به گزارش خبرگزاری شبستان، بر اساس تفاهم نامه همکاری میان پژوهشگاه میراث فرهنگی وگردشگری و دانشگاه بامبرگ آلمان تعدادی از مساجدی که در یک دوره 150 ساله شکل گرفته اند مورد بررسی قرار می گیرند.
پروژه مطالعات و بررسی گنبدهای سلجوقی به عنوان یک طرح پژوهشی در پژوهشکده ابنیه و بافت مطرح شد و در شورای پژوهشی به تصویب رسید تا گروهی از این پژوهشکده و گروهی از دانشگاه بامبرگ به طور مشترک فاز نخست این مطالعه را در بهمن ماه جاری آغاز کنند.
گنبد مسجد جامع گلپایگان نخستین مسجد مورد مطالعه است که با روش لیزر اسکن و اقدامات تکمیلی چون برداشت دستی و مشاهدات مستقیم مستند سازی می شود.
از دیگر مساجد مورد مطالعه در این پروژه مساجد جامع اردستان، ارومیه، بروجرد، زواره، سجاس، قروه، قم، مرند، سین(اصفهان) و گنبدهای شمالی و جنوبی مسجد جامع اصفهان و مسجد جامع برسیان(اصفهان) و حیدریه قزوین هستند.
بنابرگزارش روابط عمومی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگردی با مطالعات در سال های آینده، می توان این شیوه از مستند نگاری را به بناهای دیگر مناطق و دوره ها نیز گسترش داد و برای پاسخگویی به پرسش های مربوط به دوره بندی ساختاری بناهای مذکور می توان از روش صدایابی باستان شناسی استفاده کرد.
اعضای تیم فنی دانشگاه بامبرگ در این پروژه پروفسور دکتر لورنز کورن (مدیر گروه)، مهندس کریستین فوکس (مستند نگاری و تحلیل در محل)، مهندس یاسمین بدر(مستند نگاری و تحلیل لیزر اسکن در محل)، کورش رشیدی(معاون برنامه ریزی و سازماندهی- مستند نگاری در محل و طراحی) هستند.
پایان پیام/
گنبدهای تعدادی از مساجد دوره سلجوقی توسط هیئت ایرانی- آلمانی مستند نگاری می شود.
کد خبر 106266
نظر شما