آموزش و نقد در ادبیات داستانی ما کم‌رنگ شده‌اند

مصطفی جمشیدی گفت: جای آموزش و نقد این روزها در ادبیات داستانی، به خصوص داستان کوتاه خالی است و این ضربه بزرگی به داستان کوتاه وارد کرده است.

به گزارش خبرگزاری شبستان،جمشیدی  اولین همایش داستان کوتاه ایران نیاز اصلی داستان کوتاه امروز را آموزش مباحث تئوری و نظری و جلسات نقد و بررسی خواند و گفت: بهتر است در بحث داستان کوتاه به آموزش بیشتر دقت شود و به مباحث آکادمیک بیشتر بپردازیم.


وی ادامه داد: بعضی از نویسندگان باید بدانند هر نوشته‌ای داستان نیست. این همایش باید از حالت جشنواره‌ای خارج شود و در این مسیر حرکت کند.


وی افزود: نبودن چنین همایشی ضربه بزرگی به داستان کوتاه وارد کرد. باید بدانیم که یک روز همایش کافی نیست، باید چند روز در سال را به برگزاری چنین همایشی اختصاص دهیم. تداوم این جشنواره اهمیت دارد. می‌توان بخش‌های زیادی را به آن افزود. بخش رونمایی از آثار جدید و در ادامه یک جایزه مخصوص برای داستان کوتاه را پایه‌گذاری کنیم. این کارها به کیفیت همایش کمک می‌کند و آن را پویاتر می‌کند.


جمشیدی پایبندی به اصول نوشتن داستان کوتاه را ضروری خواند و تصریح کرد: بر خلاف باور عامیانه نوشتن داستان کوتاه بسیار سخت است، فقط نویسندگان حرفه‌ای که به ساختار داستان احاطه دارند می‌توانند اثری ارزشمند خلق کنند.


وی ادامه داد: داستان کوتاه چیزی از رمان کم ندارد اما متاسفانه همین باور که نوشتن داستان کوتاه راحت است آثار ضعیفی وارد بازار کرده و به داستان کوتاه آسیب رسانده است. ما باید داستان کوتاه را در ابتدا تعریف کنیم، ساختار و اصول اولیه را یاد بگیریم بعد شروع به نوشتن کنیم.
 

پایان پیام/

کد خبر 106312

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha