است چراکه عشایر منطقه، مرزداران غیور ما هستند که نقش تأمین امنیت را در سخت ترین نقاط کشور را برعهده دارند؛ اما متاسفانه خدماتی که این جامعه عشایری به نسبت کشور و استان دریافت می کنند بسیار اندک است.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: در سال های گذشته اتفاقات ناگواری برای استان افتاد که دود آن بیشتر در چشم عشایر رفت، بازارچه دوکوهانه نهبندان فعال بود و فرزندان عشایر از آن بهره می بردند، اما چون تعامل خوبی صورت نگرفت این بازارچه تعطیل شد که جامعه عشایر بیشتر از همه متصور ضرر شدند.
نخعی ادامه داد: از یک سال پیش یکی از مواردی که جدی پیگیری شد، بحث بازگشایی مرز دوکوهانه بود، با تمام مدیران موثر افغانستان جلساتی داشته ایم تا زمینه بازگشایی آن فراهم شود، اما به وزارت خارجه مراجعه می کنیم، می گویند باید مصوبه کارگروه ویژه مرز را داشته باشید، به وزارت کشور که مراجعه می کنیم می گویند اول باید وزارت خارجه تایید کند، متاسفانه این قضیه مرغ و تخم مرغ همیشه برای کشور مسئله ایجاد کرده است.
وی گفت: در جلسه آخر فراکسیون مرزنشینان، خوشبختانه مصوبه کارگروه ویژه مرز را از معاون امنیتی وزیر کشور گرفته ایم تا رایزنی با کشور مقابل برای بازگشایی بازارچه دوکوهانه آغاز شود، بخش زیادی از عایدات این بازارچه متوجه عشایر است لذا خواستاریم تا سازمان عشایری ایران در این خصوص همکاری کند.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی بیان کرد: سال گذشته فاز اول بزرگترین پروژه عشایری در نهبندان (پروژه آبرسانی به محلات عشایری خواجه منجیکوه) در هفته دولت و فاز دوم در دهه فجر با اعتبار خوبی به نتیجه رسید و مردم از آب بهره مند شدند، هم اکنون خواستاریم تا فاز سوم این پروژه هرچه زودتر آغاز شود چراکه تعداد زیادی خانوار عشایری از آب شرب بهره مند خواهند شد.
وی گفت: توجه به جاده استراتژیک خاکک به گرم تمام ده مطالبه چندین ساله مردم است که تمام عشایر منطقه از محل آن منتفع می شوند که سازمان عشایر ایران باید برای این جاده اعتبار ویژه در نظر بگیرد.
نماینده مردم شهرستان های نهبندان و سربیشه در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: عشایر خراسان جنوبی هیچ درآمدی غیر از دام ندارند اما در تامین آب با مشکل مواجه اند، لذا خواستاریم این استان در خرید تضمینی دام، سهمیه های نهاده دامی به صورت منطقه ای دیده شود چراکه دستورالعمل های یکنواخت در سراسر کشور برای برخی استان ها مشکل آفرین است.
نظر شما